Paylaştığın konunun anketinde çıkan sonuç:Hangi kafa diyip benim kararıma mı saçma diyorsun?
Cahil kelimesi kullanım şekline göre hakarettir kardeşim. Başka forumda olsa direk uzaklaştırma cezası alırdınız biliyorsun dimi?
Türkiye'nin adalet sistemini örnek almak kadar saçma bir şey yok. Türkiye, adalet sistemi düzgün olan bir ülke olsaydı zaten bu durumda olmazdık en basitinden yerli, yabancı yatırımcı kaçıyor. Neden? Çünkü haklarını savunamıyorlar. Cahilin hakaret olmadığını mahkemede de kanıtlarım, burada kanıtladığım gibi.Ayrıca bakınız.
Sanığın müşteki …’a hitaben söylediği “sizin gibi cahilleri buraya koyuyorlar ondan sonra böyle oluyor” şeklinde kaba hitap tarzı niteliğindeki sözlerin, müştekinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olmaması nedeniyle hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı gözetilmeden, mahkumiyet kararı verilmesi,
Cahil kelimesinin kullanımı kişinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olduğu koşullarda hukuki olarakta suçtur.
Hatta CMB'ye Cahil diyip yargılanan çok kişide tanıyorum.
Alakası yok. Yazdıkları cahil olduklarını gösteriyorsa cahil dersin ben bu yazımda da örnek vererek kanıtladım.Şimdi bu doğrultu da o zaman herkes birbirine cahil desin dursun. Böyle bir şey olamaz.
Samimi arkadaşlarınız arasında kullanabilirsin ama tanımadığın birine hakaret üslubunda kişiyi rencide edecek şekilde kullanamazsın.
Levon abi, senin bu yazımın kısmına cevap verdiğini göremedim. Neden? Çünkü "doğru söze ne hacet" diye bir laf vardır...Yazdıkları şeylerden. Tek bir örneğini vereyim. Bkz: Sunucular hakkında Eski-Yeni yazılım örneği verildi yukarıdaki yazışmalarda. Sunucularda hala 20-30 yıllık yazılım dilleri kullanılmaktayken böyle bir örnek vermeniz sizi bilgisiz yapar çünkü sunucular için en popüler 5 dil arasında:
.
- 33 yıllık yazılım dili olan Python var.
- 27 yıllık PHP
- Tekrar 27 yıllık Java
- 22 yıllık C#
- 14 yıllık Node.js
E, yeni yazılım nerede? Kaldı ki yeni yazılım diye bir şey olsa bile yazılımlarda açık olur her türlü. Yeni yazılım diye saçma bir örnek verirsen bu seni bilgisiz yapar.
Bu yazıyı yazdım çünkü everyone arkadaşımızın çok üstüne gidildi.