ModArt Levon TurkNet'in 1000'lik altyapı ağı ile Comnet'inki aynı değil ki. Comnet daha geniş.
İkinci olarak TurkNet kendi altyapısını kullanıyor. Comnet TT'yi kullanıyor.
Kira bedeli var bunun. Normal olarak daha pahalı olması lazım. Comnet 1000'liği en ucuz veren firmadır TT altyapısında. Bu ikisini karşılaştırmak yanlış olur fikrimce.
Ağzınla söylüyorsun işte altyapıyı ttnetten aldığı için pahalı olması normal diyorsun. Türknette altyapının çoğunu ttnetten alıyor zamlanması gayet normal.
Hepsini geç Comnet 1000mbps yi ttnetten hazır alıyor maliyeti daha düşük ama 1000mps paketi yüksek fiyattan satıp oradan ettiği karı 100mbps paketlere bölüşüyor.
Mantık daima aynıdır.
Hepsini geç altyap maliyeti olmadan 1000mbps yi comnet veya millenicom gibi firmalar daha ucuza vermeli.
Çünkü altyapı kurma maliyeti var kazı masrafı, Belediyelere ödenen ücretler, mimarlar, mühendisler, kablo masrafı, işçi masrafı, dev gibi soketlere ve kartlara sahip kutu masrafı, ki o kutuların içindeki her 10g lik soket yaklaşık 200.000tl yani Türknet bu masrafları yapıyor üstüne 1000mbps yi daha ucuza veriyor bak sen şu işe 😁
Comnet 1000mbps simetriği türknet fiyatına versin halka ben comnete 1000tl fazladan bağış yaparım👍
Türknet kadar yatırım yapmadan hazır alınan interneti babam da dağıtır. Ki comnet diyip geçme onun gibi çok firma var piyasada. Gıbırnet, millenicom yok bilemne falan dolu. Ttnet ile anlaş ne kazı masrafı ne kutu kiralama hiç bir derdin olmasın. Hazır paketleri al portlara uzaktan bilgisayar ile eriş mantıklı fiyat hesaplaması yap sonra kazancına bak otur oldu bitti.
Bu hizmet ile altyapı döşeyen firmaların hizmetini karşılaştırmak asıl yanlıştır fikrimce.
Darılmaca gücenmece yok. Siz işin arka planını bilmediğiniz için kolay geliyor ama asıl takdir edilmesi gereken gerçekten hizmeti kullanıcıya götürendir.
Böyle hazır altyapıyı savunursanız örnek olarak çinden al-sat mantığını savunmuş olursunuz. Sonra neden üretmiyoruz gelişmiyoruz dersiniz.
Gelişmiyoruz çünkü hazır satanı ucuz diye tercih ediyoruz. Bunun başka açıklaması yok.
Cep telefonlarında neden hala Türkiye'nin %70 i Türkcell kullanıyor hem de en kazık fiyatlara sahip olmasına rağmen?
Çünkü hizmeti ve kalitesi iyi. Çünkü yatırımı altyapısı iyi. Çünkü kendini geliştiriyor ve daha kaliteli hizmet için gerekli adımları atıyor.
İşte bunlardan biri de Türknet'tir.
Türknet yıllardır ne diyor kullanıcı sayımız arttıkça o bölgelere fiber altyapı götürmemiz daha kolay olur diyor.
Fakat bunun içinde kullanıcılar biraz feragat etmeli.
Eğer sizler feragat etmezseniz zaten 100\5 İnternet hızlarına tamaa etmiş olursunuz.
Sonra kalkıp özgür iletişim özgür internet istiyoruz diye yırtılmasın kimse.
100tl ye 100mbps hazır internete ucuz diye iyi diyorsanız 1000mbps simetrik kullanmayı kendinize reva görmüyorsunuz demektir.
Lafım sana da değil genel kitleye yazıyorum bu cümlelerimi. Ben 13 ay öncesine kadar 11mbps internet ile sürünüyordum. Bir video upload etmem 2 gününü alıyordu. Türkiye de teknoloji kanalları içinde ilk 4K videoyu youtube da ben yayınladım.
1 videoyu upload etmek 2 gününü alıyordu. Benden 1 sene sonra diğer kanallar 4k ya geçti dilersen araştırabilirsin. İnternetten benim canım çok yandı.
O yüzden fiyat kısmına ben artık aldanmayı bıraktım.
Ucuz etin yahnisi kötü olur buda benden demesi.