İkinci olarak TurkNet kendi altyapısını kullanıyor. Comnet TT'yi kullanıyor.
Kira bedeli var bunun. Normal olarak daha pahalı olması lazım. Comnet 1000'liği en ucuz veren firmadır TT altyapısında. Bu ikisini karşılaştırmak yanlış olur fikrimce.
E tabi asgari ücrete zam geldi mi otomatikman her şeye zam geliyor demektir. O yüzden şaşırtıcı değil bu vaziyet.TurkNet kullanıcılarına mesaj gitmiş bulunmakta. Özgür İnternet paketine sahip kullanıcılar için ücretlendirme şubat ayı itibarıyla 249 TL olacak.
Forumlarda başkalarının cebini düşündüm; Comnet önerdim. Reklamcı dediler. Hadi buyurun. Yapıştırrrrr!
Ağzınla söylüyorsun işte altyapıyı ttnetten aldığı için pahalı olması normal diyorsun. Türknette altyapının çoğunu ttnetten alıyor zamlanması gayet normal.ModArt Levon TurkNet'in 1000'lik altyapı ağı ile Comnet'inki aynı değil ki. Comnet daha geniş.
Kira bedeli var bunun. Normal olarak daha pahalı olması lazım. Comnet 1000'liği en ucuz veren firmadır TT altyapısında. Bu ikisini karşılaştırmak yanlış olur fikrimce.
Bu arada not. Ttnet türknete kendi altyapısından 1000mbps vermiyor. Çok nadir özel durumlarda veriyor.ModArt Levon TurkNet'in 1000'lik altyapı ağı ile Comnet'inki aynı değil ki. Comnet daha geniş.
Valla bu zamana kadar TTNet bize dayadı kotalı taahhütlü interneti pahalıdan vermeye artık öyle değil rakabet vatandaşa yarıyor turknet eminim ki altyapısını baya geliştirecek şuan Bursa da çalışmalar yapılıyor fiber geldi oraya da en azından adamlar gerçekten çalışıyorBu arada not. Ttnet türknete kendi altyapısından 1000mbps vermiyor. Çok nadir özel durumlarda veriyor.
Türknet dışında firmalara veriyor 1000mbps yi sebebi ne acaba bir düşünün? Türknet ttnete rakip olabilecek en büyük firma. Süperonline ın bile türknet kadar fiber altyapısı yok.
Trnet kendine rakip olunmasını istemiyor.
Eğer türknet olmasa şu an 1000mbps hızları kimse kullanamazdı bunun önünü türknet açtı. Hatta ve hatta türknet olmasa 100tl ye İnterneti hepimiz rüyamızda görürdük 😉
Yiğidi öldür hakkını yeme derler ya. Bizim yiğidi öldürmeden de hakkını yemememiz lazım.
Bir yiğidi öldürürsek bir daha bulamayız arkamıza bakıp bakıp dururuz.
Tek bir firmanın tekel olmasından ötürü dert yanar dururuz. Yıllarca olduğu gibi.
Unutmayın unutturmayın kardeşlerim.
Yanlış veya unutulmuş bir bilgi var türkiyede tek yüksek simetrik hız veren firma atlansinet 10gbps dir. Bireysel hizmetlerine.Diğer firmalar zaman kazanıyor şu an. Şubatta kokusu çıkar emin ol.
Ben 1000mbps kullanıyorum şimdi ne yapayım 250TL yerine 369tl verip upload hızımı da 20mbps ye mi düşüreyim 😉
Not: Türknet 169tl den ucuza 1000mbps verirken bu firmalar yine 300tl üstüne veriyordu hatırlatırım. Yani kazık fiyattan hizmet satarak zaten edeceği kadar kar ettiler. Ama türknet idare edebildiği kadar ucuza verdi hizmeti.
Demekki vermemesi gerekiyormuş ben Türknet'in yerinde olsam 1000mbps interneti diğer firmalar gibi 350TL ve üstü yapardım.
Bu millet demekki kotalı ve limitli interneti daha çok seviyormuş.
Bence kullanılan cümleler çok önemli. Türknet altyapısının olduğu yerlerde bence kullanıcılar hala karlı ve fiyat avantajı efsane.
Bu zammın arka planını ben size söyleyeyim. Kendi altyapısının olmadığı diğer bölgelerde (ki bu Ttnet altyapısı oluyor) direk altyapı sahibi Türknete inat olsun diye ekstra zamlar getirmiştir. Buna halk dilinde ambargo da denebilir. Türknet hala 1000/1000 limitsizi veren tek firma. Bunun yüzünden göze battı adamlar tabi. Zamları konuşmak yerine arada diğer firmalara da limitsiz simetrik internet için biraz baskı yapılsa çok iyi olur. Empati kurmak gerek dostlarım.
Ekli dosyayı görüntüle 2874
Kendi internet altyapısını döşeyen Türk Telekom(ttnet), Türknet, Süperonline ve Kablonet var sadece başka da yok.Ben şu 10 aylık peşin yatır kampanyasından yararlanmıştım. 8 ay daha 160 liradan vermiş olucam 😅
Turknet dışında kendi altyapısını yapmaya çalışan başka firma var mı bilmiyorum. Bence halen uygun.
Türkiyede fiber altyapısı olan firmalar(bireysel hizmet)Ben şu 10 aylık peşin yatır kampanyasından yararlanmıştım. 8 ay daha 160 liradan vermiş olucam 😅
Turknet dışında kendi altyapısını yapmaya çalışan başka firma var mı bilmiyorum. Bence halen uygun.
Atlantis o 10gbps yi sırf farklı olsun diye koyuyor o altyapıyı destekleyen çok nadir bölgeler var 😉 ve sunucunun direk dibinde olman lazım.Türkiyede fiber altyapısı olan firmalar(bireysel hizmet)
Türknet(gigafiber) 1gbps
Türktelekom(ttfiber) 1gbps
Süperonline(solfiber? 10gbpa
Türksat(kablofiber) 1gbps
Atlantisnet(atlantispon) 10gbps
Vb.
Şuanda en başarılı atlantisnet ve süperonline dir. 10gbps hizmeti bireysele re sundukları için ama en uygun 10gbps atlantisnet dedir.
Aklımda olan altyapısı olan şirketler kurumsal için fixnet,socarfiber,comnet,verizon,teknotel,equinix,cogent vb. Şirketler.
Arkadaşımın bolgesinde gelmesine bir kaç ay kalmış. Gelince oda 1gbps pakete geçecekmiş. Altyapı talebi bulundum bende kendileri aradı. Şehir dışı bolge olduğum için cok gecikebilir gelmeyebilirmiş. Fakat İstanbul bolgesinde yaygınlaşmakta. 10gbps paketi bence metro olarak vermekteler dir. Türknet daha 1gbps de hatlarında satüre olmakta kapasite yetmesizliğinden. Arkadaşım kullanmakta. Çalışamaları sürmekteymiş. 10gbps nasıl verecekler merak ediyorum. Türktelekom kapasite yetiyor tbps kapasitesi mevcut cihazlarıda 10gbps desteği olsa. Şuan sanırım 2.5G max. 10gbps paket sunsun ucuz yapsın birde yer paketi simetrik yapsa süper olur ama yapmıyor.Atlantis o 10gbps yi sırf farklı olsun diye koyuyor o altyapıyı destekleyen çok nadir bölgeler var 😉 ve sunucunun direk dibinde olman lazım.
Bir ara müsait olduğunda ara sor. 10.0000mbps paketinizi istiyorum hangi bölgelerde var de. Bende merak ettim açıkçası. Bakalım bölge adı verecekler mi.
Direk adres isterlerse her yerde ofisim var sizn o hizmeti hangi bölgede tam olarak verdiğinizi söyleyin ona göre gerekirse o bölgeye ofis açarız de 😁
Türknet bölgesel olarak herkes 1000g simetrik açtığı için kutular yetersiz kalıyor. Diğer firmalar parayı bastırana veriyor paketi 😉Arkadaşımın bolgesinde gelmesine bir kaç ay kalmış. Gelince oda 1gbps pakete geçecekmiş. Altyapı talebi bulundum bende kendileri aradı. Şehir dışı bolge olduğum için cok gecikebilir gelmeyebilirmiş. Fakat İstanbul bolgesinde yaygınlaşmakta. 10gbps paketi bence metro olarak vermekteler dir. Türknet daha 1gbps de hatlarında satüre olmakta kapasite yetmesizliğinden. Arkadaşım kullanmakta. Çalışamaları sürmekteymiş. 10gbps nasıl verecekler merak ediyorum. Türktelekom kapasite yetiyor tbps kapasitesi mevcut cihazlarıda 10gbps desteği olsa. Şuan sanırım 2.5G max. 10gbps paket sunsun ucuz yapsın birde yer paketi simetrik yapsa süper olur ama yapmıyor.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.