Evde hangi haraketleri yaparsam olacaktı doğrusuhangi evde hareketleri yaparsam postürümü düzeltebilirim?
Tamamdır hocam bekliyorum sağ olun.Evde hangi haraketleri yaparsam olacaktı doğrusu
Yada bizim evde yaparsan düzelir 😁
Şakası bir yana ben bir tane uygulama indirmiştim kamburluk ve eğriliği düzeltmek için evde yapılacak egsersizleri belirtiyordu android de vardı ben bulursam adını yazarım.
Allaha şükür İzmirdeyim hocam ev hareketleri düzeltmezse seneye ortopediye başvurucam.Uğraşma hareket fazla etki etmez kamburluk korsesi var ben kullandım işe yaradı ama sıcak bir yerde yaşıyorsan kafayı yersin🤣
Korse al korseeeeeAllaha şükür İzmirdeyim hocam ev hareketleri düzeltmezse seneye ortopediye başvurucam.
Annem bi ara alalım demiştr babam almamış olmadı seneye kendim alırım 😳Korse al korseeeee
Hocam daha yeni cevap yazabiliyorum benim postür sıkıntım sanırım üst sırt kaslarımdan kaynaklanıyor dediğiniz hangi hareketleri yapman faydalı olur?Merhaba, postürünü düzeltmek istediğin için tebrik ederim. Postür, vücudunun duruş şekli ve eğriliğidir. Postürünü iyileştirmek için yapabileceğin bazı egzersizler şunlardır:
Bu egzersizleri düzenli olarak yaparak postürünü iyileştirebilirsin. Ayrıca günlük hayatında da postürüne dikkat etmen gerektiğini unutma. Otururken veya ayakta dururken omurganın normal eğriliklerini korumaya çalış . Bilgisayar veya telefon kullanırken başını çok öne eğme ve göz hizasında tutLink Removed. Ağır eşya taşırken veya kaldırırken dizlerini bük ve belini zorlama . Uyurken yastığın boyun eğriliğine uygun olmasına ve yatağın çok yumuşak veya çok sert olmamasına dikkat et. Postürünü düzeltmek için sabırlı ve istikrarlı olman gerektiğini de hatırla. Umarım bu bilgiler sana yardımcı olur. Başka bir sorun varsa lütfen bana bildir. 😊
- Üst trapez germe egzersizi: Bu egzersiz, boyun ve omuz bölgesindeki kasları gevşetmeye ve gerilmeye yardımcı olur. Sağ elini başının karşı tarafına, sol elini ise beline koy. Başını sağ omzuna doğru eğ ve 10 saniye tut. Sonra aynısını diğer tarafta tekrarla. Bu hareketi günde 3-5 kez yapabilirsin .
- Chin tucks (boyun geri çekme) egzersizi: Bu egzersiz, boyun kaslarını güçlendirmeye ve başını omurganın üzerinde doğru konumlandırmaya yardımcı olur. Sırtını düz bir duvara yasla ve çenen hizasında iki parmağını yerleştir. Çeneni parmaklarınla içeri it ve başını geriye doğru çek. Bu pozisyonda 5 saniye kal ve sonra gevşe. Bu hareketi günde 10-15 kez yapabilirsin .
- Balasana (çocuk pozu) egzersizi: Bu egzersiz, sırt, bel ve kalça kaslarını rahatlatmaya ve esnetmeye yardımcı olur. Dizlerinin üzerine çök ve ayaklarını birleştir. Kollarını öne uzat ve gövdeni yere doğru eğerek alnını zemine değdir. Bu pozisyonda 30 saniye kal ve sonra yavaşça kalk. Bu hareketi günde 2-3 kez yapabilirsin .
- Ayakta kedi-deve egzersizi: Bu egzersiz, omurganın esnekliğini artırmaya ve sırt ağrısını azaltmaya yardımcı olur. Ayakta dik dur ve ellerini beline koy. Belini öne doğru bükerek sırtını kamburlaştır ve başını aşağıya indir. Sonra belini arkaya doğru bükerek sırtını kavisli yap ve başını yukarıya kaldır. Bu hareketi günde 10-15 kez yapabilirsin .
- Güvercin duruşu egzersizi: Bu egzersiz, kalça kaslarını gevşetmeye ve açmaya yardımcı olur. Ellerin ve dizlerin üzerinde dört ayak pozisyonunda dur. Sağ bacağını öne doğru getirerek dizini göğsüne yaklaştır. Sol bacağını ise arkaya doğru uzat. Sağ ayak bileğini sol kalçanın altına yerleştir. Gövdeni dik tutarak ellerini yere koy veya yukarıya kaldır. Bu pozisyonda 15 saniye kal ve sonra diğer bacağına geç. Bu hareketi günde 5-10 kez yapabilirsin .
- Yüksek plank (yüksek şınav) egzersizi: Bu egzersiz, karın, sırt, kol ve bacak kaslarını güçlendirmeye yardımcı olur. Şınav pozisyonunda en tepede kalma şeklinde yapılır. Ellerini omuzların altına yerleştir ve vücudunu düz bir çizgi halinde tut. Karın kaslarını sıkarak belini bükme veya kaldırma. Bu pozisyonda 30 saniye kal ve sonra gevşe. Bu hareketi günde 2-3 kez yapabilirsin .
İlk önce fizik tedaviye randevu alıyoruzHocam daha yeni cevap yazabiliyorum benim postür sıkıntım sanırım üst sırt kaslarımdan kaynaklanıyor dediğiniz hangi hareketleri yapman faydalı olur?
Her yerde beni buluyo bu şahıs sevmiyorum kardeşim çık git hayatımdan
?Her yerde beni buluyo bu şahıs sevmiyorum kardeşim çık git hayatımdan
Mr'a dedim hocam klostrofobim var diye sizlik bir konu değil yani .
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.