Valla bi ram frekansı a320 de 3200mhz a520de. 4600mhz birde a320 de m2 yok a 520 de var ama şahsen a320den b550 'ye geçmek daha mantıklı
Merhaba. Secenekler arasında EVGA olmaması kotu olmus. Ulkemizde cok bilinmeyen, hazır sistemler uzerinde goremeyecegimiz anakartlar uretir.Merhaba arkadaşlar bugün diğer arkadaşlarada faydalı olması için kullandığınız anakart markasını ve deneyimlerini anlatarak diğer arkadaşlar için rehber olmasını sağlayalım.
EkledimMerhaba. Secenekler arasında EVGA olmaması kotu olmus. Ulkemizde cok bilinmeyen, hazır sistemler uzerinde goremeyecegimiz anakartlar uretir.
Bilgisayar dunyasında her zaman uc fikirlere sahip bir firmadır. 90 derece yatay 24 pin onun eseridir mesela. Eger ozel bir ihtiyac ile anakart arıyorsanız evga bu konuda her zaman kullanıcılara fazla ozellik sunar (U2 portu gibi). Urettigi anakartlar genelde piyasanın ust seviyesi oldugu icin fiyat olarakta pahalıdır. Ama kalite olarak her zaman ust seviyededir. Anakart biosu na kendi ekledigi oc bios ozelligi ile hızasırtma yapan kullanıcıların işini cok kolaylastırır.
Ben x299 platformunda bulunan kartlarını kullandım. O platfomdaki en stabil anakart oldugunu soyleyebilirim.
Butun bu ozellikleri bilmeyenler ise bizim ulkemizde oldugu gibi 3-4 firma arasına sıkısıp kalıyor ve firma ne verirse onu kullanmak zorunda kalıyoruz maalesef.
Guzel anakart gule gule kullanın.Bende de MSİ b550 Tomahawk var şuanda Ekli dosyayı görüntüle 1016
Bende oldum olası Gıgabyte anakartları sevmişimdir aorus serilerini özellikle ama gel gör ki şuanda piyasada yok denilecek kadar az. Msi daha bu kadar büyümemişken dünya genelinde 2 marka vardı anakart üreticisi olan biri asus diğeri gigabyte dı. Bende msi marka anakartın MSI center yazlımından memnun değilim mesela stabilite konusunda sıkıntıları var mystic light da aynı şekilde. Yeni bir anakart alacak olsam tercihim asus olur.Merhaba. Secenekler arasında EVGA olmaması kotu olmus. Ulkemizde cok bilinmeyen, hazır sistemler uzerinde goremeyecegimiz anakartlar uretir.
Bilgisayar dunyasında her zaman uc fikirlere sahip bir firmadır. 90 derece yatay 24 pin onun eseridir mesela. Eger ozel bir ihtiyac ile anakart arıyorsanız evga bu konuda her zaman kullanıcılara fazla ozellik sunar (U2 portu gibi). Urettigi anakartlar genelde piyasanın ust seviyesi oldugu icin fiyat olarakta pahalıdır. Ama kalite olarak her zaman ust seviyededir. Anakart biosu na kendi ekledigi oc bios ozelligi ile hızasırtma yapan kullanıcıların işini cok kolaylastırır.
Ben x299 platformunda bulunan kartlarını kullandım. O platfomdaki en stabil anakart oldugunu soyleyebilirim.
Butun bu ozellikleri bilmeyenler ise bizim ulkemizde oldugu gibi 3-4 firma arasına sıkısıp kalıyor ve firma ne verirse onu kullanmak zorunda kalıyoruz maalesef.
Asus deyince soyle bir soru geliyor akıla. Hangi asus? Simdi ana akım cipseti dedigimiz kısımda kullanıcı tercihine gore sınıflandırılmıs anakartlar mevcut. H serisi B serisi olsun burada gigabyte yada msi ile arasında sadece bios gorunum farkı var. Asıl fark ust segmentte ortaya cıkıyor. Z serisi olarak nitelendirdigimiz bu seride ucu acık kartlar mevcut.Hani fiyat olarak 10k ve uzeri olan anakartlar vardır. Birde cipset olarak ust cipsetin anakartları var. İşte orada cok ilginc firmalar ortaya cıkıyor. Tyan gibi Asrock gibi firmaların cok ozellikli kartlarına denk geliyorsunuz. Fiyat olarakta ucuk kacık rakamlar mevcut.Bende oldum olası Gıgabyte anakartları sevmişimdir aorus serilerini özellikle ama gel gör ki şuanda piyasada yok denilecek kadar az. Msi daha bu kadar büyümemişken dünya genelinde 2 marka vardı anakart üreticisi olan biri asus diğeri gigabyte dı. Bende msi marka anakartın MSI center yazlımından memnun değilim mesela stabilite konusunda sıkıntıları var mystic light da aynı şekilde. Yeni bir anakart alacak olsam tercihim asus olur.
Çok şık anakartBende de MSİ b550 Tomahawk var şuanda Ekli dosyayı görüntüle 1016
Söz veriyorum sabahın ilk saatlerinde yapacağımTesekkurler.
Birde hangi marka kasa kullanıyorsunuz anketi acarmısınız bakalım forumdaki arkadaslar hangi marka kasa kullanıyor.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.