Neler yeni

Arama sonuçlarınız

1. Berkin AYRAL

Rehber Windows 10'da istediğiniz güncelleştirmeyi silmek

İlk önce "Windows" tuşuna basın Arama çubuğunda Güncelleştirmeleri Denetle'yi arayın. Aradıktan sonra "Güncelleştirme geçmişini görüntüle" tuşuna basın. Yukarıda "Güncelleştirmeleri kaldır" tuşuna basın. Tıkladıktan sonra istediğiniz güncelleştirmeye sağ tıklayıp "Kaldır" tuşuna...
  2. Berkin AYRAL

Rehber GNU/Linux İçin Bir Oyun Çalıştırıcısı: Lutris

GNU/Linux dağıtımlarda birçok kişi oyun oynarken performans kaybından ve uyumsuzluktan söz ediyor. Bugün anlatacağım bir oyun çalıştırıcısı olan Lutris, birçok derdinize deva olarak gelecek. İlk önce biraz Lutris nedir onu anlatalım. Lutris Nedir? Lutris, topluluk destekli, bağımsız ve açık...
  3. Berkin AYRAL

Rehber Windows 7 ve Vista'da Hava Durumu Aracını Çalıştırmak

1. adım: Görev yöneticisinde sidebar.exe'yi bulup görevini sonlandırın. 2. adım: İndirdiğiniz Config.xml dosyasını kopyalayıp %USERPROFILE%\AppData\Local\Microsoft\Windows Live\Services\Cache yoluna atın. 3. adım: Windows Kenar Çubuğu'nu Windows 7'de masaüstüne sağ tıklayıp "Araçlar"ı...
  4. Berkin AYRAL

Rehber Windows 8 hala kullanılır mı?

Windows 8 zamanının tasarım anlamında büyük devrim yaratan işletim sistemiydi? Ama yeni başlangıç menüsü, driver problemleri Windows 8'in dışlanmasının başlıca sebepleri. Ancak Windows 8 halen daha kullanılabilir. Bunu sistemime kurup denedim. Sistem özelliklerim imzamda yazıyor oradan...
  5. Berkin AYRAL

Rehber Windows 11 Home sürümlerine gpedit.msc (yerel grup ilkesi düzenleyicisi) etkinleştirme

Bildiğiniz gibi bazen sorunları çözmek ya da belirli ayarları yapabilmek için gpedit.msc'den ayar yapmamız gerekebiliyor, fakat bildiğiniz gibi gpedit.msc Windows 10 ve 11 Home sürümlerinde bulunmuyor. Setup halinde kurma yönteminde de Setup'ın virüslü olma olasılığı ve de bilgisayarınızın dili...
  6. Berkin AYRAL

Rehber Tarayıcı olmadan internete girme

Eğer tarayıcınız silinirse Internet Explorer falan silinirse olmaz ama diyelim oldu, o yüzden yazacağım. Önce bu bilgisayara sağ tıklayıp yönete basıyoruz. Burası gelecek. Buradan eyleme basıyoruz, yardıma basıyoruz. Burası gelecek. Sağ tıklayıp URL'ye gite basıyoruz. Google...
  7. Berkin AYRAL

Rehber iOS uygulamaların eski sürümünü yükleme

iOS uygulamaının eski sürümünü yükleme. Biliyorsunuz Steam Mobil'e güncelleme geldi ve arayüz aşırı yavaş ve kullanışlı değil. Ben de bundan nefret edip uygulamanın eski sürümüne dönmek istedim. Ben Android telefonda eski Steam APK'sını kurarak Steam'ı eski sürümüne çevirdim, IOS'da da bu iş...
  8. Berkin AYRAL

Rehber Internet Download Manager Yeni Format Ekleme

Bu Konuda size İnternet Download Manager'a nasıl farklı dosya türlerini indirebilirsiniz onu göstereceğim.(Görselli) 1-) İnternet Download Manager'i açıp Seçenekler'e tıklıyoruz. 2-) Yukarıda gözüken seçimlerden 'Dosya Türleri' ni seçiyoruz. 3-) Buraya istediğiniz dosya türlerini yazın ve...
  9. Berkin AYRAL

Rehber Laptoplarda pil süresini uzatma

Selam bu benim ilk rehberim, kolay birşeyde olsa bilmeyen illaki vardır umarım işinize yarar. Benim laptopum normalde bu ayarları yapmadan 2 saatten fazla gitmiyordu fakat bu ayarı yaptıktan sonra 7 saat Youtube/Twitch'de video izlememe yaradı. 1- Ekran yenileme hızını 60 Hz yapın. Bu en büyük...
  10. Berkin AYRAL

Rehber Açılamayan Uzantılara Çare Bulan E-Kitap Okuyucu: Foliate

Dosya uzantılarınız .mobi, .cbr gibi kindle, comic book ve benzeri uygulamalar için yapılmış ve onları açmakta sıkıntı mı çekiyorsunuz? Açtığınızda da orijinalleğini koruyamıyor ve bozulma mı oluyor? Çözümümüz Foliate. Kullandığımız klasik Document Viewer temasına çok benzeyen hatta daha çok...
  11. Berkin AYRAL

Rehber Güzel bir terminal alternatifi: Terminator

Terminaller neredeyse her Linux dağıtımında varsayılan olarak gelen bir emülatördür. Terminaller GNU ve Linux dağıtımlarının en önemli parçalarından biri olmak ile birlikte sistemi tamamen bunlarla kontrol edebilme şansına erişim hakkı sağlarlar. Çok fazla terminal türü vardır, mesela LXDE...
  12. Berkin AYRAL

Rehber Düşük bütçede Custom klavye toplama

Selamlar. Bir sürü klavye konusu açılıyor. Custom isteyenler çok fazla göze güzel geldiği ve istediğiniz gibi modafikasyon özelliği olduğu için. Tabii biraz bütçe istiyor. Bu konu da düşük bütçe ile toplanabilecek bir custom klavye önereceğim. Dediğim gibi düşük bütçe = düşük performans. Bunun...
  13. Berkin AYRAL

Rehber Temp klasörünü otomatik olarak temizlemek

Merhaba,sosyal sakinleri Bu rehberimde size %temp% klasörünü bilgisayar kapanıp açıldığında programsız otomatik olarak temizlemeyi anlatacağım. İlk olarak bir Metin Belgesi oluşturmamız ve içine şu komutu girmemiz gerek bu metin belgesinin adı "cleantemp" olması gerek,bu metin belgesinin içine...
  14. Berkin AYRAL

Rehber Windows işletim sistemlerinde gereksiz dosyaları silip yer açma

Windows işletim sistemlerinde yer açma Yöntem 1:Gereksiz dosyaları temizlemek Yöntem 2:3.Parti programlar ile temizlik(Tavsiyem değildir.) Yöntem 3:Format atmak(Kesin ve tavsiye çözüm) Yöntem 1:Gereksiz dosyaları temizlemek Gereksiz dosyaları temizlemek, yer açmak için en yaygın ve şüphesiz...
  15. Berkin AYRAL

Rehber Windows 10'un yanına Windows XP kurmak

Rehbere başlamadan önce bize lazım olan şeylere bakalım. Windows XP USB ya da CD/DVD'si Windows 7, 8, 8.1, 10 USB ya da CD/DVD'si (bu olmadan başlamayın!) Windows XP ile uyumlu sürücüler (bilgisayarınız yeniyse maalesef kuramazsınız) EasyBCD programı Windows USB'si hazırlama Adım 1: Öncelikle...
  16. Berkin AYRAL

Rehber PC'yi̇ Xbox'a çevirmek

Herkese merhaba. Aslında eski kullanmadığınız bir PC'yi konsola çevirmek çok basit. Hem de donanımlı bir PC olmasına da gerk yok. Malzemeler: 1- İnternete giren bir PC 2- Xbox Game Pass Ultimate üyeliği (Ultimate üyeliği bizim X Cloud'a erişmemizi sağlıyacak.) 3- Orijinal Xbox kolu 4- VPN ve...
  17. Berkin AYRAL

Rehber Windows 10'da güncellemeleri 2099'a kadar erteleme

Öncelikle görünüm sekmesinden dosya adı uzantılarını açın. Daha sonra yeni metin belgesi oluşturup istediğiniz ismi verin ve sonunu .reg uzantılı yapın. Sonrasında ise düzenle kısmına tıklayıp. Windows Registry Editor Version 5.00...
  18. Berkin AYRAL

Rehber Windows 10 ve Windows 11'de şifresiz otomatik oturum açma

Bu rehberde W10 ve W11'de şifre olduğu halde, şifre gerekmeksizin otomatik oturum açmayı göstereceğim. Üçüncü parti bir yazılım kullanmayacağız. Öncelikle çalıştırı açalım ve netplwiz yazalım. (Windows + R -> netplwiz) Açılan pencerede, "Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve...
  19. Berkin AYRAL

Rehber Tarayıcıyı farklı bir tarayıcı gibi göstermek

Diyebilirsiniz ki neden böyle bir şey deneyelim? Lazım olabilir belki. Örneğin biliyorsunuz ki Bing chat sadece Microsoft Edge'de çalışıyor. Lakin bazı kişiler Edge'e geçmek istemiyorlar. Bunun için bir çözüm var. adım 1: Eklentiyi kurun Verdiğim linklerden bize lazım olan eklentiyi kurun...
  20. Berkin AYRAL

İBB Başkanına 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi!

Delikanlı adam lafının arkasında durur. 😉

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.