Neler yeni

Arama sonuçlarınız

1. Berkin AYRAL

Rehber WSL ile Windows'a Kali Linux kurulumu

Bugün sizlerle WSL ile Windows'a Kali Linux kurmayı anlatıcağım. İlk önce WSL'nin nasıl çalıştığını bu görsel ile açıklayayım. Evet Windows Kernel'i üzerinde Linux Kernel'i nasıl çalışır detaylı şekilde anlatmayacağım ama nasıl kurulduğuna şimdi geçiyorum. Yapılması gerekenler: İlk...
  2. Berkin AYRAL

Rehber R3 3200G overclock

Ryzen 3 3200G nasıl overclock nasıl yapılır? Tek tek açıklayacağım. 1. ilk olarak AMD Ryzen Master yükleyelim. Link Removed 2. programı kurun ve açın. Sonra profile 2 tıklayın. 3. Control mode kısımda manual yapın. 4. cores section gelerek, C olanları hepsi 4.1 GHz yapın. 5. voltage...
  3. Berkin AYRAL

Rehber XP'de güncel uygulamaları açmak ve tarayıcı ve kök sertifika sorununu gidermek

XP'de güncel uygulamaları açmak ve İnternet (Tarayıcı) ve Kök (Root) sertifika sorununu gidermek. Windows XP'de internet (tarayıcı) sorunu ya da Kök (Root) sertifika sorunu ile karşılaştıysanız bunun çözümü CA Updater_1.6.exe programı iledir. Bundan başka XP'de tarayıcı sorunun da nasıl kolay...
  4. Berkin AYRAL

Rehber VirtualBox'da MS-DOS 6.22 + Windows 3.1 Türkçe kurulum

Windows 3.1, 1992 yılında çıkmıştır. Windows'un adı Windows 3.1 ile duyulmuştur. Windows 3.1 aslında bağımsız bir işletim sistemi değil, MS-DOS'un şık bir arayüzüdür. Aşağıda MS-DOS 6.22 ve Windows 3.1 Türkçe nasıl VirtualBox'a kurulur, onu anlatacağım. Sanal makinenizi oluşturun, oluştururken...
  5. Berkin AYRAL

Rehber Windows 7 için Windows 10 ikonları

Windows 7 için Windows 10 ikonları nasıl yapılır? Onu göstereceğim öncelikle bunu indiriyoruz. Link Removed Sonra sıkıştırılmış klasörden çıkarıyoruz, sonra iconpack.001 dosyasını açıyorsunuz (Eğer hangi programla açacağını sorarsa ZIP programınızı seçin.) Masaüstüne yeni klasör oluşturuyoruz ve...
  6. Berkin AYRAL

Rehber Türkiye'de xCloud bilgisayardan nasıl kullanılır?

Merhabalar, xCloud şu anda ülkemizde olmamasına rağmen oynanabiliyor, peki bunu nasıl yapabilirsiniz? Öncelikle xCloud 2 şekilde oynanabiliyor, tarayıcıdan ve Xbox uygulamasından. Hangisini tercih etmeliyim derseniz benim kendi izlenimlerime göre şöyle artı ve eksileri var: Tarayıcı ( + )...
  7. Berkin AYRAL

Rehber Windows 8.1, 10 ve 11'de Windows Vista araçları kullanmak

1. adım: DesktopGadgetsRevived uygulamasını indirip çalıştırın. Kur dilini seçiniz ekranında Türkçeyi seçip ileri, ileri, kur, son deyin.(Windows 7 tarzı kenar çubuğu kullanmak isteyenler bu adımdan sonrasını uygulamasa olur. Windows Vista tarzı kenar çubuğu isteyenler bu adımdan sonrasını...
  8. Berkin AYRAL

Rehber Ekran Kartında UEFI Desteği

Ekran kartları da UEFI desteğine sahip olabilir. Bu destek sayesinde hem PC açılışını biraz hızlandırabilir hem de açılıştan itibaren monitörün yerel çözünürlüğünde görüntü alabilirsiniz. Yani monitörünüz 4K ise ilk açılışta çıkan sistem yazıları dahi 4K olabilir. Kısaca: Evet, ekran kartında...
  9. Berkin AYRAL

Rehber Windows 10 Home'da Hyper V kullanmak

Biliyorsunuz ki Hyper-V Windows 10 Home'da kullanılamıyor fakat verdiğim komut ile Hyper V Home sürümünde kullanılabiliyor. Hyper-V MS'nin Windows için yazdığı sanal makine sistemidir. Sisteminizin Hyper-V için özelliklerinin açık olup olmadığını öğrenmek için CMD'ye systeminfo yazıyoruz, burada...
  10. Berkin AYRAL

Rehber Windows XP, sistemden nasıl kaldırılır?

Evet, başlığı yanlış okumadınız. Windows XP'yi sistemden nasıl kaldırabiliriz? Şimdi soracaksınız. "Yahu arkadaşım, Windows XP dediğin şey işletim sistemine kurulan bir tür program mı da sistemden kaldıralım, silelim? Windows XP işletim sisteminin ta kendisi! Bunu nasıl Program Ekle/Kaldır...
  11. Berkin AYRAL

Rehber Windows 7 Microsoft'un kendi temalarını indirme ve kurma

Arkadaşlar yeni bir Windows 7 rehberiyle karşınızdayım. Bu rehberde Microsoft'un kendine ait Windows 7 temalarını nasıl kurarız? Bunu göstereceğim. İlk önce aşağıdaki linke gidiyoruz...
  12. Berkin AYRAL

Rehber Windows 7'de görev çubuğundaki uygulamaları nasıl ortaya taşırsınız?

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere Windows 7'de nasıl görev çubuğundaki uygulamaları ortaya taşıyacağınızı göstereceğim. (programsız) -Öncelikle "görev çubuğunu kilitle" seçeneğini kapatıyoruz. -Sonrasında "özellikler" kısmına geliyoruz. -Buradan "araç çubukları" kısmına geliyoruz...
  13. Berkin AYRAL

Rehber Windows 10-11 Microsoft Edge kaldırma

Herkese merhaba, bugün sizlere Windows 10-11'de Microsoft Edge'yi nasıl kaldırabileceğimizi göstereceğim. Not: Kod tamamen sorunsuzdur ve herhangi bir sistem dosyasını silmez. 1.Adım: Başlat menüsüne gelip Microsoft Edge'yi buluyoruz. Sonra; sağ tıkla>diğer>dosya konumunu aç yolunu izliyoruz...
  14. Berkin AYRAL

Rehber Windows 8.1 Penubra 8 Teması Yükleme

Merhabalar bu rehberimde sizlere Windows 8.1 için bir nevi koyu tema olan Penubra 8 temasının yükleme işlemini anlatacağım. Öncelikle bir kaç ekran görüntüsü. (Etkin olmayan Windows için özür diliyorum hepinizden.) (UYARI: SİSTEM GERİ YÜKLEME DOSYASI OLUŞTURMADAN İŞLEMİ YAPMANIZ...
  15. Berkin AYRAL

Rehber Fraps nasıl kullanılır?

Fraps oyunlarda FPS'inizi görmenizi sağlayan bir programdır. Bu konuda size Frap'ın nasıl kullanıldığnı göstereceğim. 1-) Giriş Ekranı a-) Start Fraps minimized Bu seçenek Fraps'ı bilgisayarı açtığınızda küçültülmüş olarak başlatacaktır. b-) Fraps windows always on top Bu seçenek Fraps'ı...
  16. Berkin AYRAL

Video RTX 4080 ROG SAHNEDE! Nvidia ve Asus KAFAYI YEMİŞ 😯

Başta video olmak üzere, kart, kartın soğutması, kartın yakışıklılığı, performansı falan filan her şey mükemmel. Tasarım olarak şu ana kadar gördüğüm en iyi kart diyebilirim. Keşke fiyatlar eskisi gibi olsa yerimde 1 dakika durmam alırım... Ek olarak RGB tuğla kısmında patladım ya :D.
  17. Berkin AYRAL

Lise 10. sınıf size de zor geliyor mu? Eğitim sistemi hakkında düşünceleriniz neler?

Yapanlar affedersiniz hayatsız gibi tüm gün aralıksız ders çalışanlar veya gece 2 lere 3 lere kadar ders çalışanlar. Ancak ben o hayatsızlardan değilim. Benimde başka işlerim, özel hayatım var yani. Eğitim dediğin hem okulda ders gör sözde zaten hemde evde hayatsız gibi full ders çalış böyle...
  18. Berkin AYRAL

Rehber Hangi işletim sistemi kullanılmalı?

→ Açıkçası eskiden günde bir sistem değiştiren biri olarak çoğu işletim sistemini deneyimledim. Windows 11 Windows 11'i neredeyse aktif ve kesintisiz olarak 1 yıldır kullanıyorum. Açıkçası çoğu kişi hatalar olduğunu söylüyor. Evet ilk başlarda çok fazla hata vardı ama uzun bir süredir hata...
  19. Berkin AYRAL

Rehber Redmi Note 8 unbrick

Merhaba başlıkta da gördüğünüz gibi Redmi Note 8 bir cihazı nasıl unbrick edeceğimiz hakkında bir rehber hazırladım. Telefonunuzun %100 brick olduğundan emin olmalısınız eğer Fastboot moda girmiyorsa ya da girsede ROM atamıyorsanız telefonunuz brick olmuş demektir. Bu durumda ilk olarak ROM...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.