Neler yeni

Arama sonuçlarınız

1. Berkin AYRAL

Rehber [GNU/Linux] Arşiv Dosyalarını Çıkartmak

Bazen indirdiğimiz bir dosya arşiv halinde sıkıştırılmış olabiliyor. Bu sıkıştırılmış dosyaların en bilinenleri "zip, rar ve tar" dosyalarıdır. Bunları çıkartmak için birkaç araca ihtiyacımız olacak. Öncelikle RAR dosyalarından başlayalım. RAR Dosyaları Nasıl Çıkartılır? sudo apt install rar...
  2. Berkin AYRAL

İBB Başkanına 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi!

Şu an net bir bilgi yok ne desek yalan, samanlıkta iğne arar gibi doğru bilgi aramaya çalışıyoruz. :)
  3. Berkin AYRAL

İBB Başkanına 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi!

İBB Başkanına YSK üyelerine hakaret sebebi ile 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Siyasi yasak gelecek mi belirsiz. Detaylar sonradan eklenecektir. Kaynak: Halk TV Diyecek yorumum yok yorum sizin.
  4. Berkin AYRAL

Rehber Bir bilgisayarın depolaması nasıl temizlenir?

Bir bilgisayar nasıl temizlenir? Bu sorunun cevabı için aşağıda ki adımları uygulamanız gerekecektir. Peki bu işlemi neden yapıyoruz? İşte birkaç sebepleri; Bilgisayarımızda büyük ölçüde yerler açılabilir. Bazılarımızın bilgisayarında hızlanma veya FPS artışları görülebilir. Bilgisayarımızın...
  5. Berkin AYRAL

Rehber YUM ve DNF paket yöneticisinin farkları

YUM Red Hat, CentOS ve Fedora gibi dağıtımlarda kullanılan bir açık kaynaklı RPM paketlerini kullanan bir paket yöneticisidir. DNF ise Fedora'da varsayılan olarak kullanılan bir paket yöneticisidir. Peki farkları neler? Kısaca DNF, YUM'un yeniden yazılmış halidir ki YUM'un yavaş, verimsiz ve çok...
  6. Berkin AYRAL

Rehber PureOS kurulumu

Merhaba arkadaşlar, bugün sizinle FSF onaylı (ya da yönergelerini takip eden) distro incelememizin üçüncü rehberini çekiyorum. Bugün elimizde telefon sürümüne de sahip olan ve bizzat kullandığım Debian tabanlı PureOS'in kurulumunu anlatacağım. Gizlilik ve özgürlük için gerçekten güzel bir...
  7. Berkin AYRAL

Rehber Windows 3.1'e SVGA driver kurma

Windows 3.1'e SVGA driver kurarsanız işletim sisteminin çözünürlüğü artar, pixel pixel bir görüntüyle karşılaşmazsınız. Video: Link Removed Kurulum dosyasının linki: 256 Colors 3.1.vfd Videoyu uyguladıktan sonra makinenizin ekran ayarları kısmından ekran denetleyicisini SVGA yapmanız...
  8. Berkin AYRAL

Rehber Windows 7 Home Basic kişileştirme açma

Windows 7 Home Basic ve bazı sürümlerde kişileştirme yok bunun tek çözümü. Bu dosya:Link Removed VirüsTotal Bu dosyayı açın bilgisayarınız otomatik yeniden başlatılacak ve kişileştirme gelecek. Eğer görev çubuğu rengi değiştiremiyorsanız. Başlat menüsü + bilgisayar + sağ tık + özellikler +...
  9. Berkin AYRAL

Rehber MSI Laptop Dragon Center

MSI dizüstü bilgisayarı olanlar veya MSI dizüstü bilgisayar almayı düşünenler için bilgilendirici bir rehber olmasını umut ediyorum. GAMING MODE (OYUN MODU) Oyun Modunu aktif ettiğinizde oyunlarda daha gerçekçi renk ve daha iyi optimize edilmiş GPU ve CPU performansına erişirsiniz. Bu...
  10. Berkin AYRAL

Rehber Kali Linux Live'de kalıcı giriş ekranı nasıl yapılır?

Öncelikle herkese merhaba! Bugün sizlere Kali Linux Live'de şu ekranı nasıl kalıcı hale getirirsiniz onu anlatacağım. Bilmeyenler için söyleyeyim, Kali Live'de giriş ekranı gelmiyor direkt olarak "Kali" kullanıcısı ile (herhangi bir şifre girmeden) giriş yapıyorsunuz. "Bu iyi bir şey bence."...
  11. Berkin AYRAL

Video PC Hocası Iron Spider PC

Valla verilmiş bir emek var tebrik ederim ancak ben hiç beğenmedim açıkçası. Ama dediğim gibi ortada emek var zonuçta ellerine sağlık PCH.
  12. Berkin AYRAL

Soru Telefonuma dosyayı nasıl flashlarım?

BL kilidini konu sahibi açtığını söylüyor zaten hocam. :D
  13. Berkin AYRAL

MSI 4080 ekran kartı boyama

Boyanabilir hocam, Boyamak istediğiniz plastik parçaları söküp gerekli/boyamak istemediğiniz yerleri kağıt bant ile maskemeleme yapıp kaliteli bir sprey boya ile boyama yapabilirsiniz. Sprey boya olarak Best marka kullandım memnun kaldım tavsiye ederim. Not: Kart yüksek ihtimal garanti dışı...
  14. Berkin AYRAL

Tanımadığım bir kızla nasıl sohbete başlayabilirim? (BİTTİ)

İzin veriyoruz. Forum diye sırf teknoloji forumu olacak diye bir kural yok. :)
  15. Berkin AYRAL

Çözüldü Windows 11 22H2'ye geçilir mi?

SSD varsa uçar hocam.
  16. Berkin AYRAL

Hangi CPU'yu tercih ederdiniz?

Kuruluyor ancak tavsiye edilmiyor 12. nesil üstünde 11 kurulması öneriliyor. Aslında bu İntel'e özel bir durum değil her zaman en güncel yazılım kullanılmalı.
  17. Berkin AYRAL

Hangi CPU'yu tercih ederdiniz?

AMD tercih ederim.
  18. Berkin AYRAL

Çözüldü Windows 11 22H2'ye geçilir mi?

Tavsiye ederim, geçin. Zaten sözde desteklemeyen sistemlerde 11'i fazlasıyla destekliyor. :)
  19. Berkin AYRAL

Dediğim gibi herkesin düşüncesi, forumu yönetim şekli vs. aynı değil. Aynı olmak zorunda da...

Dediğim gibi herkesin düşüncesi, forumu yönetim şekli vs. aynı değil. Aynı olmak zorunda da değil. :)

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.