Astronot, Nickiniz gibi bayağı uçmuşsunuz
Öncelikle Yazdığınız teknolojilere ihtiyaç duyuyor musunuz? Yada atıyorum 3 sene sonra duyacak mısınız? Bu teknolojilere itirazım yok. Sadece ihtiyaç duyup duymama ile ilgili itirazım var. Atıyorum Sürekli imar işleri yapan ve sürekli render alan bir kişisiniz. Zaman değerli ve en kısa zamanda yapmak istiyorsunuz. O vakit elbette almalısınız. PUBG/ COD vs oynayacağım, ve hiç bir zaman (en azından 3/ 4yıl) 4090 alacak durumum yok diyorsanız bence bu uçuk kaçık teknolojilere boşa para vermeyin. Eğer şu soruyu sormazsanız hata edersiniz. TR'de şu an oyuncuların %80'i 6.nesil ve altı ile oyun oynayabiliyorlarsa bu adamlar ne yapıyor. Veri STEAM'dan alınmadır.
Bende i9 10850K ve RTX 3070Tİ var 2K da oynuyorum. Depolama birimlerim PCİ 3,0 çalışıyor. Emin olun gayet hızlı bir sistemim var. Ve dahi çatır çatır oynuyorum.
Bu anlamda alacağınız kartların 2k seviyesinde olduğunu varsayarsak ve sizin de hedefiniz 2k ise 12, nesil İ5 gayet yeterli olacaktır. Arada kalan paralarla iyi bir ses sistemi- monitör vs sıkıştırılır.
Tüm bu veriler ışığında ihtiyaç nedir diye sormak ve cevaplamak lazım. Hedef 2K oyun mu?