Zannetmiyorum, 26'dan başlaması lazım 4080'lerin.35 BİN TL bandında çıkar kart
Rog gibi üst modellere gelince taş çatlasın 28-29 olması gerekir. Tabii bizim uyanıklar 35'den satarsa bilemiyorum.
Zannetmiyorum, 26'dan başlaması lazım 4080'lerin.35 BİN TL bandında çıkar kart
35 BİN TL bandında çıkar kart
Kapış kapış gidecek gibi geliyor bakalım nasıl yakalayacazUsta dur stokları eritme benim de almam lazım.
Ayrıca teknobiyotik Galax SG modelini 35999 liraya sattı, kartın aşağı yukarı piyasası belli oldu sanırımVatan'da ZOTAC GeForce RTX 4080 TRINITY GAMING OC 16GB GDDR6X 256Bit 36.181 TL. Asus'un bu modeli 40.000 TL ye yakın olur diye düşünüyorum birde ilk piyasaya giren ürünler olduğu için ve stoklar çok az olacağı için sağolsun satıcılarımız fırsat bilir gibi geliyor
Başta video olmak üzere, kart, kartın soğutması, kartın yakışıklılığı, performansı falan filan her şey mükemmel. Tasarım olarak şu ana kadar gördüğüm en iyi kart diyebilirim. Keşke fiyatlar eskisi gibi olsa yerimde 1 dakika durmam alırım...Yeminle kafayı yedirtir bu kart insana. Yani Nvidia'yı mı yoksa Asus'u mu öveyim bilemedim. Bir yanda Oyunun Kralı yeni RTX 4080 var öbür yanda şimdiye dek görmediğimiz bir soğutucuya sahip yeni ROG var.
Rakipleri bir kenara bırakın Nvidia yeni RTX 4000 serisi ile kendi önceki nesil ekran kartlarını bile ezdi geçti. Ben videoda RTX 3090 ile kıyasladım çünkü RTX 3080 ve RTX 3080 Ti kartları eklemeye bile gerek yok🤣 Asus ROG Strix GeForce RTX 4080 Hem oyunlarda hem de render testlerinde RTX 3090 Ti ve RTX 3090'ı farkla geçiyor.
Diğer öveceğim kısım ise Asus'un yeni RTX 4000 serisinde kullandığı özel soğutma sistemi arkadaşlar. Şimdiye dek hiç bir ekran kartında böyle bir soğutma kullanılmadı. Adamlar bildiğin mühendislik harikası yaratmış. Yeni ROG 4000 serisi ekran kartlarında Vapor Chamber adını verdiğimiz Buhar Odası denilen bir soğutma bulunuyor. Ben buna videoda espiri olarak Gaz Odası dedim 😁 Standart Vapor Chamber yapısını geliştirip patentli bir tasarıma çevirmişler ve bu sayede kart rakiplerden 10-12 derece daha serin.
Ama işin güzel yanı şu: Vapor Chamber soğutma bloğu GPU'yu ve bellekleri serin tuttuğu için fanlar aşırı sessiz çalışıyor. Ve ayrıca ekran kartının çevresinden sıcak hava bile üflemiyor. Sonuç olarak hem kasa içinde sıcaklık olmuyor hem ekran kartı serin çalışıyor hem de aşırı sessiz.
Not: Vapor Chamber yapısı için videoda özel anlatım mevcut. Foruma ayrı bir başlık atacağım bunun için 😉
inşallah birgün biz de dizeriz abiYeminle kafayı yedirtir bu kart insana. Yani Nvidia'yı mı yoksa Asus'u mu öveyim bilemedim. Bir yanda Oyunun Kralı yeni RTX 4080 var öbür yanda şimdiye dek görmediğimiz bir soğutucuya sahip yeni ROG var.
Rakipleri bir kenara bırakın Nvidia yeni RTX 4000 serisi ile kendi önceki nesil ekran kartlarını bile ezdi geçti. Ben videoda RTX 3090 ile kıyasladım çünkü RTX 3080 ve RTX 3080 Ti kartları eklemeye bile gerek yok🤣 Asus ROG Strix GeForce RTX 4080 Hem oyunlarda hem de render testlerinde RTX 3090 Ti ve RTX 3090'ı farkla geçiyor.
Diğer öveceğim kısım ise Asus'un yeni RTX 4000 serisinde kullandığı özel soğutma sistemi arkadaşlar. Şimdiye dek hiç bir ekran kartında böyle bir soğutma kullanılmadı. Adamlar bildiğin mühendislik harikası yaratmış. Yeni ROG 4000 serisi ekran kartlarında Vapor Chamber adını verdiğimiz Buhar Odası denilen bir soğutma bulunuyor. Ben buna videoda espiri olarak Gaz Odası dedim 😁 Standart Vapor Chamber yapısını geliştirip patentli bir tasarıma çevirmişler ve bu sayede kart rakiplerden 10-12 derece daha serin.
Ama işin güzel yanı şu: Vapor Chamber soğutma bloğu GPU'yu ve bellekleri serin tuttuğu için fanlar aşırı sessiz çalışıyor. Ve ayrıca ekran kartının çevresinden sıcak hava bile üflemiyor. Sonuç olarak hem kasa içinde sıcaklık olmuyor hem ekran kartı serin çalışıyor hem de aşırı sessiz.
Not: Vapor Chamber yapısı için videoda özel anlatım mevcut. Foruma ayrı bir başlık atacağım bunun için 😉İ
Aslında 4080 yurtdışında tercih edilebilir seviyede ama ülkemizde çok premium segment kalıyor.Bu kart 3090ti ezer geçer 3090 nedir ki ama fiyatı bizde can sıkıcı seviyede olacaktır vergisiz fiyatı 22332tl yapıyor şuan ki kur ile vergi de dahil olduğu zaman bence bu kart 37bin TL veya biraz üstünde olabilir diye düşünüyorum şahsi fikrim
Orası öyle yurtdışında herşey böyle uygun fiyatlı oluyor oraya göre bizde sağolsunlar ha babam vergiAslında 4080 yurtdışında tercih edilebilir seviyede ama ülkemizde çok premium segment kalıyor.
1080p 2k monitörün varsa 3000 serisi sana 5 yıl rahat yeter 4000 serisi 4k ve 8k kullananlar içinSanırsam herkes 4000 serisi alıyor bir ben kaldım sanırsam 3000 serisinde. Vay anasını
Bende zaten 4k kullanıcısıyım. 2. 3090'ı aldım nvlinkle bağladım bakalım1080p 2k monitörün varsa 3000 serisi sana 5 yıl rahat yeter 4000 serisi 4k ve 8k kullananlar için
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.