mantık evliliği hakkında düşünceleriniz nedir?
çok iyi anlaştığınız , zamanın nasıl geçtiğini anlamadığınız , düşünceli , zeki , sadık , güzel bir ile evlenirmisiniz ama sevgi yok yani aşık olma felan
Öncelikle evlilik kolay bir iş değildir. İş diyorum çünkü AŞK değil. Evlilik hepsini barındırır. AŞK Mantık olmadan karın doyurmaz 😉
Sadece Mantık evliliği diye düşününce insanların aklına şu geliyor. Zengin bi kadın bulayım kafam rahat etsin yok cart yok curt. Fakat bu bakış açısı da çok sıkıntılı çünkü mutluluğu da düşünmek gerekir.
Hatta ve hatta en çok düşünülmesi gereken şey ise zamanla kadınların değişme ihtimalidir. İlişkilerde ben daima bir arada yaşayıp neler olup bittiğinin görülmesi taraftarıyım.
Ülkede görüyoruz yok görücü usulü yok bilmem ne. Kardeşim 21. yüzyıldayız
Benim dayımın çocuğu Almanya doğumlu tutturdu akrabalar Hataydan köyümüzden kız al falan. Çocuğu 4 defa nikahladılar lan şaka gibi hiç birinde de ilişkiyi yürütemedi ve boşandı 4 defa düşün 🤣 Sonuçta herif almanya da doğmuş büyümüş ve ciddi bir ilişkiye adım atmak kolay olmaz. Sonra Alman bir kadınla hayatına başları ve evlenmedi çünkü evlenip sıkıntı yaşamaktansa bekar şekilde ev gibi yaşadılar üstüne bir tane çocuk yaptılar ilişkinin 5. yılında evlenme kararı aldılar
Ve şu an 10 yıl oldu ilişkileri.
Ben bile evlenirken kendime kendime hep şunu dedim eğer 2 yıl sorunsuz bir yaşantı da güzel bir şekilde ilerlerse ilişkimiz tamamdır boşanma gibi bir sorun yaşamayız. Genelde evliliğin veya bir ilişkinin ilk yani 1. yılı cicim aylarıdır. 2. yılı güven 3. yılı ise samimiyetin bokunun çıktığı yıl olur.
Cicim ayları AŞIK olduğunu düşündüğün zaman sürecidir
Devamında güven duygusu oluşmaya başlar ve kadına daha çok şeyini açıp emanet edersin hatta bunun sonuçlarını acı bir şekilde yaşayanlar olur evi arsayı karı üstüne yapanlar gibi 🤣 Bu süreci de düzgün bir şekilde atlatırsan yani Erkeği sömürmeye kalkmayan bir kadın ile beraber olduğunu anlarsan daha da rahat bir sürece girersiniz.
İşte bu süreçte her iki tarafta samimiyeti daha da arttırır ve laçka sürece girer. Yani kadın ossurup sıçar sen ossurur sıçarsın gibi gibi 😁 Tamda bu süreç en önemlisi çünkü her iki taraf birbirinin iyi ve kötü çoğu huyunu yeni yeni fark eder.
Hatta bu sürece girdiğinizi şöyle anlarsınız. Erkek veya Kadın şu cümleyi kurmaya başlar ''Sevgiliyken sen böyle değildin''. İşte bu dönemde her iki taraf birbirini artıları ve eksileri ile kabulleniyor ve ilişki yine güzel ilerliyorsa bence o evlilikte bir sorun oluşmaz.
Şahsen benim evliliğimde süreç böyle oldu he çok sık dokuyup işledim 👍 Bu sürece çocuğu dahil etmek ise ne kadar mantıklı derseniz çocuk olduktan sonra bazı kadınlar nede olaa evliyiz artık kabulleneceğiz yapacak bir şey yok der geçer. Fakat günümüzdeki yeni nesil ne yazık ki bunu demiyor ve daha cüretkar kararlar alabiliyor.
O yüzden önerim ilişkide bu 3 unsuru hızlandırılmış bir şekilde maksimum 1 yıl içinde yaşamaya bakın. Yoksa değerli zamanınızı boşa harcarsınız. Ben dahil herkes gençken daldan dana konardık ne hikmetse hepsine de aşık olurduk falan filan. Fakat yaş özellikle 25'i geçtikten sonra yaşadığınız her ilişki sizler için vakit kaybı ve boşa heba edilen bir ömür olmaya başlar.
Daima mantıklı düşünün Kadınlar erkekleri daima test edip yoklar bunu unutmayın. O yüzden siz Erkeklerin de bu aşamaları ilişki süresince kontrol etmeleri çok önemli. Erkekler hiç üstüne düşmez kadını her durumda kabul etmeye meyillidir fakat kadınların öyle olmadığını anlamaları lazım yoksa kadın pılını pırtını toplar gider sizde bir kenara oturup vay ben aşığım vay ben ölüyorum bitiyorum diye diye salak salak kıvranırsınız 😉
Kafayı çalıştırın mantıklı düşünün her ilişki mantık gerektirir. İş hayatında adımlarınızı nasıl mantıklı atıyorsanız aşk hayatınızda da aynısını uygulayın.
Çünkü ilişkiler belli bir süre sonra özellikle çocuk olduğunda Rutine döner ve buna SORUMLULUK deriz bizler. Sorumluluk ise sizi kurallar çerçevesinde tutar. Yani kadına para vermek çocuğun masraflarını karşılamak evin faturaları osu busu derken emekli olana kadar bu yaşantı monoton seyrinde devam eder. İşte bu monoton süreç iş hayatınızla aynıdır aslında.
Bu yüzden İlişkiler de bir İŞ'tir. Kimse aksini bana iddia edemez. He arada bir eşinizle doğaçlama kaçamaklar 70 yaşından bile olur. Fakat o yaşa kadar yediğiniz içtiğiniz hatta yatağa girip sex yaptığınız günler bile takvime dayalıdır ve rutindir😉
Cicim aylarında olduğu gibi perde kımıldasa tahrik olma gibi durumlar artık olmaz. Rutine bağlar işte haftanın şu günü sex yapıcaz veya 4 günde bir gibi gibi planlamalara dahil edilir herşey. Bu hem Erkek hem de Kadın için kaçınılmazdır.