Aman boşver artık benim kafam almıyor.
Bak bir arkadaşımızın çocuğu İtalya da üniversiteye gidiyor. Ve İtalya'nın en iyi okullarından birini kazandı.
Ailesi kara kara düşündü işte nasıl okutucaz kaç para masraf olacak falan filan diye.
Çocuğu önden yolladılar Bak popişinle güleceksin olaya. Çocuk okula gidip kaç para ödeyeceğiz işte eğitim ücreti ne diye sormuş

İtalyanın en büyük okulu şok olmuş. Mal mal çocuğun suratına bakmışlar çünkü anlam verememişler. Sonra okul demiş ki zorunlu olan bir şey için neden para veresiniz. İtalya da 1 tane bile paralı okul yokmuş. Eğitim zorunluluk ve gerekliliktir mantığından ötürü üniversite bitene kadar bir kuruş alınmıyormuş.
Sonra bu çocuğa da aylık şu an 800 Euro veriyorlarmış okuduğu için. Bu arada çocuğun anası Mef okulunda öğretmen.
Yani Türkiye de özel okula veya okula verilen ücretlere insanlar alışkın olduğu için her ülkeyi aynı sanıyorlar.
O çocuğa ailesi bir kuruş para göndermiyor şu an
Düşünebiliyor musun. İtalya da üniversite kazanıyorsun ve oraya gidip okul ücreti soruyorsun. Rezillik lan resmen.
Tabi her ülke aynı değil on uda ekleyeyim Amerika da falan ücretli eğitimler mevcut.