Hocam ben hem onboard hem ekran kartı takılı şekilde dönüştürücü ile bagladım ve bios ekranı gelmedi. Bu yorumu sadece anakartın üstündeki led ekrandan gördüm RTX 4090 ve i9 13900k varBelleklerinde sorun var gibi önce tek kanal ram takıp başlatmayı dene 55 codu bellek hatasından kaynaklıdır bazan CI değeri anlaşılamıyor tek tek takmayı dene
AnlıyorumHocam ben hem onboard hem ekran kartı takılı şekilde dönüştürücü ile bagladım ve bios ekranı gelmedi. Bu yorumu sadece anakartın üstündeki led ekrandan gördüm RTX 4090 ve i9 13900k var
Tamamdır yani ben şuan kendi evimdeki 2k monitoru takıp bios ekranına girebilirim degil mi? Çünkü bios ekranı gelmiyor ve bugün taktıgım monitor 10 yıllık neredeyseAnlıyorum
Anakartınızın Biosundan iGPU MultiMonitor veya Virtual Vga diye Bir Ayar olması gerekiyor Bu Ayarı aktif etiğinizde
Hem onboard hemde Ekran Kartınızdan Görüntü Alabilirsiniz
bazı monitör tipleri desteklemiyorsa 1 görüntü çıkışı alabilirsinizTamamdır yani ben şuan kendi evimdeki 2k monitoru takıp bios ekranına girebilirim degil mi? Çünkü bios ekranı gelmiyor ve bugün taktıgım monitor 10 yıllık neredeyse
Anladım hocam Şimdi benim sorunum hiç bios'a girememekti ona girersem sorunumun çözülecegine inanıyorum. Biosa giremeden daha sadece anakartın üstündeki o görüntüde gözüken bildirimler üzerinden yazdım bunları. Parçalarımda sorun var sandım ben de.bazı monitör tipleri desteklemiyorsa 1 görüntü çıkışı alabilirsiniz
siz önce onboard veya gpudan tek bir çıkışla görüntü alın biosa erişip ayarları aktif edin sonra deneyin
sorunuza göre anlatıyorum bunu
anakart markası nedir ve ram hangi slota takılı tek ram ise dımm 2 yuvasına takmanız gerekiyor ramleri yanlış takarsanız görüntü alamasınızAnladım hocam Şimdi benim sorunum hiç bios'a girememekti ona girersem sorunumun çözülecegine inanıyorum. Biosa giremeden daha sadece anakartın üstündeki o görüntüde gözüken bildirimler üzerinden yazdım bunları. Parçalarımda sorun var sandım ben de.
asus rog z690 maximus formula var ve gskill 6000mhz ramler var. Slotlara kitapçıktaki gibi taktım bromanakart markası nedir ve ram hangi slota takılı tek ram ise dımm 2 yuvasına takmanız gerekiyor ramleri yanlış takarsanız görüntü alamasınız
nadirende doğru takılmasına rağmen bu problem işlecinin bozuk olmasından kaynaklanıyor olabilir
Hocam bu arada cpu'da bir sorun olsa led göstergesinde error verir fakat orayı tanımlıyor ve geçiyor hata bulamıyor(herhangi bir error code göstermiyor)anakart markası nedir ve ram hangi slota takılı tek ram ise dımm 2 yuvasına takmanız gerekiyor ramleri yanlış takarsanız görüntü alamasınız
nadirende doğru takılmasına rağmen bu problem işlecinin bozuk olmasından kaynaklanıyor olabilir
resimdeki sonuca bakarsak işlemciye yakın olan dımm1 yuvasına ram takılmış gibi görünüyor benmi yanlış görüyorumasus rog z690 maximus formula var ve gskill 6000mhz ramler var. Slotlara kitapçıktaki gibi taktım brom
Evet onu ilk taktıgımda öyle takmıstım daha sonra düzelttimresimdeki sonuca bakarsak işlemciye yakın olan dımm1 yuvasına ram takılmış gibi görünüyor benmi yanlış görüyorum
üstteki yazdıklarım gibi bir sorun gözükmedi anakartın led ekranında yine de bir şey olabilir mi?Valla içimde bi korkuyla şuan bekliyorum yarını. Garantiyle vs ugrasmak hiç istemiyorumanakart markası nedir ve ram hangi slota takılı tek ram ise dımm 2 yuvasına takmanız gerekiyor ramleri yanlış takarsanız görüntü alamasınız
ya sorun şunlardan olabilir ram yanlış takılmışsa,cpu bozuksa veya sıvı soğutucu montajı cpuya baskı uygulamıyorsa, vesaire bu surunlar olabilirüstteki yazdıklarım gibi bir sorun gözükmedi anakartın led ekranında yine de bir şey olabilir mi?Valla içimde bi korkuyla şuan bekliyorum yarını. Garantiyle vs ugrasmak hiç istemiyorum
Eğer o hatayı hiç görmeseydim ve sadece sorunum biosa girememek olsaydı durum monitör degiştirmek mi olurdu? Çünkü tüm parçalar sorunsuz bir şekilde aktif çalışıyor. Güç tüketiyorya sorun şunlardan olabilir ram yanlış takılmışsa,cpu bozuksa veya sıvı soğutucu montajı cpuya baskı uygulamıyorsa, vesaire bu surunlar olabilir
55 hata codu bunlardan sebeb görünür sen anlıyorsan bu işlerden bileşenleri sök tekrar kur veyada bir bilene söyle o tekrardan kursun
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.