Neler yeni

Yardım Sıfır Sistem Topladım Açılmıyor

LONGINUS

Pro Üye
Uzman
Konular
27
ModArt Kredi
0
O ses çok yüksek voltaj yada dalgalanma olmadığı sürece parçalara zarar vermez anakartların ve psuların akım koruma devreleri var. Bence yapman gereken farklı bir psu varsa onla test et yada bilen birisi varsa etrafında dijital ölçüm cihazıyla kontrol ettir. En kötü ihtimalle ki inşallah olmaz geri gönderim ile uğraşacaksın.
Yok hocam yıllardır aynı odada o kadar sistem topladım vs prizden gelen elektrikte bir sıkıntı yok, güç kaynağı harici bir etken ile bozulamaz. Dahili bozuk olabilir dicem ama tüm bileşenler sıfır aga anlam veremiyorum paketlerinden sıfır jelatinlerinden bizzat ben açtım kurdum.

Aklıma en iyi ihtimalle statik elektrik geliyor. Gidince önce PSUyu kısa devre ile çalıştırarak kontrol edicem. PSU fanları dönüyorsa sorun anakartta demektie

LONGINUS

Pro Üye
Uzman
Konular
27
ModArt Kredi
0
Hocam keşke acele etmeseydiniz bu işler aceleye gelmez. Dediğiniz ses pek hayrı alamet gibi gelmedi bana.
Hocam çok komik bir durum ancak ben sıvı soğutmanın kablolarını yanlış yada eksik taktığım için bu durum yaşanıyor olabilir mi ?

Yanlış hatırlamıyorsam ARGB kablolarını takmadım, fan kabloları takılı sadece. bir de CPU fan da takılı.

Nserkanates

Aktif Üye
Uzman
Konular
14
ModArt Kredi
0
Hocam çok komik bir durum ancak ben sıvı soğutmanın kablolarını yanlış yada eksik taktığım için bu durum yaşanıyor olabilir mi ?

Yanlış hatırlamıyorsam ARGB kablolarını takmadım, fan kabloları takılı sadece. bir de CPU fan da takılı.
Böyle bir durumda sistem start verir fakat işlemci fanını görmediği için kapatır kendini. Sizde böyle bir durum yok açılmıyor hiç bir şekilde. Ya 24 pin yada 8 pin bağlantısında problem var

LONGINUS

Pro Üye
Uzman
Konular
27
ModArt Kredi
0
Böyle bir durumda sistem start verir fakat işlemci fanını görmediği için kapatır kendini. Sizde böyle bir durum yok açılmıyor hiç bir şekilde. Ya 24 pin yada 8 pin bağlantısında problem var
Şimdi ebe gidiyorum varınca 24 pin'in 4. 5. Ucuna ataç geçirip kısa devre ile güç kaynağını çalıştırmayı denicem PSU fanı dönerse sorun anakartta ya da herhangi bir bileşende demektir.

Nserkanates

Aktif Üye
Uzman
Konular
14
ModArt Kredi
0
Birde şeye bakın 24 pin yada 8 pinin içindeki kablo yerinden çıkmış oluyor çok nadir de olsa takılırken falan arkasından atıyor belki öyle birşey olduysa oda sistemi çalıştırmaz

bybarisss

Uzman Üye
Uzman
Konular
62
ModArt Kredi
0
Şimdi ebe gidiyorum varınca 24 pin'in 4. 5. Ucuna ataç geçirip kısa devre ile güç kaynağını çalıştırmayı denicem PSU fanı dönerse sorun anakartta ya da herhangi bir bileşende demektir.
Psu dönerse sorun büyür. Bu sefer arızayı bulmak daha zor olucak.

LONGINUS

Pro Üye
Uzman
Konular
27
ModArt Kredi
0
Berkin AYRAL Soft Donanım
bybarisss bybarisss
Nserkanates Nserkanates
Kürşat kursatkutukcu

Arkadaşlar eve geldim. Sakin kafayla tüm kabloları çıkardım. Sırasıyla tek tek deneyince çalışmaya başladı. Şu an inanılmaz mutluyum. Sebebini duyunca kafayı yiyeceksiniz

Anakart sys fana güç kaynağından gelen 4 pimli kabloyu takmışım 😂

16683246535568272776142706805042.jpg

Kürşat

Kıdemli Üye
Kıdemli
Konular
98
ModArt Kredi
0

bybarisss

Uzman Üye
Uzman
Konular
62
ModArt Kredi
0

LONGINUS

Pro Üye
Uzman
Konular
27
ModArt Kredi
0
Hayırlı olsun. Ben demiştim 😀
Şimdi asıl soru şu. O sys fana PSUdan gelen 4 pinli ince kabloyu takıp çalıştıramadığım için psu ya da anakart zarar görmüş müdür ?

Sistem şu an tıkır tıkır çalışıyor ama içimde ukte kaldı

bybarisss

Uzman Üye
Uzman
Konular
62
ModArt Kredi
0
Şimdi asıl soru şu. O sys fana PSUdan gelen 4 pinli ince kabloyu takıp çalıştıramadığım için psu ya da anakart zarar görmüş müdür ?

Valla olan oldu. Geri dönüşü yok.
Zannediyorum psu engellemiştir. Çünkü hiç çalışmadığını söylüyorsun.

LONGINUS

Pro Üye
Uzman
Konular
27
ModArt Kredi
0
Valla olan oldu. Geri dönüşü yok.
Zannediyorum psu engellemiştir. Çünkü hiç çalışmadığını söylüyorsun.
Evet hiç çalışmıyordu. Sys fanı farkettiğimde kablonun ucu ısınmıştı baya. Çekince Anakart pinleri kontrol ettim orası sıcak değildi.

Berkin AYRAL

Don't Surrender
Süper Moderatör
Konular
352
ModArt Kredi
0

Zarar gelse kısa devre olurdu ve yine açılmazdı. Açıldığına göre sorun olmamış 🙂.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.