Hocam dm attımMerhaba İstanbul da yaşıyorum sende burada ise. Ücretsiz kontrol edebilirim
Hocam dm attımMerhaba İstanbul da yaşıyorum sende burada ise. Ücretsiz kontrol edebilirim
Yok hocam yıllardır aynı odada o kadar sistem topladım vs prizden gelen elektrikte bir sıkıntı yok, güç kaynağı harici bir etken ile bozulamaz. Dahili bozuk olabilir dicem ama tüm bileşenler sıfır aga anlam veremiyorum paketlerinden sıfır jelatinlerinden bizzat ben açtım kurdum.O ses çok yüksek voltaj yada dalgalanma olmadığı sürece parçalara zarar vermez anakartların ve psuların akım koruma devreleri var. Bence yapman gereken farklı bir psu varsa onla test et yada bilen birisi varsa etrafında dijital ölçüm cihazıyla kontrol ettir. En kötü ihtimalle ki inşallah olmaz geri gönderim ile uğraşacaksın.
Hocam çok komik bir durum ancak ben sıvı soğutmanın kablolarını yanlış yada eksik taktığım için bu durum yaşanıyor olabilir mi ?Hocam keşke acele etmeseydiniz bu işler aceleye gelmez. Dediğiniz ses pek hayrı alamet gibi gelmedi bana.
Böyle bir durumda sistem start verir fakat işlemci fanını görmediği için kapatır kendini. Sizde böyle bir durum yok açılmıyor hiç bir şekilde. Ya 24 pin yada 8 pin bağlantısında problem varHocam çok komik bir durum ancak ben sıvı soğutmanın kablolarını yanlış yada eksik taktığım için bu durum yaşanıyor olabilir mi ?
Yanlış hatırlamıyorsam ARGB kablolarını takmadım, fan kabloları takılı sadece. bir de CPU fan da takılı.
Şimdi ebe gidiyorum varınca 24 pin'in 4. 5. Ucuna ataç geçirip kısa devre ile güç kaynağını çalıştırmayı denicem PSU fanı dönerse sorun anakartta ya da herhangi bir bileşende demektir.Böyle bir durumda sistem start verir fakat işlemci fanını görmediği için kapatır kendini. Sizde böyle bir durum yok açılmıyor hiç bir şekilde. Ya 24 pin yada 8 pin bağlantısında problem var
Psu dönerse sorun büyür. Bu sefer arızayı bulmak daha zor olucak.Şimdi ebe gidiyorum varınca 24 pin'in 4. 5. Ucuna ataç geçirip kısa devre ile güç kaynağını çalıştırmayı denicem PSU fanı dönerse sorun anakartta ya da herhangi bir bileşende demektir.
İşte dikkatsizlik sonucu olabiliyor 😃 geçmiş olsun güle güle kullanSoft Donanım
bybarisss
Nserkanates
kursatkutukcu
Arkadaşlar eve geldim. Sakin kafayla tüm kabloları çıkardım. Sırasıyla tek tek deneyince çalışmaya başladı. Şu an inanılmaz mutluyum. Sebebini duyunca kafayı yiyeceksiniz
Anakart sys fana güç kaynağından gelen 4 pimli kabloyu takmışım 😂
Ekli dosyayı görüntüle 1018
Hayırlı olsun. Ben demiştim 😀Soft Donanım
bybarisss
Nserkanates
kursatkutukcu
Arkadaşlar eve geldim. Sakin kafayla tüm kabloları çıkardım. Sırasıyla tek tek deneyince çalışmaya başladı. Şu an inanılmaz mutluyum. Sebebini duyunca kafayı yiyeceksiniz
Anakart sys fana güç kaynağından gelen 4 pimli kabloyu takmışım 😂
Ekli dosyayı görüntüle 1018
Şimdi asıl soru şu. O sys fana PSUdan gelen 4 pinli ince kabloyu takıp çalıştıramadığım için psu ya da anakart zarar görmüş müdür ?Hayırlı olsun. Ben demiştim 😀
Valla olan oldu. Geri dönüşü yok.Şimdi asıl soru şu. O sys fana PSUdan gelen 4 pinli ince kabloyu takıp çalıştıramadığım için psu ya da anakart zarar görmüş müdür ?
Sistem şu an tıkır tıkır çalışıyor ama içimde ukte kaldı
Evet hiç çalışmıyordu. Sys fanı farkettiğimde kablonun ucu ısınmıştı baya. Çekince Anakart pinleri kontrol ettim orası sıcak değildi.Valla olan oldu. Geri dönüşü yok.
Zannediyorum psu engellemiştir. Çünkü hiç çalışmadığını söylüyorsun.
Zarar gelse kısa devre olurdu ve yine açılmazdı. Açıldığına göre sorun olmamış 🙂.Şimdi asıl soru şu. O sys fana PSUdan gelen 4 pinli ince kabloyu takıp çalıştıramadığım için psu ya da anakart zarar görmüş müdür ?
Sistem şu an tıkır tıkır çalışıyor ama içimde ukte kaldı
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.