Lütfen gerçekleri silermisin nur topu gibi bi yasacık var
Ama Kılıçdaroğlu da SGK ömrü hayatında zarar etmemiş bir kurum ama zarar ettiren kişi ve Amerika'ya gidip Türkiye ye getiricem dediği adamların gri kategoride dolandırıcı ayrıca yürüyen merdivene bile ters giden biri böyle bir insana 86m başına geçemez Kılıçdaroğlu hariç dediklerine katılıyorum
Ya arkadaş siz devlet yönetme işini mağaza yada bakkal yönetmek mi sanıyorsunuz anlamadım. Baştaki adam ahmet mehmet ismin yada kişiliğin önemi yok o yönetmiyor ki. Baştaki adam ne derse o olacak mı sanıyorsunuz anlamadım ve bunu da kimseye anlatamadım. Danışmanlar, bakanlar ve onların danışmanları, şuan için bağımsız bir ülke olmadığımız için amerika ve rusya birde avrupa birliğinden gelen geri dönüşler, sonra iletişim daire başkanı, bu liste uzar gider. Önemli olan baştaki adamın nasıl birisi olduğu değil bu saydığım adamların ne kadar dürüst, vatansever, kendi çıkarlarını gözetmeyen, milliyetçi ve sadık insanların olmasından geçiyor. Eğer bunlar doğru seçilirse zaten baştaki adam da şuanda RTE ye olduğu gibi ne söylenirse onu yapıyor, yapacak. Umarım anlatabilmişimdir. Yapılacak şeyler bunlar bana göre belki yanlıştır o tartışılır.
1- En önemli olan suriye ve diğer ülkelerden gelen mültecilerin ülkelerine geri gönderilmesi. (insani şartlar altında devletler arası görüşmeler ile)
2- Eğitim sisteminin tamamen yeniden oluşturulması ve sınav sistemi yerine yeterliliğe göre seçimler yapılması.
3- Tekrardan tarım ve hayvancılığa destek verilerek ithal edilen ürünlerin oranını düşürüp zamanla sıfıra indirilmesi.
4- Üretim kapasitenin arttırılması ülkenin kendi kendine yetecek seviyeye gelmesi, satılan fabrikaların en azından zamanında devlete ait olanların geri alınması.
5- Kamuda 50 yaşına gelen kişilerin emekli olması ki yerine geriden gelen genç nüfusa yer açılması.
6- Hakim, savcı, ysk üyeleri, rektör gibi demirbaş olan kişilerin cumhurbaşkanı kararı ile atanmasının iptali eski sisteme oy birliği ile seçilmesinin geri getirilmesi.
7- Yapılacak olan yatırımların büyük bir çoğunluğunun Güneydoğu ve Doğu bilgesine yapılması.
Liste uzar gider de bunları yapabilirsek kalkınan bağımsız ve refah bir ülke oluruz diye düşünüyorum.