S23 ultra haliyle bi tık daha iyi ama artık akıllı telefon teknolojisinde bir doyuma ulaştığımız için yeni bir inovasyon yok.
Bugün ben tercih edecek olsam S23Ultra alırım sebebi de; 8K videoda crop olmadan 30fps çekebiliyor olması ( s22ultra da 8K 24fps ve %40 crop ile çekiyor ) benim işim video olduğu için bu bi tık tercih sebebi olurdu
Bunlar dışında 3x 10x 0.6x lensleri tamamen aynı yalnızca ana kamera 108 > 200mp olmuş ama görüntü kalitesinde bir iyileşme yok.
Bir de Sincapdragon 8 gen 2 işlemcisi biraz daha verimli olduğu için amiral gemisi telefonlar arasında şarjı en uzun giden telefon s23u modeli. 14promax 0 batarya ile kapandığında s23ultrada daha %30 şarj oluyor yapılan eş zamanlı testlerde. Bir de gerçekten kalem, ekran vs. apple ile kıyaslanacak bir cihaz değil.
Bununla birlikte kötü yanı yok mu tabiki var
mesela apple cihazlar değerlerini çok kaybetmiyorken
samsung o kadar koruyamıyor fiyatını.
Yine de ben bunu yatırım diye değil kullanmak için, özelliklerinden faydalanmak için alıyorum. Zaten 4-5 sene kullanacağım bir cihaz olduğu ve işime büyük oranda da destek verdiği için çok önemli değil.
Video stabilizasyonu, görüntü kalitesi, fotoğraf işleme algoritması, düşük ışık performansı, kalem etkisi, çoklu uygulama kullanımı, hızlı şarj, tersine wireless şarj ( arkadaşınızın şarjı bitmiş iphone'unu s22ultra ile şarj edebilirsiniz sadece üzerine koyarak ) hemen hemen her alanda iphone'un üzerinde bir telefon.
Ama dediğim gibi apple telefonlar da
samsung telefonlar da ( diğerlerini bilmiyorum ) artık doyuma ulaşmış çok iyi cihazlar. Aşırı bir fark yok ama karşılaştırıldığında iphone'dan çoğu alanda daha iyi bir cihaz.
Bir de bir ürünün değeri vardır. Ben telefonu alırken iphone 14 pro max 512gb ve S22ultra 512gb aynı fiyattı ( USA dolar bazından 1500$ )
Burda aynı değerdeki telefona 3200$ vermek biraz şeylikmiş gibi geliyor... anladınız.
Ben parayı sokaktan bulmuyorum