profil 1 seçili hocam o da 3200 mhz sorunsuz açılıyor amd nin sitesin 5500 ün 3200 yazıyor ram desteği ondan olabilir miXMP açık olduğuna emin ol dostum, 3200mhz default seviye
açık hocam aynı ramler farklı değil xmp en fazla 3200 gösteriyor üstü yokxmp profilini açtığınızdan emin olun. Ramler kit halinde diye zannediyorum. Farklı ramlar takmak buna sebebiyet verebilir. Olmazsa ramlerin yerini değiştirin.
xpm açık oda en fazla 3200 gösteriyor üstü yok elle 3733 e çekincede açılmıyorXMP aç FCLK' yi 1800 ayarla dene
FCLK 1800 yaptın mıprofil 1 seçili hocam o da 3200 mhz sorunsuz açılıyor amd nin sitesin 5500 ün 3200 yazıyor ram desteği ondan olabilir mi
açık hocam aynı ramler farklı değil xmp en fazla 3200 gösteriyor üstü yok
xpm açık oda en fazla 3200 gösteriyor üstü yok elle 3733 e çekincede açılmıyor
4400mhz desteklesede kullandığın ram xmp değeri 3733 mhz olarak mı satılıyordu eğer yapmak istediğin şey 3200mhz xmp profili şeklinde satılan bir ram i 3733mhz de çalıştırmak ise die kalitesiyle alakalı olabilir ve genelde o hızları göremeyebilir.ryzen 5 5500 işlemci - asus prime b450 mk2 anakart - kingston fury beast 3733 ram bıostan 3200 de sıkıntısız çalışıyor ama 3733 yapınca açılmıyor sistem bıosa atıyor anakart 4400 e kadar destekliyor
anakartımda 2 kanal var zaten 3600 yaptığımda başka bi ayar yapmam gerek mi3600 Mhz olarak dener misin bi ? bide 2 kanal ram'i nasıl taktın anakarta ? 4 kanal mı yoksa ?
CL değeri voltaj değeri değiştirmeden 3600 dene. Anakart lehim kalitesine bağlı olarak sana bazı hızları sunamayabiliyor.anakartımda 2 kanal var zaten 3600 yaptığımda başka bi ayar yapmam gerek mi
ana kartın 5333 mhz desteği var ama işlemcinin ddr5 ramler için 4800 mhz ddr4 ramler için 3200 mhz kadar destekliyor dostum.Ram frekansini yukseltmek icin genellikle cogu kisi profil1 secenegi cikiyor.Bende ise x.m.p secenegi enabled var sadece ayni islevi goruyor mu cunku anakrttim 5333 mhz kadar destekliyor ama o frwkansi secince arkadasda oldugu gibi acilmiyor
Ekli dosyayı görüntüle 2313
Ekli dosyayı görüntüle 2314
Ekli dosyayı görüntüle 2315
Eski haline gwtirince 3600 e aciliyor anca
ıslemcının degısmesı mı lazım yukselmesı ıcınana kartın 5333 mhz desteği var ama işlemcinin ddr5 ramler için 4800 mhz ddr4 ramler için 3200 mhz kadar destekliyor dostum.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.