Bende aktif olmak ve birçok konuyu paylaşmak birçok şeyi öğrenmek, yardımcı olmak istiyorum. Durumlara bakınca en çok açılan ve cevap yazılan konular hep alımlarla ilgili gibi duruyor. Hep alım önerisi vs. Bu forumu çok indexlemedim belki ama forum kültürü gerçekten çok mükemmel birşey.
Gerçekten artık herkes youtube, instagram, tiktok altından gidiyor. Bir yerleri yok her yerde olmak istiyorlar. Dopamin mi hazırcılık mı pratiklik mi, tüketim çılgınlığımı, fomo mu fobo mu ne gerçekten anlamak bende çok istedim.
Herkes sorusunu sorup cevabını almak ve sadece işi düştüğü zaman gelip faydalanmak istemekte diye de düşünüyorum.
Ben şimdilerde hep niş olarak neyi nerede paylaşmalıyım, hangi forumda ne çeşit aktif olmalıyım, bu gücü nasıl kullanmalıyım diye kafayı yerken bir türlü bir yere ait olamıyorum.
Çünkü dümdüz soru da sormuyorum, sormamaya çalışıyorum. Hem detay veriyorum, seçenekleri de değerlendiriyorum. Sıfırdan google'da bulabileceğim bir soruyu da sormak istemiyorum elimden geldiğince fakat maalesef bu kültürü sürdürmek artık çok zor.
Birde, haliyle aktif olup forumda zaman da geçirme motivasyonunu bu gibi sebeplerden bulamayınca kaynaşamıyorum da bilgimi, tecrübemi kullanamıyorum (her konuda değil) bu durum da forumda birbirimizin bilgisini, tecrübesini, muhabbetini yakalayamama anlamına geliyor.
Discord gibi yerlerde bile herkes hemen hazır alayım gideyim bilgiyi, lagaluga yapayım eğleneyim derdinde olabiliyor.
Nereden baksak bakalım elimizde kalmaya da devam edecek. En çok biz bazı erkeklerde bunun çok geçerli olduğunu gördüm.
Bazı genel ya da niş farketmeksizin forumlarda kadınların çok güzel organize odluğunu, yararlı olmak güzel bir ekosistem oluşturmak adına çok güzel bir ortam kurduğuna şahit oluyorum.
İsterim ki aynı şeyi biz erkekler de çok rahatlıkla yapabilelim.
Bazen konuşulan konuları görünce de pek de verimli konular konuşamadığımız konusunda da kendimize de kızıyorum.