Hocam açık söyleyeyim. 10 yıldır hayalimde şöyle güzel bir sistem toplamak vardı. Şimdi evliyim, çocuğum var, bilgisayar için para biriktirmiştim. 3 ay önce uygun fiyata Monster abra A5 v4 ikinci el bir laptop aldım, sonra GamePower kulaklık, everest klavye, vs. Vs. Giriş seviyesi bir ekipmanla uzun bir süre oyun keyfini çıkardım. Ancak sonradan masaüstüne dönmek istedim. Laptopu ve ekipmanları sattım. Üzerine biraz koydum, biraz borç aldım, ikinci el temiz
MSI monitör alıp, klavye ve mouse ile ekipmanları oluşturup sistem için bir tek kasa kalmıştı. Sonra ikinci el ilanlarına bakarken
modart red kasa gördüm. 14.500 den satılıyordu. Sıfır olması ve iyi bileşenler olması ilgimi cezbetti. Ancak aynı ilanı farklı farklı insanlar aynı fotoğraflarla paylaşmıştı. Merak edip birbirlerine sordum bu neden böyle bu neden şöyle felan diye. Sonradan öğrendim ki
modart diye bir YouTube kanalı varmış. Kampanyalı uygun sistem tanıtıyomuş vs, bu kasayı 11.5 tan satıyor. Hemen girdim YouTube'a baktım videoya açıklamada ki satış linkine tıkladım bi baktım stok bitmiş. video yayınlanalı bir kaç saat olmuştu. Bende fırsatı kaçırdığıma üzülüp ikinci el ilandan sıfır kutulu 14 k ya almıştım. Ancak tüm bütçemi zorlamış ve borçlanmıştım. El mahkum borcları ödemekte zorlanınca kasayı satılığa koydum. Ancak biraz kar edebilmek umuduyla 17 bine koymuştum. Bi baktım bir sürü kişi yazıyor, pazarlık yapıyor vs vs derken 15.500 den sattım. 1.5 bin kâr etmek hoşuma gitti. Sonra borcu kapatmaktan vazgeçip al sat yaparak para kazanabilirmiyim diye düşündüm. Bi baktım
itopya mağazası açılıyor airport avmde. Kesin uygun sistemler vardır diyerek gittim mağazaya. 14 k ya tars Air kasa vardı. 11400f işlemcili,
MSI gaming x 3060 ekran kartlı. satın aldım. Evde açtım kutuyu sistemi tekrar kurdum, bir süre oynadım, tabi öncesinde fotoğraflarla ilana koydum. Onuda 17 ye koydum. Bir yandan ekipmanlarla birlikte olan full sistem halinde ilana koymıştum. Maliyeti 18k olan sistemi 21k dan sattım. Al satın verdiği kazançla hemen gidip bir tane daha almak istedim ama stok bitmişti. Ancak son bir adet kalan tank Air kasa modeli vardı. O da 12500 işlemci 3060ti ekran kartlı kasaydı. Fiyatı 18 kydı. Onuda aldım ilana koydum, 19 dan sattım.
Böyle böyle 5-6 bin TL kar ettim. Hayalimdeki ekipmanları sıfırdan topladım, şimdi kalan parayla hazır sistem bekliyorum. Bu sefer öncelik kendimin. Eğer eşimin adına bir tane daha alırsam onuda al sat yapmayı düşünerek borcumu iyice hafifletmeyi planlıyorum