[COLOR=rgb(var(--global-inputlar--m))]Enflasyonun bu denli yükselmesindeki en büyük 2. etmen merkez bankasının sürekli elindeki rezerv dolarları bozdurması, haliyle hazinenin kendisinde 5 kuruş yok hepsi ticaretten gelen ve aslında rezerv olan ama dara düşünce bozdurulan paralar. Haliyle Dolar da bu denli artıyor ve enflasyonu da önleyemiyorlar, çünkü alınan kararlar da verilen ödenekler de dengesiz.[/COLOR]
Mültecilere verilen yılda 40 Milyar Dolardan fazla para var mesela, hükümet değişince o 40 Milyar Dolar otomatik olarak hazineye gitse bile neredeyse şu ankinden %30 daha rahat bir alım gücüne ulaşırız. Doğru ekonomik politika ve yerlilik payı artarken bu para istihdam için kullanılırsa hem işsizlik büyük ölçüde azalır hem de yurtdısına satışta yüksek gelirler elde edilir.
Şu anki hükümet sözde yerlilik diyor ancak genel olarak birçok şirket (Yerli ve milli denen) Çin gibi ülkelerden parça tedarik edip, buradaki fabrikalarda sadece kasa birleştirmesini yapıyor. Ee sonuç? Yerli dediğin ürünün aslında %95'i yurtdışından gelen ama etiket basılan haliyle elde edilen gelirin %90'ının yurtdışına gitmesi anlamına geliyor.
Düzgün üslupla biraz açıklayıcı olmaya çalıştım, umarım yandaş kafasıyla olmana rağmen bu yazdıklarımdan bir şeyler anlarsın.
Not: Hiçbir şekilde partizanlık yapmıyorum, A-B partisinden değil sadece olanı söylüyorum. Umarım parti tuttuğum iddia edilmez