Anakart marka model nedir ? ön panel için type c desteği olmayabilir.MSI 110R Kasam var. Kasa üzerindeki Usb/RGB Işık /Power ve Reset düğmeleri çalışıyor. Fakat kasa üzerindeki Type C çalışmıyor, fakat kasa arkasındaki Type C çalışıyor.
Sebep nedir ? Çözüm nedir ?
Anakart yonga seti sürücüsünün (chipset driver) kurulu olduğuna emin olun. Kurulu değilse kurun.
Kasa ön panel kablolarını kontrol edin, anakarta takılı olmayan kablosu varsa takın.
Link Removed
USB portlarına takılı olması gerekir. Zaten takılı ise diğer portu deneyin.
Yine çalışmıyorsa aygıt yöneticisini açıp diğer aygıtlarda bilinmeyen aygıtlar olup olmadığını kontrol edin. Diğer aygıtlar başlığı ile bir sekme varsa chipset driver kurulmamış olabilir. Ayrıca ünlem işaretli evrensel veri yolu denetleyicileri varsa düzgün yapılandırılmamış olabilir. Sağ tıklayıp cihazı kaldır deyip bilgisayarı yeniden başlatın.
Anakart üzerindeki USB port deyince arkadaki bağlantı ile karışmasın diye hangi portlara bakması gerektiğini tarif etmek için resmi koydum. Ön panelin Type C portu olduğuna göre buna uygun zaten bir kablo ucu olur. O kablo ile anakartın portu uyumlu olmalı. Eğer anakart desteklemiyorsa zaten bağlantıyı yapamaz ve neden olduğunu kendisi anlar. Konuyu açan anakartını dahi yazmamışken konuda tek takıldığınız kısım resimse öyle olsun.O port USB 3.0 Tip A portu sanki Bir de kırılmış o fotoğraftaki. Kablonun başı kalmış portta.
Anakart üzerindeki USB port deyince arkadaki bağlantı ile karışmasın diye hangi portlara bakması gerektiğini tarif etmek için resmi koydum. Ön panelin Type C portu olduğuna göre buna uygun zaten bir kablo ucu olur. O kablo ile anakartın portu uyumlu olmalı. Eğer anakart desteklemiyorsa zaten bağlantıyı yapamaz ve neden olduğunu kendisi anlar. Konuyu açan anakartını dahi yazmamışken konuda tek takıldığınız kısım resimse öyle olsun.
Peki dediğiniz gibi olsun. Resmi kaldırdım isteğiniz olmuştur umarım.Arkadaşa sadece Type-C portunun şekli ve ona takılması gerektiğini belirtmek yetiyor. Arkadaş zaten USB portları ile sorun yaşamamış. Hadi onu geçtim fotoğraf seçimi de yanlış. Bilgisayar konusundan anlayan çoğu kişi bile o fotoğraftaki portun USB portu olduğunu anlayamaz, bu benim anakartımda yok der geçer. Ben bile kırık olduğunu o resmi aldığın yeşil forum konusunu görünce anlayabildim
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.