Merhaba.
Yeni bir ModArt PC rehberime hoş geldiniz.
Bugün muhtemelen saat kasan arkadaşların kullandığı "FreeHourBoost" bu yazılımın yerine kullanabiliceğiniz alternatif bana göre ise güvenlik amacıyla daha mantıklı olan "Idle Master" ile saat kasma yöntemini göstericeğim.
Rehberi tamamen kendim hazırladım ama başka sitelerde veya forumlarda benzer veya aynı yöntemi görebilirsiniz.
Uyarı ⚠️ Herhangi bir Steam yasaklanması veya herhangi bir sorundan kesinlikle sorumlu değilim bazı programlar veya oyunlardan yasaklanma ihtimaliniz olduğunu kesinlikle unutmayın. ⚠️
Başlamadan önce kullanım önerim
Birde umarım.
Oyunlara sahip olmanız gerekmekte ama bilgisayarınıza indirmenize gerek yoktur.
Bu arada saat kasmanın "Steam" hesabınızda ki toplam ve uygulama da ki saat miktarını arttırmaktan başka bir işe yaramıyor.
Rehberimize başlayalım.
Öncelikle "Idle Master'in" kendi GitHub sayfasından kesinlikle orjinal olan "Idle Master'i" indirin yoksa çok fazla güvenlik sorunlarıyla uğraşabilirsiniz.
Orjinal GitHub sayfası aşağıda.
Orjinal GitHub sayfası "Jonas Nilson" adlı kişiye aittir.
Buradan en son sürümü indirmenizi öneririm.
İndirdikten sonra yazılımı ZIP'ten çıkartalım ve açalım.
Burada işaretli olanı açalım fakat kesinlikle ZIP'ten çıkarmayı unutmayın yoksa muhtemelen çalışmaz.
Yazılım açılınca böyle bir ekran karşılıyor bizi.
Buradan "Oturum Aç" tuşuna basın.
Karşımıza burası çıkıcak.
Burada bizi ilgilendiren kısım "sessionid ve steamLoginSecure" kısmı.
Buraya yazıcağımız şeyler bizim "Çerez" diye isimlendirdiğimiz tarayıcılarda olan "Cookie" kısmından buluyoruz.
Eğer tarayıcınızda "Çerez'ler" otomatik olarak reddediliyorsa onu kapatın ve Steam çerez izni isterse kesinlikle onaylayın yoksa muhtemelen "sessionid ve steamLoginSecure" kısmını bulamazsınız.
Şimdi bu adrese gidelim ve oturum açalım bu resmi "Steam" sayfasıdır.
Ben normalde "Chrome" kullanıyorum ama "Chrome'de" gereken çerezleri bulamıyorum o yüzden "Microsoft Edge" kullanıyorum bu işlem için.
İşaretli kısımda eğer giriş yapılı görünüyorsa tamamdır.
Şimdi "Microsoft Edge'nin" Arama kutusuna.
"edge://settings/siteData"
Yazın veya ayarlardan "Çerez" kısmını bulun ve Tanımlama bilgileri ve site verileri/iTüm tanımlama bilgileri ve site verileri kısmına girin.
Ardından sarı olarak işaretli arama kısmına "Steamcommunity.com" yazın ve girin.
Buradan "sessionid ve steamLoginSecure" kısmını bulun açın ama sakın ama sakın kimseyle paylaşmayın bu veriler ile "Steam" hesabınıza kolayca giriş yapılınabilir kimseyle paylaşmayın
Burada içerik kısmı bize gerekiyor bunları yazımında gereken yerlere yazalım.
Bu kısımlara yapıştıralım ve güncelleye basalım
Ardından uygulama otomatik olarak kart düşürme moduna geçicek onu durduralım ve ayarlara gidelim "Dosya" kısmından gidicez.
Ardından ayarlardan "Whitelist mode (File > Whitelist)" kısmını seçelim ve onaylayalım.
Sonra tekrar dosya kısmından "Whitelist" kısmına girelim.
Şimdi karşımıza "Whitelist" kısmı çıktı istediğimiz oyunun veya yazılımın "Steam App ID" kısmını bulmalıyız bu ise çok basit
Şimdi istediğimiz bir oyunun "Steam kütüphane" kısmına giriyoruz ve "Ayarlardan, özellikler" kısmına tıklıyoruz.
Ardından "Güncellemeler" kısmından "AppID" numarasını daha önce geldiğimiz "Whitelist kısmına yazıyoruz.
"Ekle'ye" tıklıyoruz ve "Kaydet" tuşuna basıyoruz.
Ben "Cyberpunk 2077 ve OBS Studio" ekledim
Ve sonuç
Umarım rehberi beğenmişsinizdir bir sonra ki rehberde görüşürüz.
Yeni bir ModArt PC rehberime hoş geldiniz.
Bugün muhtemelen saat kasan arkadaşların kullandığı "FreeHourBoost" bu yazılımın yerine kullanabiliceğiniz alternatif bana göre ise güvenlik amacıyla daha mantıklı olan "Idle Master" ile saat kasma yöntemini göstericeğim.
Rehberi tamamen kendim hazırladım ama başka sitelerde veya forumlarda benzer veya aynı yöntemi görebilirsiniz.
Uyarı ⚠️ Herhangi bir Steam yasaklanması veya herhangi bir sorundan kesinlikle sorumlu değilim bazı programlar veya oyunlardan yasaklanma ihtimaliniz olduğunu kesinlikle unutmayın. ⚠️
Başlamadan önce kullanım önerim
- Vac yasaklaması destekli oyunlarda kullanmayın örnek "CS:GO, Dying Light"
- 3. Parti launcherlerle çalışan oyunlarda kullanmayın örnek "Forza Horizon, Prison Architect"
- Steam hesabınızı görünmez yapın (Steam'deki arkadaşlarınızdan küfür yemek veya arkadaşlarınızın sizi arkadaşlıktan silmesini istemiyorsanız)
Birde umarım.
Oyunlara sahip olmanız gerekmekte ama bilgisayarınıza indirmenize gerek yoktur.
Bu arada saat kasmanın "Steam" hesabınızda ki toplam ve uygulama da ki saat miktarını arttırmaktan başka bir işe yaramıyor.
Rehberimize başlayalım.
Öncelikle "Idle Master'in" kendi GitHub sayfasından kesinlikle orjinal olan "Idle Master'i" indirin yoksa çok fazla güvenlik sorunlarıyla uğraşabilirsiniz.
Orjinal GitHub sayfası aşağıda.
Orjinal GitHub sayfası "Jonas Nilson" adlı kişiye aittir.
Buradan en son sürümü indirmenizi öneririm.
İndirdikten sonra yazılımı ZIP'ten çıkartalım ve açalım.
Burada işaretli olanı açalım fakat kesinlikle ZIP'ten çıkarmayı unutmayın yoksa muhtemelen çalışmaz.
Yazılım açılınca böyle bir ekran karşılıyor bizi.
Buradan "Oturum Aç" tuşuna basın.
Karşımıza burası çıkıcak.
Burada bizi ilgilendiren kısım "sessionid ve steamLoginSecure" kısmı.
Buraya yazıcağımız şeyler bizim "Çerez" diye isimlendirdiğimiz tarayıcılarda olan "Cookie" kısmından buluyoruz.
Eğer tarayıcınızda "Çerez'ler" otomatik olarak reddediliyorsa onu kapatın ve Steam çerez izni isterse kesinlikle onaylayın yoksa muhtemelen "sessionid ve steamLoginSecure" kısmını bulamazsınız.
Şimdi bu adrese gidelim ve oturum açalım bu resmi "Steam" sayfasıdır.
Ben normalde "Chrome" kullanıyorum ama "Chrome'de" gereken çerezleri bulamıyorum o yüzden "Microsoft Edge" kullanıyorum bu işlem için.
İşaretli kısımda eğer giriş yapılı görünüyorsa tamamdır.
Şimdi "Microsoft Edge'nin" Arama kutusuna.
"edge://settings/siteData"
Yazın veya ayarlardan "Çerez" kısmını bulun ve Tanımlama bilgileri ve site verileri/iTüm tanımlama bilgileri ve site verileri kısmına girin.
Ardından sarı olarak işaretli arama kısmına "Steamcommunity.com" yazın ve girin.
Buradan "sessionid ve steamLoginSecure" kısmını bulun açın ama sakın ama sakın kimseyle paylaşmayın bu veriler ile "Steam" hesabınıza kolayca giriş yapılınabilir kimseyle paylaşmayın
Burada içerik kısmı bize gerekiyor bunları yazımında gereken yerlere yazalım.
Bu kısımlara yapıştıralım ve güncelleye basalım
Ardından uygulama otomatik olarak kart düşürme moduna geçicek onu durduralım ve ayarlara gidelim "Dosya" kısmından gidicez.
Ardından ayarlardan "Whitelist mode (File > Whitelist)" kısmını seçelim ve onaylayalım.
Sonra tekrar dosya kısmından "Whitelist" kısmına girelim.
Şimdi karşımıza "Whitelist" kısmı çıktı istediğimiz oyunun veya yazılımın "Steam App ID" kısmını bulmalıyız bu ise çok basit
Şimdi istediğimiz bir oyunun "Steam kütüphane" kısmına giriyoruz ve "Ayarlardan, özellikler" kısmına tıklıyoruz.
Ardından "Güncellemeler" kısmından "AppID" numarasını daha önce geldiğimiz "Whitelist kısmına yazıyoruz.
"Ekle'ye" tıklıyoruz ve "Kaydet" tuşuna basıyoruz.
Ben "Cyberpunk 2077 ve OBS Studio" ekledim
Ve sonuç
Umarım rehberi beğenmişsinizdir bir sonra ki rehberde görüşürüz.