Eğer bir Cold Drip ekipmanınız varsa kahve bölümünün altına uygun bir filtre kâğıdı yerleştirin. Eğer o ölçüde bir kâğıt bulamadıysanız trapezoid filtre kahve kağıdını keserek de kullanabilirsiniz. Kâğıdı iki kat koymanız süzme performansını daha pozitif yönde etkileyecektir.
Bu yöntemde 1/8 kahve/su oranını kullanmanızı tavsiye ederiz. Öğütme inceliği olarak da filtre kahve inceliğinden biraz daha kalın french press seviyesine yakın bir öğütmeyi tavsiye ederiz. Öğütme inceldikçe suyun kahveyle geçirdiği zaman artacak ve demleme daha sertleşecektir.
Bu oranda hesapladığınız kahve miktarını filtre kâğıdının üstüne döktükten sonra yüzeyi mümkün olduğunca düzleştirip üstüne bir kâğıt filtre daha koyun. Üstteki filtre ıslanacak ve damlayan suyun yuva yapmasını engelleyecek aynı zamanda da suyun kahvenin her noktasına dokunarak geçmesini sağlayacaktır.
Damlama hızı ise tercihen saniyede bir damla, en fazla saniyede 4 damla olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Hatta 2-3 saniyede bir damla olarak bile ayarlamanız mümkün. Sonuçta elde ettiğiniz tadı karşılaştırın ve sonraki demlemelerinizde daha yumuşak bir tat elde etmek isterseniz damlama sıklığını artırın. Daha sert bir tat içinse damlama sıklığını düşürün.
Ekipmanınızın üst bölümüne tercihen buz ya da donma noktasına yakın sıcaklıkta su ekleyin ve işin geri kalanını ekipmanınıza bırakın. Kahveniz demlendiğinde yarısına kadar buz dolu bir bardak üstüne dökerek servis edin.
Bu yöntemde 1/8 kahve/su oranını kullanmanızı tavsiye ederiz. Öğütme inceliği olarak da filtre kahve inceliğinden biraz daha kalın french press seviyesine yakın bir öğütmeyi tavsiye ederiz. Öğütme inceldikçe suyun kahveyle geçirdiği zaman artacak ve demleme daha sertleşecektir.
Bu oranda hesapladığınız kahve miktarını filtre kâğıdının üstüne döktükten sonra yüzeyi mümkün olduğunca düzleştirip üstüne bir kâğıt filtre daha koyun. Üstteki filtre ıslanacak ve damlayan suyun yuva yapmasını engelleyecek aynı zamanda da suyun kahvenin her noktasına dokunarak geçmesini sağlayacaktır.
Damlama hızı ise tercihen saniyede bir damla, en fazla saniyede 4 damla olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Hatta 2-3 saniyede bir damla olarak bile ayarlamanız mümkün. Sonuçta elde ettiğiniz tadı karşılaştırın ve sonraki demlemelerinizde daha yumuşak bir tat elde etmek isterseniz damlama sıklığını artırın. Daha sert bir tat içinse damlama sıklığını düşürün.
Ekipmanınızın üst bölümüne tercihen buz ya da donma noktasına yakın sıcaklıkta su ekleyin ve işin geri kalanını ekipmanınıza bırakın. Kahveniz demlendiğinde yarısına kadar buz dolu bir bardak üstüne dökerek servis edin.