Kim dedi benim
türknet,Netspeed kullanmdığımı diycemde.
Türknet 3 ay. Netsped iptal direkt gün olarak kullandım. Nedenler,
1-
Türknet yurtdışı trafiği netix-peering.cz dir. 2 Firmanın peeringleri routingi iyi değil. Viyana daki valvenin olan datacenterda iyi bir fiber hattı olmamaktadır en düşük pingi ve en iyi routing omurgaya sahip firmalardan 1 tanesi. Twelve99 şirketidir.
2-Netspeed yurtdışı trafiği türktelekom aktarmaktadır. Routingi o kadar azki. TT Tüm cıkışlarından yararlanamamaktadır.
1-
Türknet firmasının 7/24 hemen ulaşabildiğin arayıp destek alabilceğin bir hizmetleri bulunmuyor.
2-Netspeed firmasının en kolay sorun çözdürtmek için şikayetvar a yazıp çözüm alabiliyorsun.
1-
Türknet Link Removed Baktığımızda. 128K İp adeti Büyük bir ip yatırımı demektir. Fakat 700-800k+ Abonesi olan bir firma için 128k İp cok az. İp değişememe sorunu olabilmekte nadiren. Cgnat havuzunda sizleri hizmet vermekte.
2-Netspeed
Link Removed 7k İp adeti bulunup. 10-20K Belki abonesi olup. 7K ip içinde cgnat havuzunda sizlere gerçek ping değerlerini sunamamaktadır. İp değişememktedir.
1-
Türknet Link Removed 61 Peeringi mevcut. Routing de sadece. Cıkışlarında yurtiçi kendi routingini kullanır. Yurtdışı peering.cz,Netix kullanmaktadır. Ping artışlarından ana sebepleri.
2-Netspeed
Link Removed 1 peeringi mevcut routing sayısıda cok az. Cıkışları telekom üzerinden yürütür. Tüm tt cıkışlarından yararlanamaz.
1-
Türknet 758 ipv4 routingi mevcut. Yetersiz mi değil? Fakat peering routing düzenini cok güzel yapabilse en iyi tr firmalarından ilk sıralarda olcaktır.
2-Netspeed 28 routingi mevcut yetersiz. Aynı routing içinde hizmet vermekte. Alternaitf tt routingi kullanamıyor.
1-
Türknet 10+ Pop noktası var diye biliyorum. Kendi pop noktaları diye biliyorum. TT Pop noktası yoksa keşke tt altyapısında tt pop noktasından hizmet verse.
2-Netspeed 3-4 pop noktası mevcut yetersiz sayı ve. TT Pop noktalarını kiralamakta.
Hangi paketi satın aldılar bilemesemde. Düşük seviye paketler tt peering bile olsa pop noktasında kapasite yetersizliğine ping sebepleri hız problemler iolur.
1-
Türknet Link Removed Ixp yatırımı yapabiliyor. Helal olsun.
2-Netspeed senelerdir hizmet verebilirken. Turuncunet Gibi firmalarla birebir hizmet verebilmekte hiç bir fark yok sadece adı cok bilinmekte. Ixp yatırımı peering yatırımı ip yatırımı bile bulunmuyor. Kendi altyapısını bile hizmet vermiyor. Kendi altyapısıda yok demeki.
1-
Türknet Link Removed İp havuzu yatırımı yapıyor ki ip adeti cok fazla.
2-Netspeed
Link Removed 2 ip havuzu ile hizmet verebilmekte.
1-
Türknet Link Removed Dolu routingi ile alternatif routing hizmeti kullanıcıya sunabilirken.
2-Netspeed
Link Removed TT cıkışları routingi ile hizmet verebilmekte.
1-
Türknet
5 datacenter kaydı gozukmekte 5 datacenter ile hizmet verirken.
2-Netspeed
Kaydı yok sanrıım tt datacenter dan hizmet veriyor.
1-
Türknet
200gbps kapasitesi var iken.
2-Netspeed
200gbps kapasitesi trafiği mevcut. DDoS saldırılarında veya satüre olayından kurtulmuş olabilmekte. Sanırım bi trafik kapasite alanında iyi yatırımı var. Tebrik ederim.
1-
Türknet
De-cıx 100gbps kapasitesi olup. Netix-Peering.cz ile toplam 20gbps kapasitesi mevcut yeterli.
1-Netspeed
Link Removed ipv6 yatırımı yok iken.
2-
Türknet Link Removed İpv6 yatırımı yapıyor yapabilmekte halla geleceğe hazırlanmakta.
Daha cok karşılaştırma yapardım ama bu kadar yeterli
Telekomikasyon-Network alanındayım ve global şirket yetkili-ceoları ile goruşmelerim devam etmektedir. Netspeed Netspeed,
2013 yılında kurulmuş bir telekomünikasyon şirketidir(2013 Yılından beri ıxp-peering-ip-kendi altyapı hizmeti yok)
Türknet 1996 Kurulmuş telekomikasyon şirketi olarak geleceğe yatırımlar yapıyor kendi datacenterı bile var.
Bu kadar yatırım yapıp. Neden düşük ping veremiyor genel olarak. Nedeni cok basit. Netix-Kendi routingi-Peering.cz den cıkıp. Twelve99 gibi büyük şirketlerle anlaşmaya varıp daha düşük ping değerleri verebilir. Ping harici en iyi firmalardan.
Lütfen bana Netspeed deme. Turuncunet gibi firmalar ile aynı. Poyraznet bile daha iyi. En azından vf-tt peeringi mevcut.
Eğerki biraz bgp-asn bilgin var ise anlattıklarımdan anlamışsındır. Zaten bilsen büyük ihtimale bu cümleyi kurmazdın.
İyi forumlar saygılarıma. İyi günler dilerim.
Türknet-Netspeed kullandım ve yaşadığım sorunlar.
Müşteri hizmetleri,İp,Ping,Routing dir. Ve trafiği
türknet istanbulda toplıyor. Ankarada değil tek trafik toplamasıda üzücü.