Yaklaşık 1 senedir bu seviyede bilgisayar yapmak için kafamı yordum ve son gelen hali sizlerle paylaşmak istedim.
Bazı parçalar geçen seneden bazıları yeni. Yılbaşına doğru Am5 modeline başlamayı duşunuyorum. Eğerki elime 4080 LC Asus kart geçer ise bir kaç cnc kesim ile donuşturucu cizerek modlamak için can atıyorum hard tube soğutmaya çevirmek için. Şimdilik pekte ihtiyacım olmadığı için 6950xt ile idare ediyorum. Neyse lafı uzatmadan sisteme geçelim.
Parçalar aşağıdaki listede belirttiğim gibi aslında çokta yeni bir donanım değil.
Asus ROG STRIX B550-A GAMING
RYZEN 7 5800X
ASUS RYUJIN II (modlanmış )
G.Skill Trident Z Neo 4x8GB DDR4-3600 CL16
Radeon 6950xt Reference Edition
Bequit 1000w psu pure power
980 Pro 1tb
Hyte y60 Beyaz kasa
Bitspower Tarasque II Radiator 240mm Beyaz
Bitspower Tarasque II Radiator 360mm Beyaz
Ek-Quantum Volume FLT 240 D-RGB - Acryl Su tankı
DDC Ekstra sıvı pompası ( Ryujın 2 nin içindeki astek pompanın basıncını desteklemek için kullanıyorum ve tavsıye ederim)
Bykski B-TFC-CS-X PC Liquid Cooler akış ve sıcaklık göstergesi
Bykski sıvı filtresi
Bykskı ve Barrow karışımı contalar (fittings)
Sistem yaklaşık 2600 Euro civarına geldi.
Evet bu paraya daha güçlü sistem alınabilindiğini tabikide biliyorum. Ancak nekadar güçlü bir sistem olasada içime sinmeyen bir eşyaya sahip olmayı nefret ediyorum.
Şimdikik ekran kartını sıvı soğutmaya çevirme planları yapmaktayım ve planladığım soğutucu bloğu ise Premium Mobius RX 6900 XT, ARGB - transparent bloktur.
Bazı parçalar geçen seneden bazıları yeni. Yılbaşına doğru Am5 modeline başlamayı duşunuyorum. Eğerki elime 4080 LC Asus kart geçer ise bir kaç cnc kesim ile donuşturucu cizerek modlamak için can atıyorum hard tube soğutmaya çevirmek için. Şimdilik pekte ihtiyacım olmadığı için 6950xt ile idare ediyorum. Neyse lafı uzatmadan sisteme geçelim.
Parçalar aşağıdaki listede belirttiğim gibi aslında çokta yeni bir donanım değil.
Asus ROG STRIX B550-A GAMING
RYZEN 7 5800X
ASUS RYUJIN II (modlanmış )
G.Skill Trident Z Neo 4x8GB DDR4-3600 CL16
Radeon 6950xt Reference Edition
Bequit 1000w psu pure power
980 Pro 1tb
Hyte y60 Beyaz kasa
Bitspower Tarasque II Radiator 240mm Beyaz
Bitspower Tarasque II Radiator 360mm Beyaz
Ek-Quantum Volume FLT 240 D-RGB - Acryl Su tankı
DDC Ekstra sıvı pompası ( Ryujın 2 nin içindeki astek pompanın basıncını desteklemek için kullanıyorum ve tavsıye ederim)
Bykski B-TFC-CS-X PC Liquid Cooler akış ve sıcaklık göstergesi
Bykski sıvı filtresi
Bykskı ve Barrow karışımı contalar (fittings)
Sistem yaklaşık 2600 Euro civarına geldi.
Evet bu paraya daha güçlü sistem alınabilindiğini tabikide biliyorum. Ancak nekadar güçlü bir sistem olasada içime sinmeyen bir eşyaya sahip olmayı nefret ediyorum.
Şimdikik ekran kartını sıvı soğutmaya çevirme planları yapmaktayım ve planladığım soğutucu bloğu ise Premium Mobius RX 6900 XT, ARGB - transparent bloktur.
Son düzenleme: