Bu arada boru bükme aparatı ,ısıtıcı vs de lazım.
boru dograma aparatı içinde gelıyordu dıye bılıyorum ısıtıcı onerınız var mı hocamBu arada boru bükme aparatı ,ısıtıcı vs de lazım.
hocam zaten corsairin lcd ekranlısı bulabılsek olurdu ama maalesef trkiyede yok assu cpu blocgu alalım bu arada belki o kişi yanliş bir işlem yapmısda olabılır belkı odaAsusda 180 civarı kanatçık tabir edilen bakır çıkıntı var .Bunlar ısı transfer yüzeyini, haliyle ısı transferini arttıran şeyler.Corsairde 120 civarı. Asus 1 kg civarı .Tabi bunda LCD ekran falan filanda var. Corsair 600 gr civarı Yinede bu değerlere göre Asusun daha perf.lı olması beklenebilir Ama fiat farkı, ,2 katı.Sen bilirsin,yani.
hocam ben 360+420mm radyatör ekwb nin gpu ve cpu blok kullanıyorum boşta 45 küsür derece ama tabi yaz dolayısıyla hava sıcaklığı da yüksek asus da ekran bulunması bir tık dezavantaj çünkü oda ısı yaratır ekransız 60 derece olacaksa bir iki derece daha fazla olabilir ama aşırı bir fark yaratmaz diğer yandan 60 dereceler gayet normal gibi yük altındayken ise ama zaten sıcaklık sadece bloğa bağlı değil fanların yönü yapılandırması hava akışı hepsi olumlu olumsuz etkiler hava akışı da yeterli olmayabilir.K kuru cacık bu arada hocam dun yabancı bır kanalda gordum gerceklıgı tartısılır gerci asus cpu block almıs kullanıcı 60 derecenın altına inmıyormus ısısı
ben hala boruları beklıyorum hepsı buradakı satıcı 30 ağustosda verecekmıs kargoya beklemelımıyım hocam çunku daha rezervuar ve radyatoru sıparıs vermedımCustom sıvı soğutmalarda sıvı hacmi en büyük faktör. Rezervuar ve radyatörü ne kadar büyük tutarsanız ,o kadar performansınız artacaktır Isı transferi kanunları bunu anlatır.
Radyatördeki geçiş borularının ,fin kanatçıklara lehim şekli bile, önemli.Radyatörün ısı borularının sayısı, finlerin ölçüleri, vs,vs. Yani bu liste uzayıp gidiyor.
Tabi cpu bloğundaki kanatçıkların sayısı ne kadar fazla olursa o kadar iyi .Isı transfer yüzeyini ne kadar arttırırsanız ,o kadar daha iyi soğutma performansı alırsınız.
hocam bu arada alya bilgisayar guvenılır mı hıc alısverıs yaptınız mıBorular ile pompa ve rezervuar tankının zaten bi ilgisi yok ki.
corsairin rezervuar linkini siz atmıstınız ondan sordum hocamHayır,hiç yapmadım.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.