Arkadaşlar merhaba, beyaz sistem toplayacağımdan ötürü başlıktaki 3 anakart arasında kaldım. Aslında araştırma yaptım. Fiyatları 10 bin TL civarında 3 kartında. VRM özelliklerinin önemli olduğunu öğrendim bu konuda da bilgilerinizi paylaşmanızı rica ederim.
MSI VRM 17 faz 80a sps.
ASUS VRM 14 faz 60a.
ASRock 19 faz 60a drmos.
Sanırım 3 anakartta da gen 5 teknolojisi var diye biliyorum. M.2'ler ve ekran kartı için gen5 desteği 3 anakartta da vardır değil mi?
Sadece ASUS ROG da -pcıex16_2 (4x4), m. 2_3 (4x4) ile bant genişliğini paylaşır; birini kullanmak diğerini devre dışı bırakır. Bu şekilde bir açıklama bulmuştum. Bu sanırım ekran kartı slotu değil bir altaki slot değil mi? Bu konuda da yardımlarınızı rica ederim.
MSI 7800 MHz / 192 GB.
ASRock 6600 MHz / 128 GB.
ASUS 6400 MHz / 128 GB.
Hepsi yeterli gözüküyor 6000 hızlık RAM bile yeterli bence.
Son olarak ses kartlarında sanırım en iyisi ASUS'un yanlış bilmiyorsam.
MSI ALC897 - ASRock ALC897 - ASUS ALC4080 şeklinde.
300 - 500 TL'lik farklar önemli değil beyaz anakart istediğim için. Gigabyte görünüş olarak güzel fakat yazılım olarak çok beğenilmiyor zaten stoklarda yok. Yukarıda belirttiğim konular ve sizin düşüncelerinizi belirtmenizi rica edeceğim. Hangisi tercih edilmeli oyun bilgisayarı için kullanılacak. Daha başka hangi konulara dikkat etmemiz gerekiyor?
MSI VRM 17 faz 80a sps.
ASUS VRM 14 faz 60a.
ASRock 19 faz 60a drmos.
Sanırım 3 anakartta da gen 5 teknolojisi var diye biliyorum. M.2'ler ve ekran kartı için gen5 desteği 3 anakartta da vardır değil mi?
Sadece ASUS ROG da -pcıex16_2 (4x4), m. 2_3 (4x4) ile bant genişliğini paylaşır; birini kullanmak diğerini devre dışı bırakır. Bu şekilde bir açıklama bulmuştum. Bu sanırım ekran kartı slotu değil bir altaki slot değil mi? Bu konuda da yardımlarınızı rica ederim.
MSI 7800 MHz / 192 GB.
ASRock 6600 MHz / 128 GB.
ASUS 6400 MHz / 128 GB.
Hepsi yeterli gözüküyor 6000 hızlık RAM bile yeterli bence.
Son olarak ses kartlarında sanırım en iyisi ASUS'un yanlış bilmiyorsam.
MSI ALC897 - ASRock ALC897 - ASUS ALC4080 şeklinde.
300 - 500 TL'lik farklar önemli değil beyaz anakart istediğim için. Gigabyte görünüş olarak güzel fakat yazılım olarak çok beğenilmiyor zaten stoklarda yok. Yukarıda belirttiğim konular ve sizin düşüncelerinizi belirtmenizi rica edeceğim. Hangisi tercih edilmeli oyun bilgisayarı için kullanılacak. Daha başka hangi konulara dikkat etmemiz gerekiyor?