Neler yeni

Arctic Liquid Freezer III 360 KASA ÖNERİSİ

CrookLAST

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Bütçe
8000 TL
ASUS ROG STRIX B760-F GAMING WIFI anakartına sahibim. Geçtiğimiz günlerde Arctic Liquid Freezer III 360 sıvı soğutucusunu aldım. Halihazırda kullandığım kasa COUGAR PANZER MAX modeli ancak soğutucu, fanlarıyla birlikte kasa içine sığmıyor. Bu nedenle fanları söküp kasanın dış kısmına takıyorum. Fanlar, içerideki havayı dışarı emerek soğutma görevini üstleniyor.

Bu durumun soğutma performansında kayba yol açıp açmayacağını merak ediyorum. Radyatör ile fanlar arasında kasanın delikli metal bir plakası bulunuyor. Kasa değiştirmeyi düşünüyorum ancak bu kadar büyük bir sıvı soğutucunun hangi kasalara tam olarak sığabileceğini bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olur musunuz? Eklediğim fotoğraftaki gibi takılın fanlarım ve fanla radyatör arasında kasanın delikli plakası mevcut.

DİĞER SİSTEM ÖZELLİKLERİM

-i7 14700k işlemci
-GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z5 RGB 7800MHz CL36 DDR5 1.45V Siyah Dual Kit Ram
-Asus Prime RTX 4070Tİ Super

Ekli dosyalar

• 005c_a.gif
    005c_a.gif
    48.4 KB · Görüntüleme: 9

kuru cacık

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Konular
2
ModArt Kredi
0
Kesinlikle performans kaybı olur. Çünkü,yukardaki fanların emme debisine ,yani emebileceği hava miktarına,hem kasanın kapağı,hem de ,radyatörün kanatçıkları,boruları engel olur. Yani hava debisi azalır Ama , radytörün altındaki fan/fanlar ise ,önleri açık olduğu için ,max. emebileceği havanın hepsini emer. Dah fazla hava ve daha iyi soğutma.

Son çıkan kasalara da bi bakayım. Bütçeniz ne kadara kadar çıkabilir.

CrookLAST

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Kesinlikle performans kaybı olur. Çünkü,yukardaki fanların emme debisine ,yani emebileceği hava miktarına,hem kasanın kapağı,hem de ,radyatörün kanatçıkları,boruları engel olur. Yani hava debisi azalır Ama , radytörün altındaki fan/fanlar ise ,önleri açık olduğu için ,max. emebileceği havanın hepsini emer. Dah fazla hava ve daha iyi soğutma.

Son çıkan kasalara da bi bakayım. Bütçeniz ne kadara kadar çıkabilir.
8000-10000 TL arası bütçem var biraz araştırdım COUGAR MX600 modelini düşünüyorum o modele sığar mı bilmiyorum destek ekibiye iletişime geçtim sığarsa onu düşünüyorum ama diğer önerilere de açığım. Dediğin gibi performans kaybı varsa mutlaka almam lazım zaten..

CrookLAST

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Teşekkür ederim hocam

CrookLAST

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
URL içeriğini görüntülemek için Lütfen Giriş yap veya Kayıt ol Teşekkürler.

Hocam,

Hocam bu 2 ürün arasında kaldım bilgisayar kasam duvar kenarında duracak ve kasanın sağ tarafı duvara bakıyor olacak o yüzden corsair soğutma konusunda verimsiz olabilir sizce COUGAR MX600 işimi görür mü

K kuru cacık

kuru cacık

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Konular
2
ModArt Kredi
0
Duvara yapışık olmadıktan sonra,hiç bi sorun olmaz.1-1,5 cm in üzerindeki bi aralık fazlasıyla yeterlidir. Önü mesh kasalar bu kadar yaygın değilken ön fanların kasalardaki daracık aralıklardan emiş yaptığını unutmamak lazım.

Corsair gerçekten çok şık Cam kasa olması ,çok muazzam bi hava katmış. Cougar çok klasik.

MX 600 ve 3500X e üste Artict 360 takmışlar Yalnız sendeki anakartın mosfet soğutucusu epey kalın.Yine de sığar diye düşünüyorum.

Cougar için FOTO.

Ekli dosyalar

• 1.PNG
    1.PNG
    789.4 KB · Görüntüleme: 8

CrookLAST

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Duvara yapışık olmadıktan sonra,hiç bi sorun olmaz.1-1,5 cm in üzerindeki bi aralık fazlasıyla yeterlidir. Önü mesh kasalar bu kadar yaygın değilken ön fanların kasalardaki daracık aralıklardan emiş yaptığını unutmamak lazım.

Corsair gerçekten çok şık Cam kasa olması ,çok muazzam bi hava katmış. Cougar çok klasik.

MX 600 ve 3500X e üste Artict 360 takmışlar Yalnız sendeki anakartın mosfet soğutucusu epey kalın.Yine de sığar diye düşünüyorum.

Cougar için FOTO.
O zaman tercihimi corsairden yana kullanıcam sanırım. Beyaz olması beni de fazlasıyla cezbetti ve evet cougara göre çok daha estetik duruyor. Elimdeki kasayı satıp yeni kasaya geçtiğimde sizi de bilgilendiricem hocam yardımınız için çok teşekkür ederim

CrookLAST

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0

Cougar için FOTO.
Sahibinden üzerinde böyle bir kasa buldum. Sahibi kasayı fansız olarak satın almış ve şuan üstünde 6 adet arctic marka fanlar var.

Fanlar da linkteki fanlar fiyat olarak da 5000 diyor. Sence bu alınır mı yoksa kendi orijinal fanları daha mı iyidir. K kuru cacık

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-07-23 saat 17.13.40_73f850a2.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-07-23 saat 17.13.40_73f850a2.jpg
    225.9 KB · Görüntüleme: 7
  • WhatsApp Görsel 2025-07-23 saat 17.13.57_fa05506f.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-07-23 saat 17.13.57_fa05506f.jpg
    170.6 KB · Görüntüleme: 7

kuru cacık

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Konular
2
ModArt Kredi
0
Sıfır al bence .Sağında solunda küçük bi çizik bile olsa,tadın kaçar .Ha,görme imkanın varsa ,o zaman olur Ama ,görmeden ,kargo vs.pek hoş olmayabilir.

CrookLAST

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Sıfır al bence .Sağında solunda küçük bi çizik bile olsa,tadın kaçar .Ha,görme imkanın varsa ,o zaman olur Ama ,görmeden ,kargo vs.pek hoş olmayabilir.
Ocak ayında satın almış kutu fatura mevcut ve ürünün garantisi de var. ürün fotoğraflarını atacak ve elden teslim alacağım hocam bu şekilde olursa bunu alırım yoksa risk dediğiniz gibi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.