Merhaba arkadaşlar bugün sizlere uzay ve yazılım severleri ortak bir noktada toplayacak olan bir konudan bahsetmek istiyorum.
Herkesin bildiği gibi aya inen ilk insanlı uzay aracı Apollo 11'dir.
Bugün sizlerle Apollo 11'in kaynak kodlarının paylaşıldığını GitHub hesabını paylaşmak istiyorum. Burada bütün kaynak kodlarını okuyup indirip derleyebilirsiniz.
Apollo 11 Uzay aracı tamamen Assembly programlama dilinden oluşmaktadır.
kısaca Assembly programlama dilinden bahsetmek gerekirse bir çevirme dilidir.
makine diline en yakın dildir.
Assembly dilinin kısaca görevinden bahsetmek gerekirse;
Java programlama dili ile bir uygulama geliştirdiğiniz düşünün ama maalesef bilgisayar işlemcisi Java dilinin yorumlayamaz bilgisayarlar tamamen 0-1 (makina dilini) okur ve yorumlayabilir.
işte bu noktada Assembly dili bir köprü görevi görmektedir. Java dilini bilgisayar işlemcisinin anlayabileceği makina diline çeviriyor.
Assembly dili ile merhaba dünya yazdırmak gerekirse yapmamız gereken şunlar olmalı.
C# programlama dili ile merhaba dünya yazmak gerekirse;
Gördüğünüz gibi Assembly dili oldukça zor bir yapıya sahip ama günümüzde artık kullanılmıyor. Sadece çevirme işlemlerinde kullanılıyor.
Lafı çok uzatmadan sizlerle Apollo 11 modülün kaynak kodlarını paylaşıyorum.
Herkesin bildiği gibi aya inen ilk insanlı uzay aracı Apollo 11'dir.
Bugün sizlerle Apollo 11'in kaynak kodlarının paylaşıldığını GitHub hesabını paylaşmak istiyorum. Burada bütün kaynak kodlarını okuyup indirip derleyebilirsiniz.
Apollo 11 Uzay aracı tamamen Assembly programlama dilinden oluşmaktadır.
kısaca Assembly programlama dilinden bahsetmek gerekirse bir çevirme dilidir.
makine diline en yakın dildir.
Assembly dilinin kısaca görevinden bahsetmek gerekirse;
Java programlama dili ile bir uygulama geliştirdiğiniz düşünün ama maalesef bilgisayar işlemcisi Java dilinin yorumlayamaz bilgisayarlar tamamen 0-1 (makina dilini) okur ve yorumlayabilir.
işte bu noktada Assembly dili bir köprü görevi görmektedir. Java dilini bilgisayar işlemcisinin anlayabileceği makina diline çeviriyor.
Assembly dili ile merhaba dünya yazdırmak gerekirse yapmamız gereken şunlar olmalı.
C# programlama dili ile merhaba dünya yazmak gerekirse;
Gördüğünüz gibi Assembly dili oldukça zor bir yapıya sahip ama günümüzde artık kullanılmıyor. Sadece çevirme işlemlerinde kullanılıyor.
Lafı çok uzatmadan sizlerle Apollo 11 modülün kaynak kodlarını paylaşıyorum.
Moderatör tarafında düzenlendi: