5000 serisi mesela bir 5800x3d ye geçmeyi düşünüyor musun ?Reyzen 7 3800x kullaniyorum işimi fazlasıyla görmekte, neden 3800x önbellek ve hız ,çekirdek açısından efsane işlemci
Sana temizinden bi 13600k gider he 👍Halı hazırda Intel i7 3770 işlemcisini kullanıyorum işimi görüyor. Yakın zamanda yeni bir sistem toplayacağım ilk olarak AMD tabanlı bir sistem toplamak vardı aklımda fakat AMD soket değiştiği için Intel 12. Nesil tabanlı bir sistem toplamayı düşünüyorum.
Intel tercih etmemdeki en büyük etken 13.nesil ile 12. Nesil işlemcilerin aynı soket yapısına sahip olduğu için çünkü ileride upgrade edersem anakart değiştirmek zorunda kalmayacam.
Ben geçmem zaman zaman yüzde 15lik fark yapsada işlemci işimi görüyorsa eskiye devam ederim, olaki geçiş yaptim anakartim benim b550 serisi o yuzden onuda degistirmem5000 serisi mesela bir 5800x3d ye geçmeyi düşünüyor musun ?
yoksa geçiş yaparsan anakartını da değiştirir misin?
-
Platform desteğiyle alakalı senin gibi birinin çok dürüst cevap verebilceğini düşündüğümden soruyorum.
Amd Phenom İİ x4 960t. Nedeni=Para YokMerhaba arkadaşlar hani üreticinin işlemcisini tercih ediyorsunuz ? Nedenini de kısaca anlatırsanız sistem toplayacak arkadaşlar için yararlı olacaktır.
Aklımda 12400 f var bakalım bütçe ayarlarık bekliyorumSana temizinden bi 13600k gider he 👍
intel core i5-11400F mevcut BCLK boost ile 4.8 ghz de kullanıyorum tekli çekirdek olarak gücü yeterli geliyor. Asıl tercih nedenim işlemcinin içinden geçsemde hala stabil çalışabilmesiMerhaba arkadaşlar hani üreticinin işlemcisini tercih ediyorsunuz ? Nedenini de kısaca anlatırsanız sistem toplayacak arkadaşlar için yararlı olacaktır.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.