- Bütçe
- 23000 TL
Açıkçası 2K için bir pc almak istiyorum fakat hangisi olacağı arasında çok gidip geliyorum. Şuan piyasada uygun 3070 kasa bulamıyorum. Aşağıda yer alan kasayı aldığımda cidden parça parça çok değerli ve güzel bir kasa haline geliyor.
Bana göre avantajları :
Asus parçalar , Corsair kasa psu, 12400F F/P kralı şuan ve ısınma konusunda sorun yaşamayacağımı düşünmem. İşlemciye Scythe Fuma2 kule tipi soğutma takacağım.
3 Fanlı 3060Tİ upgrade ile 20899 oluyor. Normal fiyatı 19999TL kasanın.
Bu noktada birkaç sorum var.
NOT : Yardımcı olursanız çok sevinirim. Çok bilinmedik parçalar ve AMD ekran kartı düşüncem yok. AMD 5600X ve RTX3070 düşünüyordum fakat ne bütçe ne şuan ki kasalar buna izin vermedi.
Başka öneri sistemlere de açığım.
ModArt Levon Hocam sizin yapacağınız hazır sistemi ciddi bir süredir bekledim fakat belli sebeplerle yakın zamanda almam lazım. Hayat şartları ve senin haricinde sebeplerden çıkamadı farkındayım başka bahara artık. Yukarıda ki sorularla ilgili yardımcı olabilirsen benim için çok sevindirici olursun.
Şimdiden hepinize teşekkürler. İyi forumlar.
Bana göre avantajları :
Asus parçalar , Corsair kasa psu, 12400F F/P kralı şuan ve ısınma konusunda sorun yaşamayacağımı düşünmem. İşlemciye Scythe Fuma2 kule tipi soğutma takacağım.
3 Fanlı 3060Tİ upgrade ile 20899 oluyor. Normal fiyatı 19999TL kasanın.
Bu noktada birkaç sorum var.
- 3070 vs 3060Tİ 2K sistem için aşırı farkeder mi ? (Asıl soru bu)
- 12400F İntel işlemci ile alacağım ilerde upgrade konusunda çok zorlar mı ?
- Anakartta 4 ram slotu var ve ben 2 tanesini kullanacağım ilerde bunu upgrade etmek mi ? Yoksa bugün 2 slot bir anakart ile DDR4 dönemini pass geçmek ve ilerde DDR5 mi düşünmek daha mantıklı olur ?
- Son olarak Anakartta 3 m.2 ve 4 ram slotuna sahip bunun için 1000 lira fazla. Sizce bu farka değer mi ?
NOT : Yardımcı olursanız çok sevinirim. Çok bilinmedik parçalar ve AMD ekran kartı düşüncem yok. AMD 5600X ve RTX3070 düşünüyordum fakat ne bütçe ne şuan ki kasalar buna izin vermedi.
Başka öneri sistemlere de açığım.
ModArt Levon Hocam sizin yapacağınız hazır sistemi ciddi bir süredir bekledim fakat belli sebeplerle yakın zamanda almam lazım. Hayat şartları ve senin haricinde sebeplerden çıkamadı farkındayım başka bahara artık. Yukarıda ki sorularla ilgili yardımcı olabilirsen benim için çok sevindirici olursun.
Şimdiden hepinize teşekkürler. İyi forumlar.