Amd yeni yonga değiştirdi. Kolay kolay değiştirmez. Tahminimce en az 4 nesil gider.Önerisi olan varmi kararsizim şuanda bir haftadir karar veremedim önerisi olan varsa degerlendirecegim
Multicore performansı için: i9 13900kÖnerisi olan varmi kararsizim şuanda bir haftadir karar veremedim önerisi olan varsa degerlendirecegim
13900K gaming ve Multi tasking olarak daha mantıklı ama ileride 7000X3D ve 8000 serisi var AMD kanadında. İntel kanadında ise 13900K sonrasında sadece 13900KS var. Ayrıca güç tüketimi vb işin içine girince 7950X daha mantıklı olabiliyor. İkisi de mükemmel işlemciler ama bana göre de Intel bir tık daha iyi gibi bu seride. Ama Ryzen 8000 hybrid olabilir diyolar intel gibi o zaman işler çok değişir.13900k al derim
Eski sistem elinde ise direkt işlemciyi değiştir geç derim sadeceEski sistemim 12700k 3090 var yayin ve tasarimla uğraşıyorum çocuğu is geriyi web tasarim uğraşıyorum
Sadece cpu upgrade yap.Eski sistemim 12700k 3090 var yayin ve tasarimla uğraşıyorum çocuğu is geriyi web tasarim uğraşıyorum
Hali hazırda sistem varsa o zaman sadece işlemciyi yükselt.Eski sistemim 12700k 3090 var yayin ve tasarimla uğraşıyorum çocuğu is geriyi web tasarim uğraşıyorum
Elinde sistem var ise en mantıklısı intel core i9-13900KF modeline geçmen fiyat olarak daha uygun ve performans bakımından en az 2 nesil pas geçebilirsin yeterli olurÖnerisi olan varmi kararsizim şuanda bir haftadir karar veremedim önerisi olan varsa degerlendirecegim
Soket desteği kadar aldığın pc nin diğer nesiller arasında olan performans farkıda önemli 12.nesil ile 13.nesil arasında ne kadar fark var veya 5000 ile 7000 arasında fps olarak ? kısaca gerek var mı aynı anakartta üst seviye işlemcilere geçmeye şuan alıcağın 13.nesil bir işlemciyi ileride anca 15-16.nesil ile değiştirmek isteyebilirsin oda şart değil hala 10 nesil işlemcilerin deli gibi kullanıldığı dönemdeyizIntel gelecek yıl soket değiştirecek AMD ise 5 yıl soket desteği sunacak ve platformu daha yeni çıktı, INTEL 2-3 FPS daha güçlü olsa da 5 yıl soket desteği hepsinden önemli. 2 Yıl sonra anakart değiştirmeden sadece soğutucuyu söküp yeni işlemcini mis gibi takmak varken ve aralarında olan fark bu kadar küçükken Intel almakta bir mantık göremiyorum.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.