5 mb lik uploda 50 mb download oyun oynamak indirmek için yeterlimi ve oyun indirirken felan çok uzun surermi ortolama bir oyun icin
Biraz acarmisin anlayamadim cunku baska forumlarda eger boyle 50 mb download olursa 10 gb yi 28-30 dakkada inebileceğini soylediler dogru olanda o gibi gozukuyor dedigini pek anlayamadim1gb dosya indirmek 28 dakika 37 saniye sürüyor
Her GB dosyaya 28 dakika 37 saniye ekle ve topla GB başına geçecek süreyi bulursun
tabiki paket kaybıyla bu süre uzar
Yanlış biliyorsunuz download indirme hızıdır türkçeside öyle zaten upluod yüklemektir bir oyunu indirirken download ı kullanırsınız bi oyunu oynarken upluod ile download ı aynı anda kullanırsınız upluod nuz dusuk olursa ms iniz veya pinginiz vardırİndirme hızı ile yükleme hızı ayrıdır aynı değil
Örnek türknet 100mgps hız veriyor bu sayfanın yüklenme hızıdır İngilizcede
Karşılığı Download
İndirme ise uploads servis sağlayıcının belirlediği limittir yani bu dosya indirme hızı
Oluyor buda 5 ila 15mgps arasında değişiyor
Son güncelleme ile bu oranlar arttırıldı
Ekli dosyayı görüntüle 4643
Bu durum fiber internette abonelik türüne göre değişmektedir
Aşağıda bir görsel bıraktım kırmızı çizginin altında kalan fiber internet aboneleri için geçerlidir çizginin üstündeki ise adsl VDSL aboneleri içindir
Ekli dosyayı görüntüle 4644
Saol yardımci olduğun icin teşekkür ederimArkadaşlar download indirme upload da yükleme hızıdır. 8 bit 1 bayttır, bu nedenle her 8 megabit 1 megabayta eşittir. 50 megabit internet paket kaybıyla ortalama saniyede 5.5-6 megabayt indirme yapar. 1 gb da ortalama 2.5 dakikada iner. Yani saatte 24-25 gb gibi bir veri indirebilirsin. Bu da TR şartlarında ideal.
Kardeşim ingilizce karşılığı bizde iki türlü kullanılıyorArkadaşlar download indirme upload da yükleme hızıdır. 8 bit 1 bayttır, bu nedenle her 8 megabit 1 megabayta eşittir. 50 megabit internet paket kaybıyla ortalama saniyede 5.5-6 megabayt indirme yapar. 1 gb da ortalama 2.5 dakikada iner. Yani saatte 24-25 gb gibi bir veri indirebilirsin. Bu da TR şartlarında ideal.
Megabit ile megabayt arasındaki farkı anlaman lazım. Senin 61.6 olarak gördüğün değer megabayt değil megabit değeri, 1000 megabit interneti olan insanlar saniyede 1gb indirmiyor. 14.0 olarak gördüğün upload değerinin internetten dosya indirmekle hiçbir alakası yok. Download başka bir kaynaktan yerel bilgisayara veri indirme hızıdır, upload karşıdaki bir kaynağa yada sunucuya veri yükleme hızıdır. Kavram kargaşası falan yok sen yanlış anlıyorsun. Benim 41 megabit download, 8 megabit upload değerim var. Oyunları 5 megabayt hızla indiriyorum, youtubeye video yüklerken de 1 megabayt hızla yüklüyorum. Bunun sebebi 8 megabitin 1 megabayt olmasıdır.Kardeşim ingilizce karşılığı bizde iki türlü kullanılıyor
resimde gösterdim kırmızı ve sarı çizgi
ile işaretledim alanları
download - 61.6
çoğu kişi internetten dosya indirme
hızı sanıyor
upload - 14.0 oysa internetten karşıya yükleme hızı budur
download - indir ???
upload - yükle = internete dosya yüklüyorum veya ( dosya indiriyorum ) bu kelimenin burda adı çelişiyor türkiyede hem yükleme hemde indirme anlamında kullanılıyor
bakın üstte Türkçe karşılığı var ama telafuz olarak yanlış anlaşılıyor bu haliyle
O zaman ben internetten bir veri indirdiğimde download 61.6 olması gerekiyorken
Neden 14.0 geçmiyor
Bilmeyen kişi gidip abonelik alıyor
download yazan yeri yüksek görünce
ooo diyor saniyesinde oyun iner bu hızla oysa kelime telafuz yanlış anlaşılıyor
sorun burda zaten
Konu sahibi arkadaş başlıkta ne yazmış
5 mb lik uploda 50 mb download
(baska forumlarda eger boyle 50 mb download olursa 10 gb yi 28-30 dakkada inebileceğini soylediler dogru olanda o gibi gozukuyor dedigini pek anlayamadim)
Diye yazmış çevreden araştırmış
cevaplayanlar ise 50 mb download
duyunca bunu indirme hızı olarak anlamışlar oysa İngilizcede bu doğru indirme olarak Türkçede karşılık buluyor
Fakat doğrusu Türkçede upload olarak kullanırız
Bilmem anlatabildimmi
5 mb lik uploda 50 mb downloadDownload başka bir kaynaktan yerel bilgisayara veri indirme hızıdır, upload karşıdaki bir kaynağa yada sunucuya veri yükleme hızıdır. Kavram kargaşası falan yok sen yanlış anlıyorsun.
Kardeşim ingilizce karşılığı bizde iki türlü kullanılıyor
resimde gösterdim kırmızı ve sarı çizgi
ile işaretledim alanları
download - 61.6
çoğu kişi internetten dosya indirme
hızı sanıyor
upload - 14.0 oysa internetten karşıya yükleme hızı budur
download - indir ???
upload - yükle = internete dosya yüklüyorum veya ( dosya indiriyorum ) bu kelimenin burda adı çelişiyor türkiyede hem yükleme hemde indirme anlamında kullanılıyor
bakın üstte Türkçe karşılığı var ama telafuz olarak yanlış anlaşılıyor bu haliyle
O zaman ben internetten bir veri indirdiğimde download 61.6 olması gerekiyorken
Neden 14.0 geçmiyor
Bilmeyen kişi gidip abonelik alıyor
download yazan yeri yüksek görünce
ooo diyor saniyesinde oyun iner bu hızla oysa kelime telafuz yanlış anlaşılıyor
sorun burda zaten
Konu sahibi arkadaş başlıkta ne yazmış
5 mb lik uploda 50 mb download
(baska forumlarda eger boyle 50 mb download olursa 10 gb yi 28-30 dakkada inebileceğini soylediler dogru olanda o gibi gozukuyor dedigini pek anlayamadim)
Diye yazmış çevreden araştırmış
cevaplayanlar ise 50 mb download
duyunca bunu indirme hızı olarak anlamışlar oysa İngilizcede bu doğru indirme olarak Türkçede karşılık buluyor
Fakat doğrusu Türkçede upload olarak kullanırız
Bilmem anlatabildimmi
He doğru olan bu bende soyledim helal len yusufiTamamen zırvalamışsın dostum. Download indirme hızıdır. 100 MBPS internete sahipsin diyelim. Saniyede 12.5 mb indirme hızın vardır. Genelde bizde download ve upload hızları farklıdır. Bu yüzden farklılıklar mevcuttur. Ben Millenicom kullanıyorum ve 100 MBPS download 16 MBPS upload hızlarına sahibim. Her 8 MBPS, 1 mb/sn indirme veya yükleme hızı sunar. Bu sayede benim indirme hızım 12.5 mb/sn, yükleme hızım 2 mb/sn'dir.
He doğru olan bu bende soyledim helal len yusufi
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.