Neler yeni

4090 En Fazla Kaç Yıl Daha Yeterli Olur?

The Pariah

Yeni Üye
Uzman
Konular
16
ModArt Kredi
0
Selamlar herkese,

Bu grupta birçok konu açtım. Hatırlayan belki olur, sistemimin ekran kartını güncelleyeceğim. Burada 5070ti, 5080 arasında kaldığımı söylediğim konular açmıştım. O konularda 9070 XT'de önerilmişti bana.

Buradaki konulardan yola çıkarak aslında 5070ti almaya kaymıştı gözüm. Lakin, SFF olmayan 5070ti'lar 52k'dan başlıyor. 5080 alayım desen giriş modelleri 62k'dan başlıyor. Tam bu sırada bir arkadaşım sadece birkaç ay kullandığı MSI 4090 Gaming X Trio'yu yurt dışına yerleşeceği için elden çıkartacağını, uygun fiyata bana verebileceğini söyledi. 60 65k civarına sıfır ayarında 4090 alacağım yani. Şuan için planım o. Aklımdaki ekran kartları arasında en iyisi 4090 gibi. Uzunca araştırmalar yaptım. Raster'da 5090 hariç yenildiği herhangi bir kary bulunmuyormuş 4090'ın. O yüzden fırsatım varken 4090 çekmek istiyorum kendime. Ve sanırım yapacağım da.

Ama aklımdaki konu şu? Kaç yıl dayanır? 4090 24 gb Vram'i olduğu için longevity (uzun ömürlülük) olarak gelecek vaad ediyor bence. Amacım 2k (yada ilerde geçersem 4k)'da oyunlarda max ayarlarla, varsa PT ve RT açarak (Frame Generation, 2K'da Balanced'a kadar DLSS Transformer, 4K'da ise Performance'a kadar DLSS transformer kullanmaya OK'im) önümüzdeki 4 5 sene kadar GPU değiştirmemek. (Yani evet, 2022 sonunda çıkan bir kart ile 2K/4K'da 2030 civarlarına kadar düzgün performans alıp alamayacağımı merak ediyorum.) 4090 bana bu konforu sizce sağlar mı? Geleceği kimse bilemez. Ama tahmin edebilir, ben de tahminlerinizi merak ediyorum zaten.

Not: Güncel sistemimde b550 anakart, 5800x3d cpu, cl16 3600 mhz 2x16 32 gb ram ve Corsair RM1000x PSU var.

Bu sistemde 2k'da 4090'ın bottleneck yapacağını biliyorum ama bottleneckli hali bile yeterince performans veriyor şuan bana göre. Belki hard bottleneck yediğim oyunlarda DLDSR ile 4k'ya geçip bunun önüne geçebilirim. En azından bütçe oluşturup 4k bir OLED monitör alana kadar.

Düşüncem bu. Sadece sizin ne düşündüğünüzü merek ediyorum. Bu konudaki düşünme şeklimde kaçırdığım, hatalı olduğumu düşündüğünüz bir yer var mı? Mantıksız gördüğünüz?

kuru cacık

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Konular
2
ModArt Kredi
0
RTX 4090, RTX 5080 den güçlü.Ayrıca,5080 in 16 GB Vram kapasitesi var.4090 , 24 GB Vramli.Bence de alınız.

Bi pc de en çabuk eskiyen parça e.kartıdır. 2030 lara kadar, 4K için bi şey diyemem ama 2K da çok rahat, sizi ,idare edecektir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Çevrim içi üyeler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.