Neler yeni

1 Aylık 4090 Deneyimim...

The Pariah

Yeni Üye
Uzman
Konular
17
ModArt Kredi
0
Herkese Merhaba,Bu forumda açtığım diğer 2 konuda da sizlerle olan istişarem sonucunda 4090 almakta karar kılmıştım. 1 aydır 4090'ı kullanıyorum. Bu süredeki deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Öncelikle GPU'nun performansı 3080ti'dan sonra muasır medeniyetler seviyesine ulaştığımı yüksek oranda hissettirdi bana. 3080ti'da resmen acı çekiyormuşum bunu anladım. Bu GPU'nun gücü cidden muazzam. Hayatımda verdiğim en doğru harcama kararlarından biri olduğunu kıvanç ile söyleyebilirim. Bu süreçte bilgilendirmelerinizle kafamdaki kararın netleşmesine olan büyük yardımlarınızdan dolayı her birinize teker teker teşekkür ederim.Lakin belli başlı birkaç sıkıntım da yok değil. (Bu sıkıntılar genel olarak ekran kartının kendisiyle alakalı değil. Belki de alakalıdır. Bu konuda da değerli bilgilendirmelerinizi bekliyorum)

1. Ray Reconstruction açtığımda özellikle cutscenelerde karakterlerin ve genel olarak ortamın genelinde çok büyük bir noise oluyor. Bu neden oluyor hiçbir fikrim yok. Ray Reconstruction'ı kapatınca geçiyor. Bu sorunla karşılaştığım oyunlar Indiana Jones ve CoD Black Ops 7.

2. Bazı oyunlarda hard CPU bound'dan dolayı bottleneck yiyorum. (Örneğin Warhammer Space Marine 2, CoD Black Ops 7) Bu zaten beklediğim bir şeydi çünkü 2k'da 5800x3D'nin 4090'ı tam besleyemeyeceğini bilerek almıştım GPU'yu. Normalde bu sorunu DLDSR ile görüntüyü 4K yapıp ardından DLSS Quality açarak, yani aslında görüntüyü yine 2K'da renderlayarak çözmeyi ummuştum. Lakin Native 2K'da bottleneck ile aldığım FPS, DSR ile oyunu 4K yapıp, DLSS Quality açarak aldığım FPS'den daha fazla (DSR + DLSS Quality'de GPU %99 kullanılıyor. 1. Opsiyonda ise %75 falan kullanılıyor. Normalde bu dediğimin tam tersi olması gerekmez mi?). Bunun tam tersi olması gerekmez miydi? Bir de bottleneck yediğim durumlarda sadece FPS kaybı değil, buna ek olarak Latency'de artma yaşıyor muyum? Bana biraz öyle geldi çünkü. Yani bana mı öyle geldi yoksa bottlenect durumunda Latency artışı normalde yaşanan bir şey mi zaten?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Çevrim içi üyeler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.