Hocam Ben öyle tek tek almak zor geliyor bana bu sistemi almayı düşünüyorum sizce değiştir dediğin var mı Bi ram kafama takılıyor biliyorum 32 GB gerekiyor ama ona şimdilik o kadar para vermek istemiyorum ama 16 GB da da twinmos markası var ne kadar kaliteli kafa ağrıtır mı bilmiyorum, ilerde 32 ye çıkarmak istesem sonuçta yine aynı ram almam gerekicek acil yardım eder misin
Yani ilk olarak anakartla başlanırsa eğer bu fiyat bandında daha iyi modeller mevcut elbette. Kullandığı mosfet yapısı ise discrete yani en alt seviye olan ayrık mosfetler yer alıyor. VRM'ler bu işlemci için yeterli seviyede ancak öncedende dediğim üzere daha iyi VRM yapısı ve soğutucusu olan anakart opsiyonu olursa daha iyi olur ilerisi için.
SSD ise DRAM olan bir modelle değiştirilebilir.
RAM'lere gelecek olursak eğer kullandığı chipine bakılırsa bu modül Micron chipi kullanıyor. AM5 platformunda bilinir ki micron chipler Hynix A-die kadar performanslı değiller. Onun için
AMD'ninde tavsiye etmiş olduğu 6000 MHz CL 30 olan bir modelle değiştirmeni öneririm. Bu spesifik kayıtlarda sweet spot diye geçer.