Merhaba;Arkadaşlar yardımmm cs2 de eskiden güncellemeden önce 400 fps alırken şuan 120 zor alıyorum çözüm var mıdır işlemcim i512400F böyle olmazsa amd geçmeyi düşünüyorum ryzen 7 5800X3D ya da ryzen 5 7600X ne yapayım sizce
Çok güzel açıklamışsın teşekkür ederim siparişi verdim zaten.Merhaba;
Anladığım kadarıyla sistemi upgrade etmek değil de değiştirmeyi düşünüyorsunuz. Bu konuda bahsettiğiniz iki işlemcilerin özelliklerine baktığımda frekans değeri olarak;
R5 7600X: Base Clock: 4.7 GHz / UP To 5.3 GHz
R7 5800X3D: Base Clock: 3.4 GHz / UP To 4.5 GHz
Bununla birlikte bildiğim kadarıyla Valorant / CS2 tarzı oyunlar işlemcide L3 önbelleğini kullanarak performans verdiğini biliyorum. Bu konuda da iki işlemci önbellek değerleri şu şekilde;
R5 7600X: 32 MB L3 Cache
R7 5800X3D: 96 MB L3 Cache
Aynı zamanda da çekirdek farklılıkları da şu şekilde;
R5 7600X: 6 Core / 12 Thread
R7 5800X3D: 8 Core / 16 Thread
Genel olarak oynanılan oyunlarda da aşağı yukarı iki işlemcide de FPS değeri olarak pek bir fark göremedim L3 önbelleği kullanan oyunlarda 10-12 FPS R7 5800X3D önde iken diğerlerinde 8-10 FPS R5 7600X önde olduğunu gördüm. ( ) Fakat bir makalede de hatırı sayılır bir farkla CS:GO değerlerinin karşılaştırılmasında R5 7600X'in önde olduğunu gördüm. ( )
Benim yorumuma gelecek olursak da; R5 7600X işlemci AM5 soket kullanırken diğer işlemci AM4 soket yapısını kullanıyor. Aralarında performans açısından çok fazla bir fark göremedim fakat fiyat konusunda epey fark var gibi. Dediğim gibi ama senin yerinde olsam geleceğe yatırım yapmak için diğer arkadaşların da söylediği gibi AM5 soket bir işlemci tercih ederdim. Çünkü AM5 ile soket yapısını uzun vadede anakart değiştirmeden kullanabilirsin ve daha yeni bir teknoloji sonuçta.
Güncel fiyat farkı olarak da şu anda;
Ryzen 5 7600X: 7.2356 TL bandında. ( )
Ryzen 7 5800X3D: 11.249 TL bandında. ( )
O anakart yeri ne giderdi pekiAnakart hariç güzel ram de Cl değeri düşüktür umarım
Gigabayt önermem şahsenO anakart yeri ne giderdi peki
Rica ederim Arkadaşın belirttiği gibi o anakartı ben de tavsiye etmem. Onun yerine Gigabyte olmasını düşünüyorsanız Gigabyte X670E Aorus Master daha iyi olur. Kullanıcı yorumlarına baktım pek çok kişi tavsiye etmiş. 8000 Mhz OC ddr 5 desteği de var. Aynı şekilde ben de yeni bir sistem toplayacağım yakın zamanda nasipse, parçaları satın aldım, kargodalar. Aynı şekilde ben de 7800x3D kullanacağım işlemci olarak. Ram olarak da seçimlerimiz aynı Gskill Trident Z5 Neo RGB 16x2 (32GB) Ddr 5 6400 Mhz Cl32 satın aldım (Amd expo için) fakat anakart olarak ben Asus RoG Strix Crosshair X670E Hero tercih ettim. Asus tercih etmemin sebebi daha önce de her zaman Asus anakart kullandım güvendiğim bir marka ve çok tavsiye edilen bir model. Ama Asus olmasaydı Gigabyte anakartı da tercih ederdim. Size kalmış açıkçası. Ama diğer tercihlerin bana kalırsa 4/4 aynı parçaları sipariş ettim zaten ben de
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.