Hocam çok teşekkür ederim, bende toplamıştım fakat bütçemi aşan konu her zaman anakart oluyor nedeni ise internette araştırdığım kadarıyla yeni nesil am5 işlemci ve PCIe 5.0 depolama birimi takacak olursam E serisi bir anakart seçmek zorunda olduğumu öğrendim B serisi anakartlar AM5 destekliyor fakat E serisi hızlarına çıkamıyormuşuz.Normal şartlarda 4080 li vs de kurulur ama beyaz sistem istediğiniz için en uygun en kaliteli sistemi bu şekilde analiz ettim paylaştım umarım hoşunuza gider aslında anakarti x670 yapmak isterdim ama beyaz çok pahalı bütçenizi aşar PSU da beyaz seçtim kasa sıvı soğutma beyaz anakart beyaz diyebilirim sadece ram beyaz olmadı o da dediğim gibi beyaz sistemler çok pahalı bütçeye yetmedi mecburen siyah seçtim bütçenizi bir tık aştı ama güzel oldu diyebilirim
1. Link Removed
2.
3.
4.
5. Link Removed
6.
7. Link Removed
8. Link Removed
Beyaz sistem istediğiniz için bunu seçtim E serisi hız dediğiniz nedir tam olarak anlamadım bu cipset de gayet güncel teknolojileri destekliyorHocam çok teşekkür ederim, bende toplamıştım fakat bütçemi aşan konu her zaman anakart oluyor nedeni ise internette araştırdığım kadarıyla yeni nesil am5 işlemci ve PCIe 5.0 depolama birimi takacak olursam E serisi bir anakart seçmek zorunda olduğumu öğrendim B serisi anakartlar AM5 destekliyor fakat E serisi hızlarına çıkamıyormuşuz.
Son olarak size birde işlemci hakkında sorayım R7 7700X almalı mıyım yoksa R5 7600X kafi gelir mi? İleri de bu sistemi X3D işlemci ile değiştireceğim.
Desteklediği PCIe 5.0 işlemci ve m2 ssd yuvalarından bahsediyorum çünkü B650m gibi anakartlar da önceki nesil özellikleri kullanabildiğini gördüm, tercih etmem gereken kartın E serisi olması gerekiyormuş, nedeni ise işlemciden tam verim alamıyormuşsun dediğim gibi çok net bir bilgim yok forumlarda gördüğüm kadarıyla aktarıyorum Normalde mATX Gigabyte B650M AM5 soket anakartı tercih edecektim.Beyaz sistem istediğiniz için bunu seçtim E serisi hız dediğiniz nedir tam olarak anlamadım bu cipset de gayet güncel teknolojileri destekliyor
Onlar uygun fiyatlı olduğu için tercih ediliyor attığım sistemde ki parçalar tam uyumlu ama beyaz şartı yoksa x670 koyardım b serisi de uyumlu sıkıntı yokDesteklediği PCIe 5.0 işlemci ve m2 ssd yuvalarından bahsediyorum çünkü B650m gibi anakartlar da önceki nesil özellikleri kullanabildiğini gördüm, tercih etmem gereken kartın E serisi olması gerekiyormuş, nedeni ise işlemciden tam verim alamıyormuşsun dediğim gibi çok net bir bilgim yok forumlarda gördüğüm kadarıyla aktarıyorum Normalde mATX Gigabyte B650M AM5 soket anakartı tercih edecektim.
Hocam gördüğüm kadarıyla beyaz kasalarda en çok dikkat çeken parça sıvı soğutma oluyor geri kalan parçalar çok göze batmıyor. Ben şöyle bir sistem kurmuştum size atayım, pahalı gördüğünüz veyahut değiştir dediğiniz bir parça var mı? Bunun üzerinden gidelim, sizin önerdiğiniz PSU'yu tercih ettim, güncelledim.Onlar uygun fiyatlı olduğu için tercih ediliyor attığım sistemde ki parçalar tam uyumlu ama beyaz şartı yoksa x670 koyardım b serisi de uyumlu sıkıntı yok
NZXT H710i ATX Mid Tower Case |
DeepCool GAMMAXX L360 A-RGB White |
AMD Ryzen 7 7700X 4.5 GHz 8-Core Processor |
Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16) 6000MHz DDR5 CL40 |
MSI MPG A750GF White 750W 80+ Gold |
Adata LEGEND 960 MAX 1 TB ALEG-960M-1TCS M.2 PCI-Express 4.0 SSD |
Gigabyte RTX 4070 TI Gaming OC |
Asus PRIME X670E-PRO WIFI AMD AM5 DDR5 ATX |
Eğer beyaz çok fark etmez derseniz daha iyisini toplayabilirim içime sinmeyen parçalar varHocam gördüğüm kadarıyla beyaz kasalarda en çok dikkat çeken parça sıvı soğutma oluyor geri kalan parçalar çok göze batmıyor. Ben şöyle bir sistem kurmuştum size atayım, pahalı gördüğünüz veyahut değiştir dediğiniz bir parça var mı? Bunun üzerinden gidelim, sizin önerdiğiniz PSU'yu tercih ettim, güncelledim.
NZXT H710i ATX Mid Tower Case DeepCool GAMMAXX L360 A-RGB White AMD Ryzen 7 7700X 4.5 GHz 8-Core Processor Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16) 6000MHz DDR5 CL40 MSI MPG A750GF White 750W 80+ Gold Adata LEGEND 960 MAX 1 TB ALEG-960M-1TCS M.2 PCI-Express 4.0 SSD Gigabyte RTX 4070 TI Gaming OC Asus PRIME X670E-PRO WIFI AMD AM5 DDR5 ATX
Sıvı soğutma eski tip model pompası vs de eski SSD de daha güncel gen4 olabilir ekran kartı aero var Beyaz Gaming oc değil attığım kasa da size zorluk çıkarır attığım daha iyi olacaktırHocam gördüğüm kadarıyla beyaz kasalarda en çok dikkat çeken parça sıvı soğutma oluyor geri kalan parçalar çok göze batmıyor. Ben şöyle bir sistem kurmuştum size atayım, pahalı gördüğünüz veyahut değiştir dediğiniz bir parça var mı? Bunun üzerinden gidelim, sizin önerdiğiniz PSU'yu tercih ettim, güncelledim.
NZXT H710i ATX Mid Tower Case DeepCool GAMMAXX L360 A-RGB White AMD Ryzen 7 7700X 4.5 GHz 8-Core Processor Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16) 6000MHz DDR5 CL40 MSI MPG A750GF White 750W 80+ Gold Adata LEGEND 960 MAX 1 TB ALEG-960M-1TCS M.2 PCI-Express 4.0 SSD Gigabyte RTX 4070 TI Gaming OC Asus PRIME X670E-PRO WIFI AMD AM5 DDR5 ATX
Kürşat hocam 2 haftadır bu kasayla cebelleşiyorum sanırım beyaz takındım dan vaz geçeceğim.Sıvı soğutma eski tip model pompası vs de eski SSD de daha güncel gen4 olabilir ekran kartı aero var Beyaz Gaming oc değil attığım kasa da size zorluk çıkarır attığım daha iyi olacaktır
O zaman ben size olabilecek en iyi Sistemi toplicam birçok kişiye topladık çok şükür sıkıntı çıkmadıKürşat hocam 2 haftadır bu kasayla cebelleşiyorum sanırım beyaz takındım dan vaz geçeceğim.Hocam mümkünse discorddan falan bi iletişim kurabilir miyiz? aklıma takılan sorular var.
Bende Beyaz sistem topladım inanın ki fiyat performans daha önemliymiş beyaz sistem biraz fantazi ve bütçe işi bence 😊Kürşat hocam 2 haftadır bu kasayla cebelleşiyorum sanırım beyaz takındım dan vaz geçeceğim.Hocam mümkünse discorddan falan bi iletişim kurabilir miyiz? aklıma takılan sorular var.
Katılıyorum 2 haftadır sinir bozucu bir hal aldı nereden kısacağımı şaşırdımO zaman ben size olabilecek en iyi Sistemi toplicam birçok kişiye topladık çok şükür sıkıntı çıkmadı
Bende Beyaz sistem topladım inanın ki fiyat performans da önemliymiş beyaz sistem biraz fantazi ve bütçe işi bence 😊
Bosverin bence kalite performans ilerleyelim beni dinlersenizKatılıyorum 2 haftadır sinir bozucu bir hal aldı nereden kısacağımı şaşırdım
Dm den bana yazın telefon numarami vereyim bakalımKatılıyorum 2 haftadır sinir bozucu bir hal aldı nereden kısacağımı şaşırdım
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.