Neler yeni

Rehber Wordpress Nedir? Nasıl Kullanılır?

™ROOT

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Katılım
26 Eki 2022
Konular
300
Mesajlar
1,563
Çözümler
1
Puanları
11,883
ModArt Kredi
0
Wordpress Nedir?
Wordpress content management system (CMS) yani Türkçe karşılığıyla içerik yönetimi sistemidir. Aslında hiçbir yazılım bilgisine sahip olmamıza gerek kalmadan, hazır kodlanmış bir yazılım diyebiliriz. Tıklamalar ile internet sitesi kurmamıza ve yönetmemize olanak sağlıyor. Ücretsizdir. Açık kaynak kodludur. Aslında wordpress dediğimiz şey Wordpress.org dur ve çok geniş kapsamlıdır. ABD merkezli Automattic'in kolayca internet sitesi kurma ve yönetme imkanı tanıyan içerik yönetim sistemi Wordpress, dünyadaki tüm web sitelerinin yüzde 30'unda kullanılıyor. İnternetin tamamına bir göz attığınızda, WordPress şu anda kullanılıyor olduğu için açıkça payın çoğunluğuna sahip.
URL içeriğini görüntülemek için Lütfen Giriş yap veya Kayıt ol Teşekkürler.
. Bu temelde internetin% 50'sinden fazlasını oluşturuyor.


Peki CMS nedir?
İngilizcesi Content Management System olan Cms, hazır kaynak kodlarına sahip bu sistemler ile birçok farklı konuda ve alanda internet sitesi tasarlanabilir ve yayına alınabilir. Tek bir tane cms sistemi bulunmamaktadır. Yüzlerce içerik yönetim sistemi aktif olarak kullanılıyor ve farklı amaçlara hizmet etmektedir.

Cms amacı nedir?
Temel amacı, internet sitesi olmadan ve internet tasarımı yapamayacak kadar yazılım bilgisi bulunmayan kullanıcıların herhangi bir teknik bilgiye sahip olmadan basit bir şekilde internet siteleri yayınlamasına yardımcı olmaktır. Tanıtım sitesi, e-ticaret sitesi, blog sitesi, haber sitesi gibi yüzlerce farklı konularda internet sitesi tasarlanabilmektedir.


Cms Avantajları nedir?
Teknik bilgi gerektirmiyor, bir satır bile kod yazmanıza gerek kalmıyor. Tema çeşitliliği var. Kullanıcılara tema sağlayan yazılım firmaları veya yazılımcı kişiler bu olanağı ücretli veya ücretsiz sağlıyor. Eklenti çeşitliliği fazladır, site fonksiyonlarının sağlıklı çalışmasını sağlamak amacıyla oluşturulmuş eklentiler vardır. Sitenin özel bir hizmeti için özel olarak oluşturulmuştur. Amaç, yazılım bilmeden sağlıklı bir şekilde sitede yapılması istenilen işlemleri rahatlıkla yapabilmektir.

Popüler içerik yönetim sistemlerinden bazıları;
Wordpress, Joomla, Drupal, Opencart, Shopify, Prestashop, Magento vb. gibi gibi. Tabi ki aralarında en fazla kullanılan Wordpress dir.


Wordpress Ne işe Yarar?
İnternet sitesi kurma mantığı vardır. Hosting ve domain alınır. Tasarımsal ve işlevsel olarak inşa etmek için kodlama bilmemiz gerekmiyor. Eski zamanlarda insanlar site kurmak için ücret ödemek zorundalardı. Bir sürü şey ile uğraşıyorlardı ama Wordpress hepsine çözüm oldu, insanlar direkt ücret ödemelerine gerek kalmıyor. Tam olarak kurduktan sonra ödeme yapıyorlar.


Zamanla Wordpress Tema, Eklenti ve Wordpress'e dair her şeyi yayınlamaya devam edeceğim, takipte kalmanızı öneririm.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.