Neler yeni

Rehber Visual Studio Code C# kurma

Berkin AYRAL

Don't Surrender
Süper Moderatör
Katılım
16 Eki 2022
Konular
347
Mesajlar
1,222
Çözümler
2
Puanları
11,983
ModArt Kredi
0
Öncelikle selamlar. Bildiğiniz üzere C# kodlaması için genellikle Visual Studio önerilir. Ama Visual Studio kullandığım RAM miktarının yanında IDI bir dosyası olduğundan bilgisayarınızı yavaşlatıyor ve kastırıyor. Bunun yerine Daha hızlı olan benim de kullanıp çok sevdiğim Visual Studio Code'ye C# kurulumunu göstereceğim. Bunu adım adım anlatacağım size. Şimdiden kolay gelsin.

Adım 1:
Bu alanda .NET Core indirip kurmamız gerek. Download .NET (Linux, macOS, and Windows) bu link üzerinden indirebilirsiniz. Kurulum kısmına gelecek olursak; açıp sürekli ileri deyip kurabilirsiniz.
dotnet download.PNG


Kurulumu yaptıktan sonra Cmd'yi açıp dotnet --version yazarak yüklenip yüklenmediğini ve o anki versiyonuna bakıp kontrol edebilirsiniz.
dotnet kontrol.PNG



Adım 2:
Bu adımda Visual Studio Code uygulamasını yükleyeceğiz. Visual Studio Code - Code Editing. Redefined bu linkten gidip indirebilirsiniz. Eğer yüklüyse zaten kurmaya gerek yok. Kurulumu yine aynı şekilde. Sürekli ileri diyerek kurabilirsiniz.
vscode download.PNG


Ek olarak ilk defa yüklüyorsanız açtığınızda sizde ufak tefek ayarlar isteyecektir. Onu kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Eğer uğraşmak istemezseniz "Mark Done" deyip geçebilirsiniz.

Adım 3:
Bu adımda Visual Studio Code uygulamasına gerekli olan birkaç eklenti kuracağız. Öncelikle sağ tarafta bulunan sekmelerden Extentions (Eklenti/Uzantı) yerine gelin. Klavye kısa yoluyla gelmek isterseniz "Ctrl + Shift + X" yaparak gelebilirsiniz.
vscode 1.PNG


Buraya geldikten sonra arama kutucuğu olacak oraya gelip "C#" yazarak aratın. Sonrasında ise Microsoft onaylı olan C# eklentisini kurun.
vscode 2.PNG


Aynı şekilde başka bir eklenti daha kuracağız. Bu eklenti kodlarımızı çalıştırmamızı sağlayacaktır. Bunda arama yerine "Code Runner" yazıyoruz ve Jun Han adlı kişini yaptığı eklentiyi ekliyoruz.
vscode 37.PNG



Adım 4:
Bu adımda bir çalışma alanımız olması için bir klasör açıyoruz. Ve bu klasörün içine girip dosya uzantısının yazdığı yere gelip "powershell" veya "cmd" yazıyoruz. İkisinden birini açıyoruz.
klasör.PNG


Ardından önünüze açılan komut satırına gelip dotnet new console yazıyoruz. Bu konsol uygulaması için gerekli dosyaları ve alanı oluşturur.
klasöt 2.PNG


Sonrasında bu oluşturulan uygulamayı çalıştırmak için code .. yazıyoruz. Visual Code Studio ekranında oluşturduğunuz klasör ve dosyaları açılıyor. Sizin burada çalışıp kod yazacağınız dosya "Program.cs" adlı dosyadır.
açılış.PNG



Adım 5:
Buraya geldikten sonra size yorum satırı içerisinde bir yazı ve klasik olarak "Hello World" yazılı olan bir kod olacaktır. Ama Visual Studio'da açtığımızda başka kodlar da oluyordu. Bu kodları sizin içi ekledim kopyala yapıştır yaparak çalışmaya başilayabilirsiniz.
vs3.PNG



Rehberim bu kadar. Aklınıza takılan bir şey varsa sorarsanız her türlü yardımcı olurum. Bu konu ile kime yardımcı olduysam ne mutlu bana. Son olarak bazı görüntüler kalitesiz olabilir ama anlaşılmayacak gibi değil. Herkese iyi günler.
Ek olarak bahsettiğim kod:
[CODE title="kod"]using System;

namespace kodlama
{
class program
{
static void Main(string[] args)
{
Console.WriteLine("Merhaba Dünya");
}
}
}[/CODE]

Kaynak: TP kullanıcısı oguzhansr40
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.