Neler yeni

RTX 5070 Tİ Düşük Gpu Kullanımı

RevengeGame

Yeni Üye
Uzman
Konular
2
ModArt Kredi
0
Merhaba arkadaşlar, Rtx 3070 ti den Rtx 5070 ti' ye geçiş yaptım. Temiz format attım, driverları eksiksiz kurdum, bios güncelledim. Pubg, Cs 2 tarzı steam online oyunlarda Gpu kullanımı %50-%95 arası, Cpu kullanımı %20-%35 arası ve bu kullanıma bağlı olarak fps belirli oranlarda oynuyor. Hikaye tabanlı single oyunlarda da denedim ve Gpu tam kullanım oranını yine sağlayamadım. Youtube da sistemimin birebir özelliğine yakın olan oyun video testlerini izlediğimde ekran kartı kullanımının %98-%99 olduğunu gördüm. Ayrıca pc buildsten parça bilgilerini girip darboğaz karşılaştırması yaptım herhangi bir sorun bulamadı. Biraz araştırdım ve yöntemleri uyguladım ama maalesef tam bir çözüm bulamadım. 5000 serisi kullanan veya bu durum hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar fikir veya çözüm önerebilirse sevinirim teşekkürler. Not: Oyunları 2k (2560x1440) Ultra grafiklerde oynuyorum. Dlss, vsync vs. kapalı. Sistem parçaları sıcaklıkları normal.

Sistem bilgilerim:

İşlemci: İNTEL CORE İ7 12700 25MB ÖNBELLEK 12 ÇEKİRDEK 4.90 GHZ TURBO BOOST.

Anakart: ASUS PRIME B760M-K Soket 1700 DDR5 6600MHz (2X) M.2.

Ram: GSKILL 32GB (2x16GB) Ripjaws M5 Beyaz RGB DDR5 6400MHz CL36 1.35V Dual Kit.

Ekran kartı: MSI GeForce RTX 5070 Ti GAMING TRIO OC 16GB GDDR7 DLSS 4 256 Bit.

Ssd: Kingston RENEGADE 1TB PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD (7300MB Okuma / 6000MB Yazma).

Power: Cooler Master MWE 750W 80+ Bronze V2 2xEPS 120mm Fanlı.

Monitör: ASUS TUF GAMING 27" VG27AQZ 165Hz 1ms HDMI DP FreeSync G-Sync ELMB HDR10 IPS WQHD.

İşletim sistemi: Windows 10 Pro 64 bit 22H2.

kuru cacık

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Konular
2
ModArt Kredi
0
Bi cinebench R23 testi yapıp,single ve multi core puanlarını yazarmısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.