Ryzen 5 5500 işlemci kullanıyorum ramlerimde kingston furry beast 2*8 lik. Xpm ile 3200 yaptım ama başka yüksek profil göstermiyor bilgisi olan nasıl yapıcağımı anlatabilir mi voltajı 1.37 yaptım olmadı bıosa attım.
Fury Beast Ram`lerin olduğu için 3733Mhz yapsan da çok bi fark olmayacak uğraştığına değmez. Bu şekilde kullanabilirsin.Ryzen 5 5500 işlemci kullanıyorum ramlerimde kingston furry beast 2*8 lik. Xpm ile 3200 yaptım ama başka yüksek profil göstermiyor bilgisi olan nasıl yapıcağımı anlatabilir mi voltajı 1.37 yaptım olmadı bıosa attım.
Hocam önce ANAKART MODELİNİ söyle lütfen bu tür sorunlara çözüm bulmak için. Çünkü RAM sorunları için anakart modeli çok önemli.Ryzen 5 5500 işlemci kullanıyorum ramlerimde kingston furry beast 2*8 lik. Xpm ile 3200 yaptım ama başka yüksek profil göstermiyor bilgisi olan nasıl yapıcağımı anlatabilir mi voltajı 1.37 yaptım olmadı bıosa attım.
Dikkat etmedin reis direk görünce konuya daldım 😄dediğin doğru muhtemelen ama işlemci sınırı varFury Beast Ram`lerin olduğu için 3733Mhz yapsan da çok bi fark olmayacak uğraştığına değmez. Bu şekilde kullanabilirsin.
Fark ettim o yüzden yazdım. İşlemcinin sınırı önemli değil her işlemcinin Bellek desteği zaten sınırlı. Önemli olan anakart modeli şu an arkadaş onu bir yazsın ona göre yardımcı olabilirsiniz zaten.Dikkat etmedin reis direk görünce konuya daldım 😄dediğin doğru muhtemelen ama işlemci sınırı var
Reis misal anakart 4000 MHz destekliyor diyelim ama işlemci 4000 olmuyor ram de destekliyor bunu nasıl çözebiliriz pekiFark ettim o yüzden yazdım. İşlemcinin sınırı önemli değil her işlemcinin Bellek desteği zaten sınırlı. Önemli olan anakart modeli şu an arkadaş onu bir yazsın ona göre yardımcı olabilirsiniz zaten.
Siz müneccim değilsiniz ki anakartı tahmin edesiniz 😂😂 sizde sıkıntı yok yani merak etmeyin 😉
Sahura Doğru sorusu gibi oldu bu 😀Reis misal anakart 4000 MHz destekliyor diyelim ama işlemci 4000 olmuyor ram de destekliyor bunu nasıl çözebiliriz peki
Kürşat Allahını seversen sorumu bu Tüm Ryzen 5000 serisi işlemcilerde Stok Ram desteği zaten 3200Mhz bak link attım.Reis misal anakart 4000 MHz destekliyor diyelim ama işlemci 4000 olmuyor ram de destekliyor bunu nasıl çözebiliriz peki
İşte kral olmadı birkaç Anakart da denedim yükselmedi frekansı 3200 de sabıt kaldı yükselttim bios hata verdi anlamadımKürşat Allahını seversen sorumu bu Tüm Ryzen 5000 serisi işlemcilerde Stok Ram desteği zaten 3200Mhz bak link attım.
Bu yazılı işlemcinin stok değeridir. Anakartlar XMP veya DOCP profili ile daha yüksek frekanslı ramlerin kullanımına olanak tanır. Yani işlemci tarafı çok sorun değil. Ryzen 5900X işlemci bile 3200Mhz Ram destekliyor ama herkes 3600Mhz ve üstü ile kullanıyor
İşin sonunda Anakart önemli.
Kullandığın anakartlardan kaynaklı olabilir. Bios güncellemesi ile genelde çözülüyor o tür sorunlar. Yoksa hepimiz nasıl kullanıyoruz böyle yüksek frekanslı ramleri Sen demek o konuda bahtsız olanlardansın 😁😁İşte kral olmadı birkaç Anakart da denedim yükselmedi frekansı 3200 de sabıt kaldı yükselttim bios hata verdi anlamadım
Maalesef reis ya o yüzden anakarti hep yüksek Anakart almaya özen gösteriyorumKullandığın anakartlardan kaynaklı olabilir. Bios güncellemesi ile genelde çözülüyor o tür sorunlar. Yoksa hepimiz nasıl kullanıyoruz böyle yüksek frekanslı ramleri Sen demek o konuda bahtsız olanlardansın 😁😁
Ufak düzeltme Artık 7200 değeri eskidi, 7800 ler şuan satışta.Kürşat Allahını seversen sorumu bu Tüm Ryzen 5000 serisi işlemcilerde Stok Ram desteği zaten 3200Mhz bak link attım.
Bu yazılı işlemcinin stok değeridir. Anakartlar XMP veya DOCP profili ile daha yüksek frekanslı ramlerin kullanımına olanak tanır. Yani işlemci tarafı çok sorun değil. Ryzen 5900X işlemci bile 3200Mhz Ram destekliyor ama herkes 3600Mhz ve üstü ile kullanıyor
İşin sonunda Anakart önemli.
Piyasada yeni Ryzen ve Intel işlemciler DDR5 5600Mhz destekli ama herkes 6000Mhz ve üstü ile kullanıyor. İşlemcide yazan o bellek desteği frekansı ALT LİMİT değeri aslında. Yani işlemci diyorki ben artık en düşük 5600mhz ram'e destek veriyorum sen istersen 7200 kullanabilirsin sana kalmış diyor 😂
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.