Anakarta göre bakılıyor. Anakart MHz desteği düşük olursa ram o frekansa indirgenir.
AMD Expo ddr5 destekli anlamına gelir anakart ddr5 ise Expo alınabilir ddr4 ise normal ddr4 alacaksınız
Ddr5 herhangi bir ram alabilirsin sistemin ddr5 ise Expo olmasına gerek yok oc profili anlamına gelir xmp gibi düşün Zaten neredeyse bütün ramlar oc a açık Cl düşük ddr5 ram alabilirsiniz sorun olmayacaktırAnakart DDR5 evet, Expo almasam olmuyor mu peki, exponun bana avantajı veya olmamasının dezavanajı ne olacaktır?
Expo olduğunda CL değerleri yükseliyor bu kingstonda,
Renegate olan model, CL32
Anakartın sitesinde her ram'e desteğini göstermiyor?
Ddr5 herhangi bir ram alabilirsin sistemin ddr5 ise Expo olmasına gerek yok oc profili anlamına gelir xmp gibi düşün Zaten neredeyse bütün ramlar oc a açık Cl düşük ddr5 ram alabilirsiniz sorun olmayacaktır
Expo olanlar pahalı diye demiş olabilirler 🙂 aldığınız ddr5 ramlara anakartin sağladığı destek ve ram desteği kadar oc yapabilirsinizBir satıcı firma bana EXPO olamadığı takdirde ürüne hız aşırtma yapamazsınız dedi çünkü.
Bazı kişiler EXPO olanı al demesine rağmen, bazı kişilerde CL değerine göre almam gerektiğini exponun bir önem arz etmediğini belirttiler...
Bu 2 model arasında gidip geliyorum.
Link Removed
Link Removed
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.