- Bütçe
- 2000 TL
Merhaba, müzik prodüksiyonu ile ilgileniyorum ve bu nedenle bir bilgisayar toplamak istiyorum. Türkiye'deki fiyatları tam olarak bilmemekle birlikte, ortalama bir ekran kartıyla birlikte maksimum 2000 Euro'luk bir bütçem var. Aslında, bundan 10 gün önce 14700k'li bir sistem toplamıştım, ancak sanırım toplayan firmanın dikkatsizliğine maruz kaldım. 240mm sıvı soğutmaya sahipti ve ne kadar ısrar etsem de en az 360 veya mümkünse 420 olanını takmalarını söyledim, ancak beni dinlemediler. Sonuç olarak, CPU kullanımı yüzde 25'te 95 dereceyi görmeye başladı sistemim.
Sonuç bu olunca sistemi geri iade ettim ve şu anda kara kara ne toplamalıyım derdindeyim. Öncelikle AMD 7800X3D düşündüm, ancak 8 hız çekirdeği kafamı karıştırıyor. Günümüz teknolojisinde ses işleme için genellikle ana çekirdekler kullanılsa da, ileriki dönemde Intel'in sahip olduğu eCPU'yu kullanan eklentilerin olacağını düşünüyorum. Sizlere sormak istediğim hangi işlemciyi seçmeliyim olacaktır? 14700K'ya bir şans daha verip daha iyi bir soğutucu ve anakart ile yoluma devam mı etmeliyim, yoksa 7800X3D benim için daha iyi bir seçim mi olur?
Sonuç bu olunca sistemi geri iade ettim ve şu anda kara kara ne toplamalıyım derdindeyim. Öncelikle AMD 7800X3D düşündüm, ancak 8 hız çekirdeği kafamı karıştırıyor. Günümüz teknolojisinde ses işleme için genellikle ana çekirdekler kullanılsa da, ileriki dönemde Intel'in sahip olduğu eCPU'yu kullanan eklentilerin olacağını düşünüyorum. Sizlere sormak istediğim hangi işlemciyi seçmeliyim olacaktır? 14700K'ya bir şans daha verip daha iyi bir soğutucu ve anakart ile yoluma devam mı etmeliyim, yoksa 7800X3D benim için daha iyi bir seçim mi olur?