Neler yeni

PC'de 2 ayda bir parça bozuluyor

Mireman

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Öncelikle Merhaba, bundan 8 ay önce PCKolik'ten hazır kasa sistem aldım. İlk olarak yeşil renkli fotoğraftaki sorunu yaşadım, değiştirdiler. Daha sonra Anakart TPM görmüyordu (ayarlarda gözükmüyordu), Mavi ekran hatası almaya başladım. Anakart sıfırladılar, RAM değiştirdiler (2 ayrı 16 GB vermişler tek satılan iki 16 GB taktılar). Üçüncü olarak sıvı soğutucu pompasından motor gibi ses geliyordu ve fanından bir tanesi çalışmıyordu (değiştirdiler fiyat farkını ödeyip, üst versiyon aldım). Bugün de tekrardan 6 ay önce yaşadığım sorunun aynısını yaşıyorum. Beyaz fotoğraftaki fanların en üstündeki soluk yanmaya başladı. Sorunum PSU kaynaklı mı, arkadaki adaptörden kaynaklı mı, tamamen benim şansızlığım mı? Sizce PSU veya kasayı değiştireyim mi, yoksa fanı değiştirsem yeter mi?

İşlemci: AMD Ryzen 7800x3D.
Anakart: ASUS Prime B650M-R
RAM: Kingston KF560C36 16 (2 tane)
GPU: Gainward GeForce RTX 5070 Ti Phoenix.
SSD: Kingston NV3 SNV3S/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD.
PSU: 1st Player NGDP 850W Gold PSU
HDD: Kingston 1TB
Kasa: 1st Player

kuru cacık

Moderasyon Ekibi
Moderatör
Konular
2
ModArt Kredi
0
Poweriniz ismi pek duyulmuş bi firma değil ama kaliteli bi power.
URL içeriğini görüntülemek için Lütfen Giriş yap veya Kayıt ol Teşekkürler.
Bence şanssızlığınız.

Bi de o anakrt zaten 7800X3D için pek iyi olmamış. 4 kat PCB li 6 faz ve düşük kapasite mosfetlere sahip.Bi cinebench r24 veya r23 testi yapıp puanları atabilirmisiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Çevrim içi üyeler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.