Neler yeni

Mesh Kasa Önerisi

Cihangir06

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Bütçe
20000 TL
Arkadaşlar merhaba, Ryzen 7 9800x3D işlemci, Amd Radeon Prime RX 9070XT OC ekran kartı ve msi mpg x870e carbon anakart ve 360mm sıvı soğutma sistem için kasa arayışındayım.

Kasanın hem kalitesi yüksek hem hava akışı ve soğutma performansı yüksek olsun hem de fanlar sessiz olsun ve parasını hak etsin istiyorum. Type c gibi girişlerin olması da önemli.
Bu konuda birkaç model gözüme çarptı. Kullanan yada bilgisi olanların önerilerini bekliyorum. Farklı önerilere de açığım. Özellikle Levon Turaç Levon Turaç abi önerilerini rica ediyorum.

URL içeriğini görüntülemek için Lütfen Giriş yap veya Kayıt ol Teşekkürler.

Son düzenleme:

kuru cacık

Pro Üye
Uzman
Konular
1
ModArt Kredi
0

İşlemci ve anakrtı iade şansınız varsa geri verin diyecektim .9800X3D çok aşırı ve çok fazla güçlü. 9070xt E.kartı gibi 2 tane e.kartını rahat besler Oyun için bu sistemi kuruyorsanız çok dengesiz olmuş maalesf. E.kartı epey,zayıf kalmış.Yukarda yazdığım 2 parça ile yaklaşık 20000 tl ye yakın kar'ın olur Bunu e.kartının üzerine eklerseniz, ,bu makinanın aldığından nerdeyse 1,5-2 katı fps alırsınız.
İşinize karışmak gibi olmasın ama naçizane tavsiyem budur.

Cihangir06

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0

İşlemci ve anakrtı iade şansınız varsa geri verin diyecektim .9800X3D çok aşırı ve çok fazla güçlü. 9070xt E.kartı gibi 2 tane e.kartını rahat besler Oyun için bu sistemi kuruyorsanız çok dengesiz olmuş maalesf. E.kartı zayıf kalmış.Yukarda yazdığım 2 parça ile yaklaşık 20000 tl ye yakın kar'ın olur Bunu e.kartının üzerine eklerseniz, ,bu makinanın aldığından nerdeyse 1,5-2 katı fps alırsınız.
İşinize karışmak gibi olmasın ama naçizane tavsiyem budur.
Tavsiye için çok teşekkür ederim. Ekran kartı ileride daha güçlü bir kart alacağım hocam kesinlikle. Şuanlık bu şekilde altyapısını hazırladım. Almışken ileriye dönük olsun niyetiyle toplamıştım.

kuru cacık

Pro Üye
Uzman
Konular
1
ModArt Kredi
0
7800X3D efsanedir 9800X3D ile bariz bi farkı yoktur Şu an için 9070XT alıpda bi kaç yıl düşük fpslere mahkum olacağınıza ,şimdiden e.kartını şimdiden coşturun derim .9070xt, aşağıdaki grafikte, güçte bi kart. Kendinizi bu bütçe ile ,aşın derim bence.

Yazdığım B850 anakart bile ,9800X3D için bile fazladır.7800X3D yi 3-4 bin TL lik anakrtlar bile çalıştırıyor çünkü.Misal.

Bi misal daha ,şu kartı rahatça alabiliyorsunuz,şimdiden.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    153.6 KB · Görüntüleme: 19

Cihangir06

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
7800X3D efsanedir 9800X3D ile bariz bi farkı yoktur Şu an için 9070XT alıpda bi kaç yıl düşük fpslere mahkum olacağınıza ,şimdiden e.kartını şimdiden coşturun derim .9070xt, aşağıdaki grafikte, güçte bi kart. Kendinizi bu bütçe ile ,aşın derim bence.

Yazdığım B850 anakart bile ,9800X3D için bile fazladır.7800X3D yi 3-4 bin TL lik anakrtlar bile çalıştırıyor çünkü.Misal.

Bi misal daha ,şu kartı rahatça alabiliyorsunuz,şimdiden.
Sağ olun hocam bu hususu değerlendireceğim. Kasa konusunda konudaki kasalar arasından öneriniz olur mu?

kuru cacık

Pro Üye
Uzman
Konular
1
ModArt Kredi
0
5070Ti yi, 13000 TL FARK İLE ALABİLİYORSUN.kasada 8000 tl . Nerdeyse, dediğim anakrt ve işlemciyi alırsan ,e.kartı ve kasanın parası çıkıyor.Muhteşem bi oyun makinası olacak. Gel,dediğimi yap.:)

2K da, 9800X3D ile 7800X3D performans farkı, yüzde 3. Yani RTX 4090 gibi dehşet bi e.kartı ile ,9800X3D ile 100 fps alırsan,7800X3D ile 97 fps alırsın. 5070t Ti ile bu fark daha da azalır.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    105.3 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:

Cihangir06

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
5070Ti yi, 13000 TL FARK İLE ALABİLİYORSUN.kasada 8000 tl . Nerdeyse, dediğim anakrt ve işlemciyi alırsan ,e.kartı ve kasanın parası çıkıyor.Muhteşem bi oyun makinası olacak. Gel,dediğimi yap.:)

2K da, 9800X3D ile 7800X3D performans farkı, yüzde 3. Yani RTX 4090 gibi dehşet bi e.kartı ile ,9800X3D ile 100 fps alırsan,7800X3D ile 97 fps alırsın. 5070t Ti ile bu fark daha da azalır.
Hocam çok teşekkür ediyorum. o konuyu düşündüm, şu aşamada bir müddet bu şekilde devam edeceğim. Bu ekran kartını aldığımda fiyat avantajı varken aldım, fiyatına göre sunduğu performans değerdi. Rtx 5000 serisi fiyat anlamında hüsran oldu o paralara değse keşke alırdım ama 5000 serisinden soğuttular. Sistemde ileride ekran kartını yükselteceğim her halükarda. Şimdilik beni idare eder

kuru cacık

Pro Üye
Uzman
Konular
1
ModArt Kredi
0
Yahu, o zaman bari, işlemci ve anakartı düşür.Dediğim gibi performanstta zerre farkı olmayacak.,7800X3D nin,14900K gibi bi işlemciye oyunda farkına, bi bak.Site ,dünyanın en tanınmış sitelerinden hardwareunboxed den .

Eh ,artık benden bu kadar .Yardımcı olmaya çalıştım. Gerisi sana kaldı.:)

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    220.2 KB · Görüntüleme: 11

Cihangir06

Yeni Üye
Modart Kullanıcı
Konular
1
ModArt Kredi
0
Yahu, o zaman bari, işlemci ve anakartı düşür.Dediğim gibi performanstta zerre farkı olmayacak.,7800X3D nin,14900K gibi bi işlemciye oyunda farkına, bi bak.Site ,dünyanın en tanınmış sitelerinden hardwareunboxed den .

Eh ,artık benden bu kadar .Yardımcı olmaya çalıştım. Gerisi sana kaldı.:)
Çok teşekkür ediyorum vakit ayırıp önerilerde bulunduğun için hocam sağ olasın, iyi bayramlar diliyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Çevrim içi üyeler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.