Neler yeni

Soru Laptopa E-Gpu İçin Nvme->Oculus->GPUSetup'ı hakkında

Yavuzkagan42

Pro Üye
Uzman
Konular
47
ModArt Kredi
0
İyi akşamlar. Lenovo Ideapad 5 2 in 1'in 13420h 16gb RAM OLED versiyonuna sahibim. (Özellikler:
URL içeriğini görüntülemek için Lütfen Giriş yap veya Kayıt ol Teşekkürler.
)
3D tasarım ve render işleri yapıyorum, o nedenle bant genişliğinden kaynaklı darboğaz çok da önemli değil. Asıl sorun, laptopta thunderbolt bulunmaması, sadece usb 3.2 gen 2 var.
Aklıma gelen tek çözüm, tek pcie 4.0x4 portundaki ssd'yi çıkarıp yerine
dönüştürüyle Oculink takmak. Ardından
ile RTX3060'ımı takmayı düşünüyorum. PSU ve ekran kartı zaten var.
Boot için de yüksek hızlı usb 3.2 gen 2 bir SSD alıp ondan kullanmayı düşünüyorum. Aklımda birkaç soru var:
1) Bu harici SSD'den boot ne kadar yavaş olur?
2) Ekran kartı çalışır mı / bant genişliği nasıl olur?
3) dönüştürücüde boşta pcie hatları görüyorum. Ben elektrik elektronik konusunda baya bilgiliyim, daha önce çok fazla kompleks devre tasarlayıp ürettim. Acaba yine kendim bu dönüştürücüyü sıfırdan çizip oculustan kalan hatlarla pcie 4.0 x2 (bakmadım yollara da öyle bir şey) bir nvme slotu çıkarabilir miyim sizce? değer mi bu uğraşa?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.