Laptop'u şarjda kullanın her zaman. Pilden aldığı güç ile adaptörden aldığı güç farklı olduğundan Laptop tam gücünü pildeyken sağlayamaz. Zaten pilde de tam gücünü kullanmak mümkün olsaydı bir saat anca giderdi şarjı. Ayrıca pilde kullansanız da şarjda kullansanız da veyahut telefon gibi kullansanız da Laptop bataryaları, telefon bataryaları kadar sağlıklı çalışmazlar. Performansından erken vazgeçerler. Kısacası ömrü daha hızlı tükenir. Şarjda kullanarak bir miktar bunun önüne geçebilirsiniz.
Eski Laptop'larda lityum iyon 18650 piller kullanılırdı. Genelde Laptop'un içini açmadan çıkarmak mümkün olurdu. Bu piller yıllarca performanslarını koruyabilir ve yüksek akım verebilir. Şu an bunların benzerlerinden yüzlercesi bir arada kullanılarak elektrikli otomobillerin pilleri üretiliyor.
Zannımca fazla ağırlığa sahip olduklarından dolayı Laptop'larda kullanmaktan vazgeçtiler.
Kasmaktan yana nasıl bir şekilde tepki alıyorsunuz, net bir şey söylemeniz lazım.
Pil ayarlarından istediğiniz ayarı kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Şahsen ben kendi Laptop'umda şarjdayken nihai performans, pildeyken dengeli modunda kullanıyorum. Sizdeki Laptop pildeyken pil tasarruf modunda çalışabilir.
Konu birkaç ay önce açılmış ancak umarım görürsünüz.
18650 lityum iyon piller:
Yeni nesil Laptop bataryası:
Elektrikli otomobil bataryası:
Eski Laptop'larda lityum iyon 18650 piller kullanılırdı. Genelde Laptop'un içini açmadan çıkarmak mümkün olurdu. Bu piller yıllarca performanslarını koruyabilir ve yüksek akım verebilir. Şu an bunların benzerlerinden yüzlercesi bir arada kullanılarak elektrikli otomobillerin pilleri üretiliyor.
Zannımca fazla ağırlığa sahip olduklarından dolayı Laptop'larda kullanmaktan vazgeçtiler.
Kasmaktan yana nasıl bir şekilde tepki alıyorsunuz, net bir şey söylemeniz lazım.
Pil ayarlarından istediğiniz ayarı kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Şahsen ben kendi Laptop'umda şarjdayken nihai performans, pildeyken dengeli modunda kullanıyorum. Sizdeki Laptop pildeyken pil tasarruf modunda çalışabilir.
Konu birkaç ay önce açılmış ancak umarım görürsünüz.
18650 lityum iyon piller:
Yeni nesil Laptop bataryası:
Elektrikli otomobil bataryası:
Moderatör tarafında düzenlendi: