Neler yeni

Yardım İnternet altyapısından çok sıkıldım, internetsizim...

SpecialTricks

Aktif Üye
Uzman
Konular
9
ModArt Kredi
0
Merhaba Değerli Forum Üyeleri,

Son zamanlarda evimdeki internet altyapısının yetersizliği maalesef yaşam kalitemi olumsuz etkiliyor. Bu sorun birkaç yıldır devam ediyor ve mevcut internet sağlayıcım Türk Telekom'dan aldığım 10 Mbps indirme (download) ve neredeyse hiçbir zaman 0.95 Mbps'nin üzerine çıkmayan yükleme (upload) hızı, bu durumu iyice çekilmez hale getiriyor. Türk Telekom'un bu konuda kalıcı bir çözüm sunmadığını gözlemledikçe, alternatif yollar aramaya karar verdim. İlk adım olarak bir kredi çekmeyi planlıyorum; ancak bu kredi, doğrudan fiber altyapısı için değil, kendi geliştirmeyi düşündüğüm çözümler için bir başlangıç sermayesi olacak.

Yaptığım araştırmalara göre, 2025 yılı itibarıyla evimin kapısına kadar fiber altyapı çekmenin maliyeti en az 300-400 bin TL civarında olacak. Bu, mevcut koşullar altında benim için gerçekçi bir seçenek değil. Çekmeyi düşündüğüm kredi miktarı ise 300.000 TL'ye kadar. Bu hedefime ulaşmak için Findeks notumu yükseltmek ve bankamda düzenli para girişleri sağlamak gibi yöntemleri deneyeceğim. Umudum, bu hareketliliği gören bankaların benimle iletişime geçmesi ve kredi alma olasılığımın artması. Bu kesin bir yöntem olmasa da denemek istediğim bir yol.

Krediyi aldıktan sonraki planım, iki adet Mikrotik cihazı ve en az 30 km mesafeye uygun antenler kullanarak interneti daha iyi altyapıya sahip bir noktadan evime taşımak. Nasip olursa, bu bağlantıların ve hız durumlarının takibini sağlayacak cihazlarla birlikte, WISP (Kablosuz İnternet Servis Sağlayıcısı) aracılığıyla interneti ev içinde dağıtmak için çözümler geliştirmeyi hedefliyorum. Bu noktada servis sağlayıcı olarak TÜRKNET'i değerlendirmek istiyorum.

Ancak, evimizin önündeki elektrik direklerine bu antenleri kurmak için izin alamayacağımı öğrendim. Bu nedenle, bu işlemi yasal ve izinli bir şekilde gerçekleştirmem gerekiyor. Alternatif bir çözüm olarak, amcamın evinden kendi evimin çatısına özel bir iskele sistemi kurabilirim. Ülkemizde benzer altyapı sorunları yaşayan birçok insan olduğunu biliyorum. Bu nedenle, bu süreçteki deneyimlerinizi ve önerilerinizi benimle paylaşmanız benim için çok değerli. Süreci çözüme kavuşturana kadar bu başlığı güncel tutmayı düşünüyorum. Umarım bu durum forum kurallarına aykırı değildir; yeni konular açıp ilerlemeyi bölmek istemiyorum. Bu sürecin birçok kişi için faydalı olacağına inanıyorum.

Değerlendirdiğim konular:

• Süperbox ve Benzeri Mobil İnternet Çözümleri: Bu tür çözümlerin maliyeti, özellikle yüksek hız ve kota ihtiyacı düşünüldüğünde, uzun vadede ekonomik olmadığını düşünüyorum. Ayrıca, bu servislerin sağladığı hızların mevcut altyapı sorunları nedeniyle yetersiz kalabileceği de göz önünde bulunduruyorum.
  • Diğer Operatörlerin Mobil İnternet Çözümleri: Turkcell ve Vodafone gibi alternatif operatörlerin sunduğu mobil internet çözümleri de altyapı kaynaklı sorunlar nedeniyle yeterli performansı sağlayamayacağı düşünülerek değerlendirmemin dışında bıraktım. Mevcut mobil internet hızlarımızın bile çok alt seviyelerde olduğunu da belirtmek isterim.
  • Kendi Fiber Altyapımızı Çektirmek: Bu seçeneğin yüksek maliyeti (300-400 bin TL) tutar mı gerçekten?
  • Kredi Kullanarak Alternatif Bir İnternet Çözümü Geliştirmek: Kredi çekerek, daha iyi altyapıya sahip bir noktadan kablosuz (Wireless) bağlantı ile interneti kendi evine taşımak fikri üzerinde duruyorum. Bu çözüm için Mikrotik cihazları ve uygun antenler (R/L - DİSH) kullanmayı planlıyorum.
  • TÜRKNET ile Çalışmak: Altyapı sorununu çözdükten sonra internet servis sağlayıcısı olarak TÜRKNET dışında hiçbir seçeneğe artık olumlu da bakmıyorum.
  • Direklere Kurulum İzni ve Alternatif Kurulum Yolları: Evin önündeki direklere anten kurulumu için izin alamazsam, amcamın evinden kendi evimizin çatısına özel bir sistem kurmak gibi alternatifler düşünüyorum..
  • CİMER'e Başvuru: Türk Telekom'un altyapı sorunlarına çözüm bulmaması durumunda CİMER'e başvurarak durumu bildirme seçeneği değerlendiriyoruz. Fakat birtek internet konusunda CİMER mantıklı gelmiyor. Bu konuda bilgisi olanlar beni aydınlatırsa çok memnun olurum.
  • Türk Telekom Müdürlüğü ile Görüşme: Direkt olarak Türk Telekom müdürlüğü ile görüşerek, altyapı maliyetini karşılama teklifinde bulunma ve bu konuda bilgi alma fikri mantıklı mı? Ezber cevaplarla bizi geri göndermeleri %1 milyar olasılık gibi artık.

Bu süreçte bana yardımcı olmanızı, önerilerinizi ve yaratıcı fikirlerinizi hunharca benimle paylaşmanızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı ve ziyaretçiler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.